martan01 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Chystam jse na koupim 307ky. Je neco zasadniho na co jsi specielne dat pozor ? Jsou nejaka mista nachilnejsi na rez ? Kolik druhu motoru 20 HDI je ? ¨Myslim tim vykony. Jak to je s najezdem vstrikovacu a turba u motoru HDI ? Jsou problemy ze zadni napravou ? Na prednim paneli u spinace vystraznich svetel jsou z kazde strany 2 vypinace. Na fotkach v inzerci vidim jen ze na nich jsou nejake bile znaky. O jake vypinace jse jedna ? Dekuji za rady. [upravil dne 2/6/13 14:37 od martan01] Citovat
MilanF1 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Sdělím to, co vím: Motory: 66 kW, 79 kW (má FAP) a 100 kW (16V a má FAP, nejmladší dvoulitr). Turba neodcházejí, vstřikovače jsou závislé na naftě, nelze paušalizovat. Zadní náprava již není torzní tyč = nejsou problémy. Starý model je považován za náchylnější na elektroniku (např. páčky pod volantem), proto se spíše doporučuje koukat po novém modelu. Citovat
Moral3z Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Ještě specifikuj jestli jde o model před FL nebo po FL.. motory jsou: 90koní, 107koní, 136koní pokud jde o naftu HDI Vypínače u výstračných světel jsou centrální zamykání a vypínač ESP Speciálně u mé konfigurace bacha na ty páčky pod volantem, jak psal MilanF1, setrvačník a FAP filtr, to jsou věci, které odchází..jinak záleží na kusu cca.. [upravil dne 1/6/13 21:55 od Moral3z] Citovat
martan01 Odesláno 1. červen 2013 Autor Odesláno 1. červen 2013 Vzhledem ze jsem limitovan cenou tak muj vyber je pouze model pred FL. Jsou vstrikovace reposovatelne ? O problemech pacek vim. Pokud jsem se dobre vsiml. Jedna jse o totozne packy s Citroenem Xsara. O dvojhmotnym setrvacniku vim. Problem snad na vsech starsich vozech. Nejake problemy FAP ? Resitelne ? Ma tento motor EGR ? Koroze ? Citovat
MilanF1 Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Záleží jak moc jsi limitován cenou, může být ten 100 kW pro tebe nedostupný. U motorů 66, 79 kW jsou repasovatelné vstřiky Bosch. Siemens (poznáš podle balonku v motorovém prostoru) by měl taky už jít zrepasovat, ale sázka na jistější variantu je Bosch. 100 kW motor nevím, jak na tom je s repasovatelností vstřiků. Setrvačník spojky, jednohmotý je v motoru 66 kW. Silnější mají z výroby dvouhmotu. FAP nemá opět 66 kW, ostatní ano. Nejlepší řešení je vykuchat, výměna je o dost dražší. FAP vydrží řádově 150 tkm, ale toto číslo je hodně variabilní, může být mnohem nižší, ale i vyšší. Ano, motory mají EGR, ale s ním nebývají problémy. Samozřejmě se může porouchat, ale nebývá to časté, přesto někteří jej vyřazují z provozu. Koroze? Na to musí odpovědět 307čkáři, já nic o ní nevím. Předchozí model 306 téměř nereznul až na jedno slabé místo, kde trpěl starý model. Očekávám, že 307 také reznout nebude. [upravil dne 2/6/13 04:42 od MilanF1] Citovat
pecino Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Jediné místo kde se rez tvoří je kolem osvětlení SPZ. A spodní okraj pátých dveří. Citovat
vendelinek Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 ježíš,udělej něco s tim nadpisem,to tak tluče do očí Citovat
martan01 Odesláno 9. červenec 2013 Autor Odesláno 9. červenec 2013 Tak stale jse Mi nedari najit slusnejsi SW s motorem 1,6 benzin. Jak to je s motorizaci 2,0L ? Jaka je spotreba ? Dale Mi zajimaji motory HDI. Asi tech 79KW. Jak poznam ze jsou vstrikovace OK ? Jak to je s repasem techto vstrikovacu ? Dekuji Citovat
mobilnik Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 Já už mám 6let facelifet 1.6HDI 66KW a ted mám natočeno 190tis.Motor mam čipnutej na 85KW a zatím bez jediné poruchy,spotřeba kolem 5L.Výhoda tohoto motoru nemá dvouhmotu a fap.Dle mého je to lepší než těch 79KW,který o moc lépe netáhne a má dvouhmotu a fap.Můj názor je tohle nejlepší volba.Šel bych znova do něj. Citovat
P607Olda Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 Ty bys vyměňoval vstřiky a auto ještě nemáš. Neuvedl jsi, jaký finanční limit máš, tedy jestli se chystáš koupit pastoušku anebo zánovní. Víc si všímej, od koho auto kupuješ. Zajdi si k autorizovaným prodejcům a tam se domluv, až přijde někdo pro nové auto, aby tě nakontaktovali na odkup toho původního, po prvním majiteli. Nemusí to být v Praze, možná se v menším městě spíš domluvíš. Citovat
milhaus Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 no důležitá volba je taky si pořádně rozmyslet, jestli teda benzín nebo nafta;) to P607Olda: od kdy se počítá pastouška? 307ky jsou poslední tuším 2008...to je 5let...to bych jako zánovní už taky nebral Citovat
P607Olda Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 Pastouška - symbolický výraz pro krajně zanedbané auto, vyžadující investice. Zde použit jako symbol krajního stavu, např. nepojízdné. Zánovní - stav podobný novému autu, najeto např. 29000 km, jedním majitelem, garážované, v zimě nejeté. Ano, i taková 307-ka existuje. [upravil dne 10.7.2013 11:05 od P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.