Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nástřik venkovních plastů


Bohouš

Recommended Posts

Prosím o radu,

chtěl bych si nastříkat komplet venkovní plasty tak aby to chvilku vydrželo a né že se mě to pokaždé za půl roku oloupe. Zatím jsem to vždy stříknul černým auto emailem a to nemá delší trvání i když chvíli to vypadá jako nový;)

Ve vyhledávači jsem našel zmínky o jakémsi změkčovači plastů, ale také o plniči a nejsem si zcela jist postupem.

Obrousím - stříknu změkčovačem - stříknu plničem - stříknu lakem ????

Neplní náhodou ten změkčovač X plnič stejnou funkci ???

Předem dík za rady :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem stříkal nárazník a dělal jsem to nejdřív jak ty píšeš tím plničem. Na plechovce teda nepsali nic o změkčovači plastů, ale bylo tam popsaný, že to lze použít na plasty. Byl to sprej 400ml základová barva+plnič a stál cca 250 Kč. Obrousil jsem nejdřív zbytky původního laku, odmastil, potom jsem to stříknul tímhle plničem a nakonec barvou kterou jsem si nechal namíchat do spreje. Mám to zatím 2 měsíce takže ti neřeknu jestli to bude dlouhodobě držet, ale zatím to přežilo i mytí v myčce a drží to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Jan 406 1.8i

Já jsem si plasty na starém voze raději natřel ručně,podle mě je větší výběr barev než ve spreji a drželo tocelkem dobře.

No systém \"rychlá štětka\" jde taky aplikovat, ale asi opravdu jenom na starý auto kde ti nezáleží na vzhledu. Jinak k výběru barev, nejlepší je si nechat namícha barvu do spreje, stačí když jim přineseš kus auta a oni to podle toho namíchají. Spray 400 ml barvy obyč. odstínu vyjde na 300,- metalíza myslím stála 350,- . A výsledek je super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Správný postup je, pokud plast ještě nebyl barvený:

Odmaš?ovač na plast, pak základní barva na plast, pak barva do které se přidává změkčovač, aby zůstala pružná a nepraskala, protože plast má velkou tepelnou roztažnost.

V prodejnách, které se specializují na autolaky Ti určitě poradí a popřípadě barvu namíchají. Jiný postup bych dle vlastních skušeností nedoporučoval.:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: kveton

Taky bych chtel striknout nejaky plasty na aute, konkretne zrcatka na 406. Nevite nekdo kde michaj barvy ve spreji nekde v Praze?

No hledam jsem na internetu když jsem potřeboval namichat barvu a našel jsem jednu firmu někde na smíchově, ale nakonec jsem našel pro mě nejbližší v Praze 9 - Kbely. Je tam takový malý obchůdek barvy-drogerie. Jak jsem psal výše spray stál 300,- a stačilo když jsem jim přinesl jako vzor záslepku z nárazníku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo já sem to na svý 206 stříkal s otcem, který prodává barvy, mořidla pro truhláře. Mám stříbrnou metalízu, přitáh stříbrnou metalízu -----bez plniče to fouk rovnou na ten odmaštěnej plast tu metlu ---nechalo se to zaschnout apak dvakrát akrylátovim lakem (upozornuji barvy na dřevo) - no bez prdele je to supr přesně jako z lakovny akorát co otec řiká je to o 70 procent levnější . Takže at dou do prdele celý prodejci autobarev.

Dělali jsme to minulej rok v létě a je to furt stejný akorát ve předu to mám odražený (centák čtverečný) asi od kamínku jinak je to fakt super. To se opravdu povedlo. Jedno z mála na mém miláčku. :mad:

Akorát až na to že to byla asi fakt koupě na hovno . ---občas toho lituji no to je vlastně jiná věc. Tak jen stříkejte,stříkejte, >......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na plasty se používá Aktivátor je to taková průhledná vodička dost drahá ale je jí potřeba málo prodávájí i jedno deci plast se potře a po oschnutí se nastříká barva a drží jak nebeská víra cca 5let na autě a stále drží. Mnoho zdaru. :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...