Jump to content

koupit 306 GTI-6?

chechet
 Share

Recommended Posts

mam moznost koupit 306 GTI-6. je to r.v. 99, ma najeto 110000 a majitel by za ni chtel 165.000,-

o kvalitach toho auta se rozepisovat nebudu. z nevyhod vim akorat o spotrebe a malem rejdu. rocne toho moc nenajezdim, tak jsem si rikal, ze bych poridil auto "pro radost".

nejmenovany clen rodiny prisel s tim, ze na to budou drahe ND protoze jich bylo vyrobenych malo. ja s touto namitkou moc nesouhlasim pac podle mne bude vetsina dilu stejne draha jako na normal 306.

toz pokud by se na foru poflakoval nejaky soucasny/byvaly uzivatel tohoto modelu, tak moc rad bych vedel neco z jeho zkusenosti. samozrejme od ostatnich take uvitam fundovane nazory proc auto koupit nebo nekoupit :roll

Ja z nej mam velkou radost :D ND jsou nove nektere opravdu drazsi.. at uz se jedna o spojlery ap. a nebo o funkcni dily ale pokud mas moznost vrakacu tak se da sehnat i levne :) Auto mam uz neco pres 2 roky stejneho roku vyroby resp. 12/99 a nemel jsem s nim zadny vetsi problem jen klasicka udrzba.. najeto mam cca 48 000 km .. spotrebu nemam nijak zavratnou viz. .. cena je dle meho nazoru taky slusna

PS: Malej rejd to opravdu ma ale za problem to nepovazuji :D Staci si na to zvyknout pri parkovani a otaceni ale jinde to nijak nepocitis ;)

PPS: Auto je pro \"radost\" ale rozhodne neopliva malo mistem uvnitr takze jedina neprakticka vec jsou 3 dvere ale komu to vadi kdyz je uvnitr celkove mista az az :papa

Původně zaslal: AKCZ

Ja z nej mam velkou radost :D ND jsou nove nektere opravdu drazsi.. at uz se jedna o spojlery ap. a nebo o funkcni dily ale pokud mas moznost vrakacu tak se da sehnat i levne :) Auto mam uz neco pres 2 roky stejneho roku vyroby resp. 12/99 a nemel jsem s nim zadny vetsi problem jen klasicka udrzba.. najeto mam cca 48 000 km .. spotrebu nemam nijak zavratnou viz. .. cena je dle meho nazoru taky slusna

PS: Malej rejd to opravdu ma ale za problem to nepovazuji :D Staci si na to zvyknout pri parkovani a otaceni ale jinde to nijak nepocitis ;)

PPS: Auto je pro \"radost\" ale rozhodne neopliva malo mistem uvnitr takze jedina neprakticka vec jsou 3 dvere ale komu to vadi kdyz je uvnitr celkove mista az az :papa

a kolik ma tve auto najeto celkem? pry se u techto modelu vyskytovaly problemy s rozvodovym remenem - praskal pry moc brzo pred lhutou (to mam z francouzskych stranek).

Ahoj, jedna (http://www.4men.cz/index.php4?page=clanek&cid=211) mi nahodou stoji na dvore... najeto cca 125tkm, mam ji pul roku. Co se tyka udrzby, predchozi majitel se o ni staral dobre, takze to zatim nebylo az tak narocny... ale pocitej s tim, ze je spousta dilu za jine ceny, nez na standardni 306. Namatkou treba brzdovy kotouce @ desticky (spotrebka). Taky je to auto, na ktere je skoda davat dily z druhovyroby, a casto i z vrakovist...

rejd je opravdu mensi, ale da se na to zvyknout

problemy byvaji s tesnosti okruhu klimy, jako u vsech starsich aut

spotrebu moc nehlidam, ale jsem nekde mezi 9-10 litry dlouhodobe. Samozrejme, da se jet za 12-13, ze :D

co se tyka ceny, zalezi na stavu auta... pocitej s vymenou rozvodaku+kladky+pumpa, olej a dalsi provozni kapaliny... no, a nechal bych to pred koupi projit v dobrem servisu...

zbytek viz AKCZ... :D

Jako byvaly majitel Vittyho priblizovadla muzu rict nasledujici:

- standardni udrzba je za stejny penize (olej, naplne)

- brzdy jsou krapet drazsi a neorigo kotouce se radi kroutej, origo jeste vic :( ... kdyz jsem to prodaval, byly tam Feroda na predku (jak kotouce, tak desky) a ty byly celkem dost v pohode

- karosarsky dily se nevyplati davat z druhovyroby, protoze obvykle nesedej

- je hodne haklej lak, kdyz Ti do toho nekdo bouchne dverma, muzes rovnou lakovat

- spotrebu jsem mel kolem 10-12 ve meste, pri plny palbe kolem 15

Jinak je to super auto, jak Ti ostatne rekne AKCZ nebo Vitty, proste sranda .. malokdo ve zpetnym zrcatku pozna GTI-6, takze muzes mit spoustu legrace, kdyz do kopce na dalnici tlacis ve 150ti na petku treba MB E 270CDI a on Ti neujede ;).

DD: ad poznavani GTI-6, on to malokdo pozna i zezadu, kdyz te nahodou dojede treba na konci uzavirek na dalnici.... vetsinou tam jezdim tak 90-100, takze se urcite nekdo najde, nejlepe hrozne nervozni problikavac metr za kufrem... pak na konci podradis na 4 a suse zmizis do dalky... :aut

Původně zaslal: Vvitty

Ahoj, jedna (http://www.4men.cz/index.php4?page=clanek&cid=211) mi nahodou stoji na dvore... najeto cca 125tkm, mam ji pul roku. Co se tyka udrzby, predchozi majitel se o ni staral dobre, takze to zatim nebylo az tak narocny... ale pocitej s tim, ze je spousta dilu za jine ceny, nez na standardni 306. Namatkou treba brzdovy kotouce @ desticky (spotrebka). Taky je to auto, na ktere je skoda davat dily z druhovyroby, a casto i z vrakovist...

rejd je opravdu mensi, ale da se na to zvyknout

problemy byvaji s tesnosti okruhu klimy, jako u vsech starsich aut

spotrebu moc nehlidam, ale jsem nekde mezi 9-10 litry dlouhodobe. Samozrejme, da se jet za 12-13, ze :D

co se tyka ceny, zalezi na stavu auta... pocitej s vymenou rozvodaku+kladky+pumpa, olej a dalsi provozni kapaliny... no, a nechal bych to pred koupi projit v dobrem servisu...

zbytek viz AKCZ... :D

koukam zes koupil DDho karu :super na tu jsem mel v unoru zalusk, ale nebyly penize.

karu bych samozrejme rad dostal do servisu, ale majitel je v mlade boleslavi a ja ve zline :myslim ...

Původně zaslal: chechet

Ahoj, jedna (http://www.4men.cz/index.php4?page=clanek&cid=211) mi nahodou stoji na dvore...

koukam zes koupil DDho karu :super na tu jsem mel v unoru zalusk, ale nebyly penize.

karu bych samozrejme rad dostal do servisu, ale majitel je v mlade boleslavi a ja ve zline :myslim ...

takovych bylo vic, co meli zalusk a nemeli penize, nebo se vcas nerozhoupali...

no, stejne bys tam jednou musel jet, ne? tak vem auto, mladou a udelejte si hezky vylet ;)

mas fotky?

Původně zaslal: Bohouš 205 GTI

DD: ad poznavani GTI-6, on to malokdo pozna i zezadu

HEČ já jí poznám :D:D:aut

chechet - pokud na to máš, tak jdi do toho......:papa

TY se nepocitas, to neni tak tezky, kdyz jich tu jezdi par a vetsinu jsi videl :D:aut

s temi penezi je to dobra poznamka, a nejen na koupi, ale i na udrzbu...

Prave tech 48 000km .. sem to koukam spatne napsal .. kupoval jsem to ve 27 000km.. o rozvodovem remenu jsem taky slysel .. ale tezko muzu potvrdit a doufam ani nepotvrdim ;)

Ad. vrakace .. naopak jsou dily ktere je zbytecne kupovat nove :D Je to ruzny napr. plastove dily .. obvykle je to origo takze to pasuje presne a drobne nedostatky se daji vzdy doladit..

Ad.2 Kotouce - diky vetsim koutoucum u tohoto jedineho modelu se pak tyto dily o neco prodrazej.. ale mas zas vetsi brzdnej potencial ;)

a kolik ma tve auto najeto celkem? pry se u techto modelu vyskytovaly problemy s rozvodovym remenem - praskal pry moc brzo pred lhutou (to mam z francouzskych stranek).

Původně zaslal: Bohouš 205 GTI

DD: ad poznavani GTI-6, on to malokdo pozna i zezadu

HEČ já jí poznám :D:D:aut

chechet - pokud na to máš, tak jdi do toho......:papa

no ... ted mam 106tku, zere malo a udrzba je uplne minimalni pac je auto v perfektnim stavu. akorat uz bude mit 10 let a tak si rikam, ze je nejvyssi cas se rozloucit. nebude to lehke, hodne ji mam rad, ale 306 se mi strasne libi a GTI-6 jeste vic.

proto tady ta sonda, abych vedel na co se pripravit, pokud bych do toho sel.

Vvitty: fotky mam, ale pouze v mejlu. nevim jak je \"publikovat\"

posli mi je na vvitty@seznam.cz a ja je hodim na web a odkaz dam sem, ok?

Panečku tak to jsem zvědavej na fotky ;)