Jump to content

vyfuk na 307

gewehr
 Share

Recommended Posts

Mam 307 s motorom 1.6l - 80 kW. Hrozne mi vrzga vyfukove potrubie, pri rozbiehani, pri pridani plynu, pri radeni... jednoducho kazda vybracia vyvola take skripanie, ze sa uz clovek boji jazdit medzi ludmi. Auto leasujem uz 2 rok a rovnaku dobu sa mi to snazia v autorizovanom servise osdtanit... marne. Myslel som , ze mam hold smolu na kus, ale tieto "zvuky" som pocul aj od z inych 307-ciek s rovnakym motorom co maju ludia v okoli. Da sa s tym nieco robit? V autorizovanom servise mi povedali, ze si mam pustit radio :roll. (okrem toho ze na akurat nas...., tak to bez problem to vrzganie a skripanie prehluci aj to radio) A ine problemy s nim mam, ale tento je najhorsi. Budem rad, ked pojde po lease z domu.

Je to jeden zo spojov vyfukoveho potrubia. Davali tam aj nove vlozky (objednanie poslednej im trvalo 3 mesiace:bojim), potom to tmelili nejakym specialnym tmelom, no a naposledy ma odbili s tym, ze je to konstrukcna vada a nic s tym uz asi nenarobia. Tak by som chcel aspon vediet, kolko ludi ma takyto problem a ci to nejak vyriesili.

S 307 nemám zkušenosti ale alespoň laicky:

jestli je to spoj který má fest držet, tak je ho potřeba pevně spojit (vařit - záruka?)

jestli ten spoj má pružit a být pohyblivý, tak mazat vazelínou, která snese vysokou teplotu - silikonová?

je to jen myšlenka do diskuse.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 10 months later...

Sorry za vytiahnutie starej temy ale mam s tymto problemom ostaru uz 2 tyzdne, najskor mi trvalo kym som to lokalizoval ale je to nejake grafitove tesnenie v koncovej casti vyfuku - vymenili mi ho ale vrzga to dalej.

Kamos na 307cc 1,6 to ma takisto a nevedia si s tym pani v Blue Boxoch rady.

Ja mam 206 1,1. Nevie niekto co s tym?

Původně zaslal: gewehr

........ze je to konstrukcna vada a nic s tym uz asi nenarobia. .......

Konstrukční vada a ještě k tomu neporavitelná ?:o To tě dobře tahaj za nos. Vlez pod to, zalomcuj s potrubím postupně od předu dozadu amusí se na to přijít.:cool:

Mě to Jean nedělá a ani neznám nikoho komu by to dělalo.:super

[upravil dne 29/7/06 Bohumil]