Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Výfuk-co to je?


uulik

Recommended Posts

já ho neplatil zatim tam mam ten se kterym sem ho koupil, zatim sem kupoval rouru, a tlumič sem tam stlaskal samos domos.

dufam zes chtel napsat 309 ze jo. kdybys mel nejak dotazy nebo novy zkusenosti tak dej vedet na forum / modely/309,

jinak dneska sem přetěsňoval motor tak sem zas o něco moudřejší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem to taky a je to nějakej zachytávač sazí, měli ho jenom některý verze, ale řek bych , že je zbytečnej. Když mě proreznul tak jsem ho sundal a tu díru zaslepil klingeritem a ocelovou destičkou a byl klid, mám to do dnes a vše ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem se dnes poptával po mototechnách a všude to znají jako odlučovač sazí,kdybych chtěl kyblík tak to budou znát taky.V jednom obchodě ho měli za 750k a kousek vedle za 1300k. První Polsko,druhý itali. Ptal sem se jestli to není něco jako rezonátor,tak prej neni a souhlasně dál tvrdili odlučovač. Peg.neni ani 409 ani 309 ale405. Freedy a neni to tím zaslepením hlučnější? Volil bych taky tu nejlevnější variantu,nevím jestli bude taky ta nejlepší?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na zvuku se nic nezměnilo a ani na výkonu. Takhle jsem to už kdysi vyřešil u citroenu Bx , kterej měl stejnej motor a taky v pohodě. Teď jak jsem řek to mám na svý 405 a žádnej problém. Jinak jsem to vyděl u dost peugeotů a citroenů jako nejlevnější řešení. Jedinej problém byl s tím , jak tu baňku vyndat, když nechceš sundavat sací a vejfukový potrubí, protože moc prostoru tam neni a musel jsem použít karboflex abych to baňku u pravil a na dva díly vyndal ven.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V katalogu ND v německé verzi se to jmenuje \"SCHALLDAEMPFER\" - Schall by podle mých kusých znalostí němčiny měl být zvuk, a Dämpfer je tlumič. Jako lapač sazí to v žádném případě fungovat nemůže - zajedno je rychlost proudění v tom místě taková, že tam asi těžko nějaké napadají, a i kdyby nakrásně ano - tak co s tím pak, až se to naplní? Myslíte, že se to chodí vysypávat jako popelník z kamen??? Že tomu ovšem prodavači říkají \"lapač sazí\" mě ani trochu nepřekvapuje - jsou to prodavači, ne konstruktéři. Jinak malá perlička - objednací číslo na 205/309/405D je 172128, Peugeot to v českém ceníku překládá jako \"část výfukového potrubí\" (asi aby to i ti prodavači našli a nemátlo je to :) ), a koncová cena s DPH je v ofic. ceníku necelých 600... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Peugeota bude taky na skladě - akorát nikdo neví na kterým :D :D :D

Třeba maj jen překlep v ceníku... každopádně, když se objedná, tak třeba už za dva týdny dorazí ;) Eště se někdo mrkněte, co tentýž díl stojí u Citroena, jestli není dražší - většinou tam bývají díly levnější, ale u tohodle pochybuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co já vím tak by to měl být údajně kompenzátor, což mě přišlo i logický jako malá tlak nádobka ve které se tlumí tlak. rázy, stejné je to např. u kotlů taková ta čevená baňa. No a zvuk to samo tlumí taky, není tlak. ráz není zvuk. :mrk mk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...