Speedy306 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Prosím o radu, jsem celkem čerství majitel 307 2.0i a vyskočila na mě tato hláška a po několika jízdách nic, tak jsem byl na DIA a ta hlásí nefunkční katalyzátor, co se s tím dá dělat? Prosím o rady a můžu s tím jezdit? V pondělí mě čeká 600km :/ Děkuji moc Tom Citovat
djvlada Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 tam neni co resit bud sou to lambda sondy bud pred ci za a nebo ucpany kat vyhodit vykuchat a navarit zpet jen cistej obal pruchozy na stk uvidi ze tam je a mas klid Citovat
Speedy306 Odesláno 12. říjen 2013 Autor Odesláno 12. říjen 2013 Přikládám obrázek: Jestli to dobře chápu, tak je ještě nefunkční větrák. A ta třetí je přechodná tak ta nic. Co tedy s katalyzátorem? Ještě mě napadlo - případně vyvrtat to pak bude doživotně hlásit??? A vadí to něčemu a je to vůbec teda nutné? Pamatuji si, že mi na Formanu takhle vyvrtali katalyzátor a že pak jel kopec domů na pětku a dřív jen na čtyřku, to by mě potěšilo, kdyby to ožilo:) Ale pouze za předpokladu, že to ničemu nevadí jak na Formanu. A příjde mi, že když doma nastartuji a chvíli stojím u auta, že děsně smrdí... Díky moc za rady:) [upravil dne 12/10/13 17:16 od Speedy306] Citovat
Ladislao Odesláno 14. říjen 2013 Odesláno 14. říjen 2013 Mě to hází ty samé hlášky vždy si ji nechám na dia odstranit, ale po cca 3-6 měsících vyskočí znovu. Mám na háku jezdím i s hláškou vstupní sonda ukazuje stejný údaje jako výstupní ,takže kat je asi ko! kupovat nový nebudu .Jdu v prosinci na stk tak uvidíme co naměří. Citovat
Speedy306 Odesláno 14. říjen 2013 Autor Odesláno 14. říjen 2013 STK mi moc nevadí. Spíš bych rád, ať je auto v pořádku a výfuk odvádí místo špuntuje... Pokud to ničemu nevadí, pokusím se jej odstranit... A když to nepomůže, tak se asi poohlédnu kolik stojí nový KAT... A jak ty domontuji LPG:)¨A ze zvědavosti sleduješ zvýšení spotřeby? A kolik ti to žere? Citovat
Ladislao Odesláno 15. říjen 2013 Odesláno 15. říjen 2013 LPG je fajn na dlouhé trasy, jinak město 9,5 l mimoměsto 6.7 l plynu . Myslíš ,že nefunkční kat. špuntuje výfuk ? Citovat
Speedy306 Odesláno 15. říjen 2013 Autor Odesláno 15. říjen 2013 Měl jsem to tak na Formanu a domů tu kopec za městem jsem jezdil na 4. a to jsem ho vždycky rozjel pod kopcem abych do vyjel aspoň na tu 4. a pak jsem si stěžoval v servisu, že asi umírá, že je to už hrozně líné a oni co KAT, já že netuším, tak mi ho vyvrtali a pak kopec na 5. bez rozjíždění... Takže já jsem vyloženě čuměl... Byl to ještě karburátor verze s katalyzátorem:) A máš tempomat? Já když jsem teď jel Olomouc Praha Olomouc tak 6,7 přes Brno tam a přes Hradec zpět, jinak popojíždění pár vesnic sem a tam přes 7. Citovat
Ladislao Odesláno 15. říjen 2013 Odesláno 15. říjen 2013 tempomat mám, myslíš , že i spotřeba paliva jde nahoru s nefunkčním kat. ? Citovat
Speedy306 Odesláno 15. říjen 2013 Autor Odesláno 15. říjen 2013 U Formana jsem pak jezdil o 15km/h rychleji a žralo to pořad stejně, takže si myslím, že ano. Citovat
Ladislao Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 Tak dnes mě sama kontrolka a chyba antipo..... zhasla sama od sebe !! Citovat
Ladislao Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 to já vím však ji pak smažu zase nevíte někdo kde je čidlo otáček klikové hřídele? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.