Vvitty Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 no comment... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Brácha jel nedávno na Slovensko dodávkou a nestačil se divit co ti naši sousedi dokážou vyvádět na silnicích. Silnice sou teda prej v mnohem lepším stavu než u nás, ale předjíždění zprava (i na jednoproudu) a předjíždění přes plnou i dvojitou plnou je zcela normální. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netopýrka Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 To mi připomíná historku, co mi vyprávěl kolega z práce jako zážittek z jedné návštěvy zástupců jedné spřátelené německé firmy, kteří se zděšení nad poměry na českých silnicích ptali, na co jsou tu plné čáry. Jistý pan docent odpověděl, že to znamená, že se nesmí předjíždět. Na dotaz, proč máme ještě dvojité plné čáry pak Němce usadil, že TO UŽ SE VŮBEC NESMÍ PŘEDJÍŽDĚT :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbily Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Vůbec bych si nedělal iluze, že u nás se jezdí líp. Na Slovenských silnicích i dálnicích se pohybuju poměrně často a procento neumětelů i procento gaunerů se limitně blíží situaci na našich (CZ) cestách... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janhercik Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Moji němečtí a holandští známí a příbuzní jsou také zděšeni tím, co se na našich silnicích děje, ale i oni při svých častých cestách po ČR podlehnou a pak značně překračují rychlost. Sice nenajíždějí na \"zadek\" aut před nimi, nepředjíždějí v zatáčkách, nejezdí na červenou..... To překročení rychlostí (které si v D a NL v také míře nedovolí) vysvětlují praktickou beztrestností na našich silnicích. Oni by zavedení bodového systému v ČR a propojení databází v EU jedině uvítali, i když by museli sundat nohu z plynu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted August 18, 2005 Author Share Posted August 18, 2005 Původně zaslal: Netopýrka To mi připomíná historku, co mi vyprávěl kolega z práce jako zážittek z jedné návštěvy zástupců jedné spřátelené německé firmy, kteří se zděšení nad poměry na českých silnicích ptali, na co jsou tu plné čáry. Jistý pan docent odpověděl, že to znamená, že se nesmí předjíždět. Na dotaz, proč máme ještě dvojité plné čáry pak Němce usadil, že TO UŽ SE VŮBEC NESMÍ PŘEDJÍŽDĚT :D:D to je dobra otazka, jaky je vubec rozdil mezi jednoduchou a dvojitou plnou? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Nevím, jak je to teď, ale v době, kdy jsem dělal řidičák mi v autoškole tvrdili, že přejetí jednoduché plné čáry je za 500, přejetí dvojité je už za papíry (to samozřejmě neplatí teď, teď se může všechno = je demokracie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted August 18, 2005 Author Share Posted August 18, 2005 Původně zaslal: Medvěd Nevím, jak je to teď, ale v době, kdy jsem dělal řidičák mi v autoškole tvrdili, že přejetí jednoduché plné čáry je za 500, přejetí dvojité je už za papíry (to samozřejmě neplatí teď, teď se může všechno = je demokracie) pocitam, ze i dneska tam bude cenovy rozdil me spis slo o to, jak je to ve vyhlasce... jdu hledat vyhlasku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Původně zaslal: Vvitty to je dobra otazka, jaky je vubec rozdil mezi jednoduchou a dvojitou plnou? Možná napíšu blbost, ale tuším že dvojitá je jen tam, kde se na jedné straně pak předjíždět smí, na druhé ne, a pokračování tohoto je vlastně dvojitá, aby obě strany věděly, že předjíždět nesmí. Pak ty dvě se zas můžou rozdělit, že jedna je předjížděcí. Jedna plná mezi by asi vypadala divně. -_-_-_-_-_-_-================_-_-_-_-_- oproti -_-_-_-_-_-_____________________-_-_-_-_- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/3A44AA54-E10B-43F6-B6B2-8C13244A65DD/0/v3001.rtf 30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ze dne 10. ledna 2001, § 18 Podélné čáry Podélné čáry jsou a) \"Podélná čára souvislá\" (č. V 1a), \"Dvojitá podélná čára souvislá\" (č. V 1b); jsou-li značkou č. V 1a nebo značkou č. V 1b odděleny jízdní pruhy s protisměrným provozem, musí řidič jet vpravo od této značky; značku č. V 1a je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění, odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci; značky č. V 1a se na stezce pro chodce a cyklisty označené značkou č. C 10a rovněž užívá pro oddělení pruhu pro chodce a pruhu pro cyklisty; značku č. V 1b je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění [upravil dne 18.8.05 Peta] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Z předchozího vyplývá, že jednoduchou čáru je možné přejet, pokud odbočuji na místo mimo komunikaci (např. polní cestu). Dvojitou čáru můžu přejet pouze při nutném objíždění (překážka na vozovce, např. odstavené vozidlo). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted August 18, 2005 Author Share Posted August 18, 2005 Peta: byl jsi rychlejsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Člověk se pořád učí... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Ajo takže nic estetickýho v tom není Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts