Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nová 308


HonzaZ

Recommended Posts

Co se jízdy po německé dálnici týče, opravdu se dá jet rychle tak k Norimberku. Standardně jedu od Rozvadova tak kolem 155-160 km/h. Přidávám ve chvílích, kdy se dálnice přeci jen pouští lehce z kopečka, je rovina nebo táhlé zatáčky a když to provoz umožňuje.Za jak rychle se rafička tachometru dostane ze 160 na 200 jsem neměřil. Zrovna tak jsem v takové rychlosti neporovnával skutečnou rychlost s tachometrovou, proto mluvím o rychlosti tachometrové. Měl jsem před tím 407 2,0 HDI a ve srovnání s ní 308 SW po rozjetí déle a lépe drží tuto rychlost i po rovině a do mírného stoupání. Impulsem pro srovnání rychlosti zpět na těch 155-160 km/h je pohled na ukazatel okamžité spotřeby, nebo dojetí pomalejších aut. Jak často po cestě takhle prošlápnu plyn je kompromisem mezi přáním dojet včas, ochotou akceptovat ten pohled na ukazatel okamžité spotřeby a jiný styl jízdy. Styl jízdy "brzda-plyn" mi nevyhovuje, mám raději styl plynulé, klidné jízdy s trochou předvídavosti a minimálním potřebou brzdění, mimo německou dálnici na hraně maximálních povolených rychlostí.

Na zadní nápravě cosi klepalo. Zevnitř to nebylo slyšet, jen zvenku - jako když tam kdosi ťuká kladívkem na kov při rozjezdu . U Peugeotů si toho všimli a prý se to u aut do r.v. 2015 občas stávalo a šlo to na garanci.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...

Ahoj. Chci koupit zánovní naftovou 308 SW .  Máte nějaké doporučení na co si dát pozor. Kdo auto nějakou dobu vlastní šli by jste do tohoto znovu ? Trošku mě straší ta dotyková obrazovka, že se ovládá všechno přes ni. Mám pocit , že když se pokazí tak si v autě ani nezatopim. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na co si dát pozor - jako majitele zánovní (benzínové) 308 mě nenapadá absolutně nic:super Jinak jedný postřeh (a možná otázka do pléna) - od 100km/h výše už ostřikovač před řidičem nedostříkne až nahoru.:grr U spolujezdce je to ok, ten stříká trochu do strany, takže mu proud vzduchu tolik nevadí. Jak to máte vy ostatní?

Dotyk je prostě trend doby, když se pokazí, tak je to fakt problém. Nicméně ovládání je v pohodě, spíš mně mrzí, že rádio už se neovládá pod volantem páčkou, ale čudlíkama/kolečkama na něm. To je taky trend, ale ergonomicky krok zpět daleko větší, než ten dotyk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...
V 21. 1. 2018 at 20:22, ozzy56 napsal:

můžeš napsat proč?

Nevím. Prostě mi není sympatickej :myslim Jeho hlas je na mně nepříjemný frekvenci, slyším jak mluví nosem atd. 
Třeba s Rosťou žádný problém nemám :nevim  

 

Jinak s tím místem vzadu to opravdu není žádná hitparáda. Takhle to vypadá v novém v GTi, když si pro sebe nastavím sedačku řidiče :aut 

WP_20180618_20_23_07_Pro.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by mě zajímalo, jaká je v rámci FL změna na zadní nápravě, protože mně se u mého auta "stabilita zadnej nápravy naozaj nepáči". I při normální jízdě to v zatáčce na nenadálé nerovnosti odskočí tak, že se celé auto opravdu nepříjemně zavlní. To bych viděl jako hlavní (a možná jedinou) slabinu tohohle auta.

MJSytic: Seš nějakej přerostlej, ne?:papa

Upraveno uživatelem Ajap
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odskakovaly už ty první verze, které jsme kdysi testovali v Letňanech při uvedení na trh. Já byl tenkrát zhýčkaný ze 406, kde když byla náprava bez vůlí a dobře geoška, tak to sedělo jak žehlička. A pak jsem vzal v 308 zatáčku, kde byla příčná nerovnost a ta "prdel" se tak zavlnila, že jsem se úplně lekl :nevim 
NJN, jsem trochu jinak prostorově řešenej :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SW má o 11 cm větší rozvor a v testu ukazovali vnitřní prostor jen u SW ... v HB by to byla tragédie pro 2 dvoumetrove lidi. U GTi je ještě méně místa, protože přední sedačky jsou rozměrnější. Ale jsou naprosto super.  :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...