Buro Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Nazdar všetci. Vedeli by ste mi poradi?? Jedná sa o prevodovku na P405 1.9 SRI. Tá sa mi rozsypala a teraz zháňam druhú. Viem o jednej z Citroenu BX 1.9 benz., ale ešte som ju nevidel. Nebude to náhodou to isté? Môžem ís? do toho? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Nedám za to ruku do ohně, ale stejná by být měla. Měl bys tam mít převodovku BE 3, ta se ale ui citroše označuje BE 3/4 nebo BE 3 4/5. Rozdíly neznám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1000Mb Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Ty převodovky jsou stejné jde pouze o to jestli nebude jinej stálej převod. Karburátorový verze mají kratší kvalty. Pokud ta převodovka z toho BX bude ze stříkačkový verze tak by měli mít i stálej převod stejnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedy Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Převodovka z Bx je zvenčí opradu stejná, skříň převodovky přesně pasuje na motor , ale jsou jiný převody, chtělo by to vědět přesný označení převodovky z citroena. Měl jsem Bx i 405 , tak jsem to kdysi porovnával a možná bych tu našel ještě i přesný převodový poměry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buro Posted August 22, 2005 Author Share Posted August 22, 2005 Prevodovky vyzerajú stejne - mal som ich obe vedľa seba. Obe boli na motore DFZ (4-bod. inj.), o prevodové pomery by som si staros? nerobil. Na prevodovke BX však nie je otvor pre snímač otáčok zotrvačníka ! Takže to vyzerá tak, že je pre mňa nepoužitelná... Alebo sa mýlim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedy Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Převodovky zvenčí jsou stejný, převodý poměru už ne, co se týká otvoru pro snímač otáček, tak jsem jej tam měl u obou. A pokud ne myslím že by nebyl problém ho tam udělat, vždycky bejvaj v těch odlitkách aspoň naznačený. Ale dokonce i u dieselový převodovky byl otvor pro snímání otáček, který byl u benziňáku 16V. Tak na to zkus mrknout. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts