Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Už máte přezuto na zimu


FrantaCV

Recommended Posts

@HonzaC2 na zaklade podpisu vidim tve auto, takze u tebe asi ok, predpokladam spis tatka styl jizdy....... Osobne mam zkusenost takovou, ze v rezimu sportovniho podvozku mi v zatacce ujela octavie na mnohem uzsich gumach nez mam ja (235/40/18) a ja se na zimnich sracich, ktere me napadlo, ze dojedu, protoze kazdy to doporucoval......... tak jsem tam klouzal jako kokos, misto toho, abych se te octavky pohodlne drzel......... Hvizdalo to, zvejkalo se to a auto jelo misto do zatacky, do strany. Takze za me uz nikdy vic mit takovy napad a setrit na letnich gumach....... (auto bylo koupeno loni v srpnu na zimnich pneu, ktere byly 3 roky stare)

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja taky ne, ale proste ocekavam ze to do zatacky v relativne normalni rychlosti nebude klouzat. A to ze to projela octavia je srovnani adekvatni, ty toho moc zavodniho nezvladnou :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsou obvykle dohady dvou táborů, jak to je/není rozdíl. Já nechávám zimáky nastálo vzadu, tam je to u klidné jízdy s krabicí šumák. Vpředu ale poznám rozdíl zimní/letní i u té klidné důchodcovské jízdy, rozdíl ve zpetné vazbě od kol je dobře znatelný. Ale když to někomu nevadí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Honzo, asi jsem se špatně vyjádřil, ale přesně tohle jsem měl na mysli. Prostě zimní gumy, které jsou na hraně se vzorkem pro použití v zimě, prostě dorazit přes léto. Jen je třeba mít na paměti, že mám obuté zimáky a při +30°C se budou chovat jinak než letní. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Asi letos dám taky brzy na předek čistě zimní, místo CrossClimatů, nějak mi tu zimní furt zbejvaj a nesjížděj se :) Vzadu jsou zimní natrvalo, tam to v létě ničemu nevadí, a kupodivu vydržely o rok dýl než jsem čekal, furt maj 5,5mm, takže daj ještě tuhle zimu, další léto a pak už je snad někomu daruju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jste blázni ... ještě nedoznělo babí léto a hup na zimáky. Hm, no leda pokud někdo bydlí pod horami. Praha nebo Středočeský kraj apod. skutečně nepochopím (hlavně se pak těším zas na ty kecy okolo 1.  února a dál - "příští vikend určitě přezuju na letní, voe !") ...

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já asi musím letos přezout taky dříve. Letní jsou na hraně - mají tak 1,7mm, a při dešti to už není moc bezpečné ani při 80ti :myslim (přece jen šířka 215 a voda dělají své) Nové koupím na jaře, nemá smysl teď shánět letní a dát je tam na necelý měsíc.

A jestli má pršet častěji, tak budou určitě bezpečnější. Už se nehlásí žádné super teploty, na jih se taky nechystám tak by ani neměly moc ubývat.

Upraveno uživatelem RichVa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...