Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

2.2i


tomassino

Recommended Posts

ahoj,

prosil bych o nazor, 407sw uz dlouho chci a uzrala doba, naftu ne, nevyplati se mi vzhledem k najezdu, jezdim mesto a mimo tak pul napul.Mam rad pohodovou jizdu s bezpecnym predjetim. Tak nejak jsem dosel k zaveru ze 2.2 benzin 120kw uz vzhledem k vybavam a dynamikou..Mel by tu eventuelne zkusenost?nejakou radu ci doporuceni?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za reakci...

Az na tu posledni vetu me celkem potesila.:)

Spotrebu oleje kousu uz par let, tak to by pro me nebylo nic tak noveho:)

Tak budu jeste rozmyslet a do pozitri bych to rad rozlousknul...Bohuzel vsechny vyhledle kousky jsou na druhe strane republiky, navic jsem s touhle motorizaci nikdy nejel,tak se mi bude tezko posuzovat stav a vykon motoru.:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, vidím, že máš momentálně 406-ku break benzín, taky jsem jí měl, nedám na ní dopustit, ale dvoulitr. Docela ten motor žral, to jediný bylo mínus. Pak jsem chtěl novější model, ale rádoby úspornější a tak jsem si mojí první 407-ku koupil 1.8 benzín a to byla chyba. Auto bylo dost líný a spotřeba taky vysoká. Takže po roce a velkém finančním prodělku jsem auto vyměnil za diesel a mám klid. Nevím, jak na tom bude tebou zmiňovaná 2.2, ale pod deset určitě spotřebu mít nebudeš. Snad leda na dálnici při rychlosti okolo 120-ti.

A Milhausem zmiňovaná nekvalitní nafta je blbost, já např. tankuju jen kvalitní, tzn. maxx motion nebo v-power a na té jízdě je to opravdu znát. Rád si za ní připlatím.

Taky jsem nikdy předtím neměl diesel, jen benzín, ale boužel, většina z nás nemá takové příjmy, aby mohla živit V6/3,5l . Jako jedna moje kamarádka, co žije ve státech, nikdy neměla menší obsah než zmiňovaných 3,5l :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem teda byl vzdycky priznivcem benzinu,ale priznam se ze jsem dost laboroval s myslenkou na 2.0hdi,ale kdyz si to clovek precte,vstriky,FAP:(, tak z toho jde strach.Ale ja Peugeoty mam fakt rad a na 407 koukam s otevrenou hubou uz od \'04 a benzin je jedina takova relativne bezpecna alternativa se stat jeji majitelem.Ty prvni 1.8 85kw jsou defacto stejny motory,co mam ted.Mesto 10,5,Chorvatsko 7,5,dle PP teda.Je to lenochod,ale na dalnici 150 drzi,predjizdeni je pravda ponekud narocnejsi.Mozna ta 92kw 1.8?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl taky vždy benzín, toto je můj první diesel, to taky vyplívá z toho, co píšu výše. Nevím co k tomu napsat, já se přeorientoval na diesel a myslím, že chybu jsem neudělal. Od auta jsem dostal to, co jsem očekával, tzn. malou spotřebu a dostačující jízdní dynamiku. A to mám ještě v plánu čipování od místního borce.

Nesmíš takhle dopředu myslet na to, jaké závady a co špatného tě může potkat. Auto si nech pořádně proklepnout v origo servisu, jak fyzicky, tak počítačově. Potom taky zjistit co nejvíc z historie, třeba podle tady vinka, přes Cébii apod. Ostatní ti třeba ještě něco poradí více. Pokud budeš mít o ten daný vůz opravdu zájem, nesmíš litovat těch vynaložených peněz na co největší získání informací ohledně auta. To je můj názor, takto jsem já postupoval.

1.8 92 kW ? Nevím, to jsme měl a zdálo se mi to líné. Musel jsme motor dost vytáčet a šlapat na plyn, což se právě podepsalo na spotřebě. Taky záleží na tom, jakým stylem člověk jezdí, co mu stačí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co chceš vědět....407 je hezké auto,ale už prostě 406 to není ... předek na dvě věci...na ničení nárazníku a na ničení nárazníku...nízky a dlouhej převis před koly...2,2i není špatná volba 1,8 a 2,0 je na tohle těžký auto málo....já mám jen starej motor,co je i v 406,šel bych spíš už do novějšího myslím,že to začali dávat něco kolem 2005/06....po dálnici to žralo něco kolem 7,5L/100km při 150(automat)město něco horší,dal jsem si tam LPG a nelituj toho.... 2,1kč jezdím a to jezdím 10km do mšsta a zpět a něco po městě a potom sem tam něco ...no cca 20 000km/rok ale jestli uvažuješ třeba o LPG šel bych do 3litru...ted to vím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...