Jump to content

takhle si predstavuji praci sikovneho klempire...

Vvitty
 Share

Recommended Posts

asi uz jste zaregistrovali, ze me nekdo nacouval do blatniku a udelal tohle:

blatnik_1.JPG

blatnik_2.JPG

blatnik_3.JPG

tak jsem byl dneska u klempire v Mnichove Hradisti a provedli jsme fazi 1 - vyklepani bez nutnosti lakovani.

Aktualni podoba je tady:

blatnik1_1.JPG

blatnik1_2.JPG

blatnik1_3.JPG

Bohuzel, blatnik byl poskozeny opravdu hodne a nebylo mozne obnovit poradne lem kola, protoze by v miste ryhy/zlomu prasknul. Takze nas ceka jeste faze 2. - doklepnuti lemu + \"tecky\" v zlomu a rozstrik do ztracena.

Kazdopadne si myslim, ze vysledek je super, muzu jedine doporucit :super

Tady je kdyztak kontakt, pokud bude nekdo shanet : 777 812 333 ;)

stalo tam i auto po kroupech, kdyby nekdo potreboval bez lakovani ;)

[upravil dne 11.8.05 Vvitty]

Původně zaslal: Hics

Nooo..... to je parádička! za tim se vyplatí zajet. Toho chlapa bych chtěl vidět při práci...;)

ja ho videl ;)

vyhral si s tim pekne, to se musi nechat... no a na podzim to dotukneme ;)

Původně zaslal: Vvitty

Jo, zapomel jsem napsat, sidli v Mnichove Hradisti ... trosku z ruky od Prahy, ale i tak se to vyplati :papa

Je to napsané mezi fotkami. Mnichovo Hradiště zase není tak moc daleko. Nějakých cca 65km ..

Tak to tohle udělá asi v pohodě co?

nehoda1.JPG

nehoda2.JPG

[upravil dne 12/8/05 Jirkap]

Ahoj,viděl jsem svého kamaráda - karosáře : promačklé dveře (lavor) .Povídám jak to vyklepeš? Plynem. ??? Vzal křídu,chvíli to prohlížel ze všech stran,pak nakreslil čáry.Autogenem podle čar nahřál a pak z kýble s vodou vytáhl mokrý hadr a přiložil na dveře.Lup a nebylo co vyklepávat.Tenkrát jsem pochopil,co to je,když údivem někomu \"spadne sanice\".A výše uvedené obrázky?Je to mistr!!!!.P806

Původně zaslal: Kubis

Ahoj,viděl jsem svého kamaráda - karosáře : promačklé dveře (lavor) .Povídám jak to vyklepeš? Plynem. ??? Vzal křídu,chvíli to prohlížel ze všech stran,pak nakreslil čáry.Autogenem podle čar nahřál a pak z kýble s vodou vytáhl mokrý hadr a přiložil na dveře.Lup a nebylo co vyklepávat.Tenkrát jsem pochopil,co to je,když údivem někomu \"spadne sanice\".A výše uvedené obrázky?Je to mistr!!!!.P806

Jenže to je právě ten problém - autogenem nahřál... Ano, to je zcela klasickej způsob - nahřeje se to autogenem, plech co je nahřátej se chce roztahovat ale nemá kam, tak se pěchuje, a ochlazením se stáhne (případně se ještě doklepe). Jenže tímhle postupem se zaprvé zruší lak a ochranné vrstvy, a za druhé lokálně změní struktura. takže je třeba lakovat celý díl, a navíc to stejně v tom místě ohřátí bude dřív reznout. Takže, je vždycky lepší nejdříve posoudit, co lze a nelze dělat zastudena, než se do toho šáhne plamenem - právě jako v tomhle případě.

P.S. Vvitty - jsem rád, že se ta cesta vyplatila, dík za SMS, a \"dostal\"... ;)

jak uz napsal oddie, mym cilem bylo se vyhnout jakemukoliv zahrivani :)

sice to jde rychle, verim tomu, ze by se to stihlo za zlomek casu, co jsme stravili nad timhle (no, ja spis koukal :) ), ale ve finale by to vyslo mnohem draz...

nahrat a vyklepat tohle je otazka pul hodky, pak to ale musi do laku (cely dil, takze cca 1-3 litry?), narusis strukturu dilu a ochranne vrstvy (pokoveni), bude to driv reznout...

takhle se bude strikat cca 1dm2 plochy, a v postate by to slo nechat i takhle... kdybych nebyl puntickar :)