t0x!n Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Cauec, chci se zeptat, nechaval jsem ted pritelkyni na jeji 206ce doplnovat olej a chladici medium v klime, dezinfekce + se zrovna menily filtry (pilak, vzduch, olej a palivovej a zrovna vymena oleje), ale zarazilo me na stitku od borca co delal tu klimu, tak tam mel zatrhnuty, ze nevymenen filtr vysouseni, co to je zac tenhle filtr a kdy se ma tak menit? zkousel jsem google ale nasel jsem jen ty filtry na prodej ale popis nic... diky P.S. co ma tu 206ku 4 roky, tak urcite tenhle filtr nikdy menenej nebyl [upravil dne 1/7/13 11:14 od t0x!n] Citovat
Ferry Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 to je takova bud nadobka nebo v novejsim provedeni takova patrona v chladici klima, ktera obsahuje absorbcni latku, co vaze vlhkost v okruhu klimatizace aby nemrzla uvnitr potrubi a vyparniku. Pokud neni dlouhodobe prazdny okruh nebo nema velke uniky, asi neni uplne nutne ten vysousec menit. Pokud vsak byl okruh delsi dobu prazdny nebo dokonce treba rozpojeny, tak pak by se vymenit mel, protoze je ta vysouseci latka znehodnocena Citovat
ChouLu Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Jednou za dva roky by jsi ho měl vyměnit.. nicméně pokud klíma funguje, nebyla prázdná či rozpojená (vic jak 20 minut) jak píše ferry, tak ničemu neuškodíš, když ho vyměníš o 4 letech. Vysoušeč je tam pro to, že chladící médium v kombinaci s vodou vytváří velice agresivní látku, která rozežírá kovové části jako trubky, součásti klimakompresoru apod. Nicméně na 206ku je vysušeč za pár kaček.. Když napíšeš VIN, tak ti zjistím kod vysoušeče Citovat
t0x!n Odesláno 1. červenec 2013 Autor Odesláno 1. červenec 2013 No asi takhle: minulej rok se moc nejezdilo co vim a snad ani klimu mlada vubec nezapinala. Ted kdyz jsem dojel na doplneni a dezinfekci, tak mi borec rikal, ze je totalne prazdna do nuly, tzn. ze to vypada, ze bude nekde prej unik, protoze to je uzavrenej okruh a i kdyby nebyla pouzivana x let prej tam neco malo vzdycky zustane. Moje chyba byla, ze jsem sebou nemel hotovost a uz jsem dopredu mel zaplaceny doplneni a dezinfekci, ale bez natlakanovani uv-ckem za ktery chtel 150, kde rikal, ze by pripadne videl ten unik, takhle se to sice vakuovalo a byla tam zkouska tesnosti, ale jak mi rikal je to prej cca 70% rozvodu klimy a unik muze byt az za kompresorem : / Sam se v tomhle prd vyznam, takze poznam az ju pristi rok pudu nechat doplnit jestli bude zas uplne prazdna, ze je nekde problem, ale zase nechat to opravovat, jestli neni lepsi to proste casteji doplnovat, kdo vi co tam muze byt v haji. VIN napisu az dneska dojedu domu, nemam u sebe jeji technicak, jinak je to problem vymenit vlastnorucne? Je to nekde moc schovany nebo se k tomu dostanu dobre jak napr. ke kabinovymu? A jinak kdyz tam bude ten unik a zase to bude do pristiho roka na nule bude zas potreba menit? Citovat
Ferry Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 ona taky muze byt prazdna za dva dny, zalezi, jak moc velka dira tam kde je, muze byt proseknutej nebo shnilej chladic, deravy trubky, cim min se klima pouziva, tim vic trpi, mela by se zapinat alespon 1 mesicne na aspon 15 minut i v zime. Ten vysousec nema cenu menit doma, ten je tam potreba dat tesne pred vakuovanim a naplnenim (opraveneho a nederaveho systemu) jakmile ho vybalis z transportniho obalu a bude na vzduchu vic jak 20 minut, tak ho zase muzes vyhodit Citovat
ChouLu Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Pokud vyndáš vysoušeč, tak ti uteče komplet klíma... takže pokud ji máš teď naplněnou, tak je blbost, aby si to rozdělával Citovat
t0x!n Odesláno 1. červenec 2013 Autor Odesláno 1. červenec 2013 No jak rikam vakuovani a tlakovani probehlo bez problemu, nevim jestli tam nekde je dira, ale mechanik mi rikal tim, ze to je uplne prazdny, ze tam asi nekde bude, nevim nevyznam se v tom, takze co myslite kdyz to bylo uplne prazdny je to teda predpoklad? A da se to teda zjistit jeste nejak jinak jak tim, ze se to vakuuje a tlakuje kde to bylo OK a pak kde se potom foukne ona UV latka, coz se nedelalo? Tzn. pri pristim plneni tam nechat dat i to UV a jeste neco jinyho? Citovat
ChouLu Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Malé úniky vakuováním a tlakovánim nezjistíš... proto se tam dává to UV... vellké uniky jsou viditělné i okem, malé pod UV lampou Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.