Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar, protože jak jsem koukal, diskuze na sekci pro P605 jaksi zdechla ( že by už nikdo 605 neměl? ), zkusím se zeptat tady. Objevil se mi v autě drobný problém, ventilátor topení jede naplno, nejde regulovat a já nevím, co s tím... Zároveň mi nějak začala blbnout i jiná elektrika... Displej na hodiny ztmavnul a neukazuje nic - ne že by před tím fungoval, pořád se to ztrácelo a vypínalo. Nevím, kolik mám benzínu v nárži, protože ukazatel lítá podle toho, jak se mu zrovna chce... Taky se mi rozsvěcí kontrolka zadní mlhovky, když sešlápnu brzdu, ale to bych přisoudil jen zanešeným konektorům zadních světel, takže by mělo stačit je vyčistit. Nevíte někdo, na co se zaměřit? Jsem uživatel, s technikou si moc netykám, tak poprosím, návrhy a rady zkuste psát jak pro blba, jo? Díky :D

mimochodem : je to P605, 1998, 2.0i 97 kw ( RFV )

[upravil dne 3/9/13 09:48 od Kobra 72]

Odesláno

Ventilator naplno=vadny regulator otacok. Mozna oprava vymenou tranzistora.

Stmavnuty displej= vadna ziarovka na podsvieteni, alebo blby kontakt na patici ziatrovky

Rosvecovanie hmlovky=zla zem, zaoxidovane kontakty,nespravna ziarovka.

Odesláno

Tato auta používala svérázné konektory a to byla jejich slabina. Co jsem se natloukl pěstí do panelu klimy, aby fungoval... (měl jsem r.v. tuším 91).

Tak se vyzbroj kontoxem, nauč se měřit voltmetrem i zemní spoje, nejen +12 V a dej se do toho.

Ventilátor naplno = vadný regulátor. Teoreticky je možné, že vadný spoj v konektoru.

Odesláno

Nazdar, jaksi treba v 605 teme hladat.

na ventilatore je nutne vymenit vykonove tranzistory, cca 2 €/ ks. su 2 ks. robota asi na pol hodky.

demontovat ventilator u noh spolujazdca, 3 sroby na 8 nadstavec, rozdeklovat, a naspodu je chladic s elektronikou.

stare nty odvrtat, a po vymene tranzistorov dat srobiky. Miesta je dost.

Ziarovka v hodinach - das dole kryt okolo pristrojovky a hodiny pojdu s nim. Je tam klasicka W5W ako do parkovaciek.

a stav v nadrzi asi pozriet plavak, lebo sy tym nemam skusenost. vzdy mi to islo.

Hmlovka - asi kostra pri svetle.

este nieco ? :roker

Odesláno

No pánové, že děkuju... :D No, jestli ještě něco, to se teprve uvidí... Možná, že až se pustím do oprav, budu potřebovat nový vůz... :D

Díky za rady, proberu to postupně, vyzkouším, co zvládnu a dám vědět, jak jsem dopadl... :)

Ještě drobnost... Nemáš odkaz, kde ty tranďáky seženu? Díky

[upravil dne 3/9/13 13:55 od Kobra 72]

Odesláno

Ze si to ty :

bdx66c to3 - 1,5 € / ks.

Ja som daval tieto, lebo orig Motorola ake su tam uz nerobia a toto je nahrada. Potrebujes 2 ks. myslil ze v SOS dakde na nete kupis. viac ma stala doprava ako suciastky, tak je niekedy lepsie si objednat este daco potrebne.

obchod www.avelmak.sk

ale v CR su lepsie obchody, tak musis pozriet.

Ventilator mas za 2 hod hotovy mne sa to na oboch autach pokazilo ked bolo vonku -15´C, tak som to musel riesit prioritne a co najskor.

a ostatne podla potreby, asi ten plavak bude trosku zdlhavy.

Odesláno

MJ11015 PNP darlington TO3

Vaše cena: 93.00

Kč s DPH

Běžná cena:

110,00 Kč

Ušetříte - sleva:

15.45% / 17,00 Kč

Dostupnost:

skladem

Nechcem sa ta dotknut ale ani 93 Kc nie je menej ako 1,5 €. To je zlava 17 Kc zo 110 povodnej.

skus tu

http://www.ges.cz/cz/bdx66c-GES04901342.html

PS: uz si opravil tu 605 co si kupil ? Boli to len rozvody ?

[upravil dne 3/9/13 21:18 od mmartinkovic]

[upravil dne 3/9/13 21:22 od mmartinkovic]

Odesláno

ttj, já to bral podle parametrů z toho tvého odkazu.. jinak toto jsem našel taky, ale je na menší výkon..

jinak já jsem silnoproudař, takže v tomhle úplně zběhlej nejsem.. ;-)

PS: ano opravil, už to nějakou dobu to jezdí.. je to suprový a pohodlný auto.. :-)

Odesláno

Tedy pánové, smekám svůj širák z mé plešaté palice... Díky, hned to objednám a zkusím to vyměnit. Předpokládám, že na plovák se dostanu pod zadní sedačkou, že? A mimochodem, koukal jsem na ten displej hodin... Žárovka svítí, ale displej je v tahu. Už ani nebliká, jako když se vynuloval, už jen svítí celá plocha... Takže ho nejspíš vyhodím a udělám si tam šuplík na kravinky... :)

Odesláno

Ahoj, ještě ne.. Teda jde, furt naplno... Není čas, já o víkendu odpadl po noční ( v sobotu i v neděli ) a nedostal jsem se k tomu. Nicméně, problikávání mlhovky je vyřešeno, vyčistil jsem kontakty a vyměnil prasklou žárovku zadního světla. Displej hodin jsem odpojil, protože umřel ( byla to taková malá eutanázie - ve fázi klinické smrti jsem ho odpojil od přístrojů... ). Ale na ten ventilátor potřebuju trochu víc času... Mimochodem, jak tam jsou zapojený ty tranďáky? to bude asi na pájku, nebo ne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...