Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Starkův - J.A.R.V.I.S - KONEC auto umřelo


Tony Stark

Recommended Posts

Tak po skoro pulce dne se stejne auto nepodarilo ozivit, bsi je sice nova ale prazdna cili se nedari ani nakodovat klice/imobilizer/spinacku, tak jsem si zkusil na primo napajet z + baterky pozici F2 coz je v BSM pojist.skrini napajeni rele cerpadla a auto stejne nechce chytit.  Po otoceni klicku se ozivi elektrina ale to je tak vsechno, pres dia jsem zkousel vynutit rucni konfiguraci BSI taky bez vysledku ale pri startovani mi to neukazuje ani hodnoty na snimaci otacek. Podle me se to svezlo pres cely velky okruh elektriny jelikoz kdyz jsem vytahnul multimetr co vozim sebou v kastliku spolujezdce tak na nem byly uplne nesmyslne hodnoty a nepomohla ani vymena baterie, takze ten obvod nahromadene elektriny musel byt brutalni a mam podezreni ze to odpalilo i vinuti inducky. Holt mel jsem z prdele kliku.

Zkousel jsem i na tvrdo napojit z baterky ovladac okynek ale okna se mi stale nedari dat nahoru, navic auto spadlo do economy modu takze zitra zkusim odpojit baterku a bsi a budu doufat ze to nejak obechciju a podari se mi je dostat nahoru a bude se ocdsavat a dlmlouvat odtah na vrakoviste.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je fakt obrovská smůla,to je mě líto :(  kdyby byl někde za rozumné peníze jiný 307,třebas nabouraný,tak bys mohl vše co potřebuješ přehodit.Takhle to bude složitější,ale i tak si myslím,že na vrakoviště je ho škoda.Držím palce ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už je to 3 den co se snažím a né a né to chytit. Podařilo se přes net, stáhnout a nahrát konfiguraci vozu do BSI, sprárovat znova klíče, nahrán soft do BSM ale při pokusech o nastartování se nehlásí snímač otáček na klice a trvalá závada na indukčce s popisem zkrat na + pro vysoké přepětí.

 

Každopádně auto je sice Farradayova klec ale to neznamená že výboj/naindukované napětí/proud se musí po něčem svézt a nejlépe po nejvíce zatíženém svazku/okruhu/obvodu a dokáže nadělat pořádnou spoušť, člověka to ochrání protože si musíme uvědomit, sedíme jakoby ve vzduchu a přes gumy ve kterých jsou kordy a další dráty jsou vodivé.

Do servisu to dávat nebudu jelikož už teď u mě celková suma vložená do veškerého provozu a oprav přesáhla nákupní cenu auta a to pro mě ztrací význam.

Co se alternátoru týče tak tam si nejsem jist zda odešel ale nějak tak tuším že je v pohodě protože ono je to v podstatě takové dynamo, které se sice při maximálním zatížení dává 80A ale protéct přes něj může i mnohonásobně více a sveze se to na startér kde stovky ampér mu chvilkově neublíží. Na stolici jej dávat nebudu, opět to jsou zbytečné peníze navíc.

Zda je baterka v pohodě taky nezjistím jelikož nemám na chalupě zátěžák ale možnost zborcené desky/desek je tam možná.

 

V prodejním tématu jsem upravil cenu. Vrakoviště mi dá 13.000,- bez altíku a na plechových discích se zimníma pneumatikama.

 

Co se nástupce týče, tak Caddyna nevyšla, tak jsme se poohlídli po novějším ročníku u jmenovců. Fotky jsem raději dávat nebudu, protože mnoho lidí by moje volba pohoršila či možná rozhněvala.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

https://auto.bazos.cz/inzerat/85027512/Peugeot-406-20HDI-RV1998.php

Nejedná se o reklamu či inzerci, jen pro povšimnutí co stojí vedle inzerovaného vozu, J.A.R.V.I.S je prostě Nesmrtelný :potlesk

Až se uzdravím, stavím se za majitelem, zjistit finální cenu oprav a co všechno bylo třeba vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...