jan.svaton Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Nevíte někdo proč mi blbnou hodiny? nejsou pořádně vidět číslice teda spíš minutový číslice, hodinový jsou v pohodě. dneska jsem vyměnil žárovku. Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Of_The_Cheese Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 z toho co pises neni jasny, jestli blbly, a proto jsi vymenoval zarovku, a nebo jestli zacali blbnout az po tom. Kazdopadne jsou tam malinkaty vodivy cesticky napareny na tom skle,a proto na nej opatrne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Podle popisu jsem nepochopil, jestli Ti nejde podsvit u minutových čísel a hodiny jdou normálně, anebo jestli jsou hodiny rovnoměrně podsvícené a nejsou minutová čísla.Pokud nejsou minutová čísla, zkontroluj, jestli jsou vodivé všechny napařené plošky na kabelu až k hodinám, pokud tam čísla jsou a nejsou jen podsvícená, je nějaký humus v hodinách a nejde tam světlo od žárovky podsvitu, kterou jsi, jak píšeš, měnil.Mezi žárovkou a LCD hodin je cosi jako červený papír, který dělá červenou barvu čísel.Takže je možné, že tam něco nepatřičného spadlo a stíní. V žádném případě tomu neublížíš, když všechny spoje preventivně propájíš Ještě jedna věc, rozeber ty hodiny na prvočinitele a vyčisti všechny kontaktní plošky, co najdeš. [upravil dne 7/8/05 Swallow] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Of_The_Cheese Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 ja nevim, ale moc propajovat to nepujde, protoze to budou asi smd Mohlo se ti stat, ze ses do toho skla vybil statickou, a proto to spatne sviti(stalo se mi to doma na displeji), ono to prestane, az se ta statika ztrati (muze to trvat delsi dobu) At se podari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Původně zaslal: King_Of_The_Cheese ja nevim, ale moc propajovat to nepujde, protoze to budou asi smd Mohlo se ti stat, ze ses do toho skla vybil statickou, a proto to spatne sviti(stalo se mi to doma na displeji), ono to prestane, az se ta statika ztrati (muze to trvat delsi dobu) At se podari Součástky v SMD pouzdrech jdou pájet celkem normálně, samozřejmě ne trafopájkou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan.svaton Posted August 7, 2005 Author Share Posted August 7, 2005 Podsvícení je dobré a jsou dobře vidět i hodiny, ale na minutách jsou špatné číslice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Of_The_Cheese Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Původně zaslal: Swallow Původně zaslal: King_Of_The_Cheese ja nevim, ale moc propajovat to nepujde, protoze to budou asi smd Mohlo se ti stat, ze ses do toho skla vybil statickou, a proto to spatne sviti(stalo se mi to doma na displeji), ono to prestane, az se ta statika ztrati (muze to trvat delsi dobu) At se podari Součástky v SMD pouzdrech jdou pájet celkem normálně, samozřejmě ne trafopájkou Z Toho co jsem pochopil z jineho jeho dotazu mi vyplynulo, ze v pajeni SMD neni zbehly(jako ty) a proto jsem mu to neradil. A co se tyká tech hodin, tak by to mohl byt spatnej kontakt na skle. A nebo spis, co jsem psal vis, to staticke nabiti skla na hodinkach, neni to nic zavadneho, jen bude trvat nez se funkce obnoví Jeste otazka, delalo Ti to i pred tou vymenou, a popr, kdy to zacalo [upravil dne 7.8.05 King_Of_The_Cheese] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan.svaton Posted August 7, 2005 Author Share Posted August 7, 2005 jo pred vymenou zarovky to delalo taky, a kdy to zacalo tak to fakt nevim mam to auto chvili a uz to bylo. Myslis ze staci cekat jestli se to neobnovi? jo jeste jedna vec kdyz trochu zatlacim na displey tak to jako jde v celku dobre, ale jak to pustim tak zas to blbne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Of_The_Cheese Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 tak v tom pripade se o statiku, prakticky urcite nejedna, bude to asi ten spatny spoj, je otazka, jakym principem je to tam reseny, tento typ neznam, a proto prosim ostatni, napr Swallowa, aby se k tomuto tematu vyjadrili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Původně zaslal: jan.svaton jo pred vymenou zarovky to delalo taky, a kdy to zacalo tak to fakt nevim mam to auto chvili a uz to bylo. Myslis ze staci cekat jestli se to neobnovi? jo jeste jedna vec kdyz trochu zatlacim na displey tak to jako jde v celku dobre, ale jak to pustim tak zas to blbne Takže je komplet rozeber, mezi sklem LCD a plošným spojem hodin je propojka z uhlíku a gumy, vyčisti kontakty na tom skle ( pozor na kontakty na skle, je tam slabé sklo , takže opatrně, a? neprasklne ) i na plošňáku včetně té gumové propojky ( lihem, pokud možno lékařským ) a až to uschne, dej to zase dohromady a mělo by to být good Anebo ještě jedna rada, sežeň si někde tvrdou průhlednou folii, cca.0,5 mm tlustou a dej ji zvenku mezi sklo a plastový rámeček hodin.Je to prasárna, ale pomůže Ti to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts