Medvěd Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Chtěl bych pod strom vánoční nějaké trekové kolo pro Helču. Kdysi jsme oba měli Author Stratos SX (oba ukradeny ve stavu najeto 00 nic) a mně teď padlo oko na Author Vista, které se draží na Aukru http://aukro.cz/author-vista-i3505309500.html?source=oo . Myslíte, že by to Helče pro občasný doprovod při výletech s Pavlíkem mohlo vyhovovat? Nebo byste věděli o něčem ještě lepším, když bych chtěl uvolnit cca 2 - 2500,- Kč? Citovat
Medvěd Odesláno 2. září 2013 Autor Odesláno 2. září 2013 Nevidím důvod proč ne - ne každý má tiskárnu na peníze a vyhazovat 10 tKč za kolo se mi fakt nechce. Citovat
koblih69 Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 V použitým nevidím žádný problém, nejsme malý děti... nicméně i když kolům absolutně jerozumím tak za 2-2,5 tis. to bude utrpení. Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 ja ted koupil malému sic jen na rok nove kolo za 2500 a biju se do hlavy , no snad to vydrzi , aspoň ještě zari a pak zkusime smelinu a zkusime ho vrátit jinak ja manželce k narozeninam taky koupil pouzite auto Citovat
Medvěd Odesláno 2. září 2013 Autor Odesláno 2. září 2013 Oddie - měl by to být rám 17 , což je prý standartní dámský rozměr. Holka, co na tom jezdila měla 175, Helča má 178 .... - tak snad velikostně O.K. Spíš by mně zajímalo zda je dobré koukat po dámských verzích nebo jestli byste to neřešili - v pánských je přeci jen o poznání větší výběr. Pe.Tře - Pavlíkovu 20ku jsem prodal kamarádovi za 1000,- Kč (koupil jsem jí před rokem a půl za podobnou sumu a kámoš ten litr sám nabídl) a koupil jsem 24ku za 1000,- Kč od člověka, jehož syn na kole téměř nejezdil (cena ve stylu něco mi tu nech, je mi to vlastně jedno ...). A Pavlík je velice spokojený [upravil dne 2/9/2013 17:35 od Medvěd] Citovat
oddie Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Tak to pak jo, za tu dvojku cca by to mohlo nějakou službu udělat. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Medvěde, to kolo na tom aukru jako úplný propadák nevypadá Pokud by jste přeci jenom uvažovali o novém, dá se koupit celkem fajn kolo od Leaderfoxu za 4500,- Hlavně se zárukou! Jinak rám 17´je maximálně do 169cm výšky. 170-182cm bych dal rám 19´myšleno u krosových kol [upravil dne 2/9/13 18:57 od minimaxa] Citovat
Honza z Nera Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Krosová kola můžou mít jiné číslování rámu z důvodu jiného posezu na kole. Pro manželku bych určitě volil \" pánský \" rám v dámských velikostech. Rám je pevnější, méně se pod jezdcem kroutí. Teď jsem Medvěde kouknul na odkaz. Toto bych své paní nekoupil ( myšlena stavba rámu ) a opravdu z výše uvedených důvodů pořídil \" klasiku \". [upravil dne 2/9/13 22:48 od Honza z Nera] Citovat
OK406 Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 Já mám sice kolo zn. Maxibike, ale na jejich stránkách je docela srozumitelně popsáno, jak vybrat crossové kolo pro ženu + jsou tam i tabulky. Snad ti to Medvěde pomůže ve výběru. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 Pro občasné ježdění proč ne, je to rozumnější,než koupit kolo za 30 litrů (pro efekt--aby ostatní viděli) a vyjet dvakrát za rok. Citovat
Medvěd Odesláno 3. září 2013 Autor Odesláno 3. září 2013 Ozzy děkuju, přesně v těchto dimenzích taky přemýšlím. Honzo - dík za názor. Co se vyobrazené Visty týče - asi z toho sejde, páč už teď je přes 2000,- Kč a to je ještě více než 6 hodin do konce aukce. Víc než 2500 si prostě momentálně pustit za kolo nemůžeme dovolit, ale do vánoc je ještě daleko, budu tedy pátrat dál. [upravil dne 3/9/2013 10:08 od Medvěd] Citovat
oddie Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 Krosová kola můžou mít jiné číslování rámu z důvodu jiného posezu na kole. Pro manželku bych určitě volil \" pánský \" rám v dámských velikostech. Rám je pevnější, méně se pod jezdcem kroutí. Teď jsem Medvěde kouknul na odkaz. Toto bych své paní nekoupil ( myšlena stavba rámu ) a opravdu z výše uvedených důvodů pořídil \" klasiku \". [upravil dne 2/9/13 22:48 od Honza z Nera] To je několikanásobná blbost. To \"číslování\" rámu značí výšku sedlové trubky v palcích a palec je pořád stejný, takže jediná odlišnost v \"číslování\" může nastat jen a pouze v případě, že je výrobce prase a udává nesprávnou výšku. A doporučovat ženské, co normálně nejezdí a jen občas vyjede na krátký výlet stylem paní radová, pánský rám, je už totální úlet - kvůli tomu se dělají rámy pro ženské kratší, kvůli jiné stavbě těla a vzpřímenějšímu posezu, čistě pánský rám (a nerozlišuje se to jen tím, jestli má horní rámovku nahoře) je vhodný jen pro vyložené sportovkyně preferující natažený posez. Citovat
Medvěd Odesláno 3. září 2013 Autor Odesláno 3. září 2013 Díky, Oddie, tak jsem přemýšlel při výběru té Visty (vlastně Stratos, ale v dámském ...), ale názor stejný s Honzou (že se prý dámské rámy víc kroutí) mi taky někdo ze známých potvrzoval. Myslím si ale, že Helča se do budoucna cyklopřebornicí nestane. Spíš se bude jednat o doprovod Pavlíka (potažmo i mně) na výletech do cca 50 km za den max. po polních, lesních nebo asfaltových cestách. Tam jde podle mn hlavně o pohodu jezdkyně, tak by snad ten dámský rám mohl vyhovovat. [upravil dne 3/9/2013 10:45 od Medvěd] Citovat
Vvitty Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 Nesedej si na jeji kolo a nic se kroutit nebude... [upravil dne 3.9.13 10:49 od Vvitty] Citovat
oddie Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 No, pokud by mělo jít o pohodu jezdkyně, chtělo by to na ceně trochu přitlačit, za 2tis to pohoda moc nebude... Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. září 2013 Odesláno 3. září 2013 No ja jsem maly koupil 20 za 4500 Lepsi starssi kolo dobre osazene ,nez kram z kauflabdu za 1500... I kdyz vyjede 2xrok tak to je jedno,akorat se na ty plecce 3xvic nadre.... Citovat
Medvěd Odesláno 5. září 2013 Autor Odesláno 5. září 2013 Co tohle? http://aukro.cz/damske-kolo-olpran-cruez-28-vybava-schimano-i3528506187.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.