Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna horního uložení tlumičů


trsoliny

Recommended Posts

nic nemusi odvazat moze ti to spravit aj na dvore ak nebude hnusne pocasie lepsie je to urobit na mieste ako pri tahani auta tam este nieco naviac dodrbat(potrhane kable manzety klbov atd to sa stalo mne) , naradia tam vela netreba a tlumice ti moc neporadim ja mam stale origo

[upravil dne 6/1/14 19:05 od krtek 2]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak díly jsou. Teď objíždím opraváře, ale přijde mi to, že něvědí co by chtěli za práci. Jak to může být složité?? vyměnit péro a tlumič - jak tam dole drží??? opravdu je potřeba ten stahovák na péro??? už jste to někdo dělal???:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 1 rok později...

Ahoj můžu mít dotaz? Nejspíš mi začalo odcházet horní uložení na levé straně, při zatačení v malé rychlosti  se ozývá všelijaké  loupaní, Ted  jsem vypozoroval další věc,  při  brzdění cca  ze 130kmh se  velmi rozklepe volant, může to mít spojitost s horním uložením ?  a nebo je  to další zaludnost  na přední nápravě ( kotouče  jsou měsíc staré ) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ratchet: dej ruku nad pneumatiku na pružinu a pomocník točí volantem při nastartovaném. Lupání v pružině ucítíš zřetelně = horní uložení kaput.

 

Brzdění ze 130: můžou být vůle na přední nápravě, spodní čep atd. Zkontrolovat vůle a případně změřit házivost kotoučů úchylkoměrem (v dílně běžná věc). Případně změřit házivost samotného náboje, bez kotouče.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 let později...

Mohl bych vás poprosit o radu? Měním horní uložení. Tyčka stabilizátoru dole, čep řízení venku, šroub v tehlici rozriznut, vrazeny majlzlik a tlumič už se hýbe ale za boha ho nemůžu z tehlice dostat. Spodní čep vůbec nejde povolit, jde to i bez něj? Jak moc se dá spodní rameno zatlačit dolů? Uniká mi nějaky fígl, prosím poraďte 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatlačit rameno jde, ale blbě. Tohle je lepší dělat ve dvou, jeden tlačí rameno, druhý tahá tlumič. Nicméně ideální je ten čep povolit... Řešením by bylo čep uříznout a rovnou vyměnit-jestli nejde povolit tak se ti protáčí, tak bude mít nejlepší za sebou. Nicméně povolit pak samotný čep z těhlice je taky sranda. Na jednom autě jsem to tahal autogenem a silným rázákem od makity. Na druhým stačila dlouhá gola. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejde o to o kolik jde dat rameno dolu ale o to kdy se opre poloosa o napravnici a pak uz neumozni jit s ramenem vic dolu. Treba u 1,8 16v 81kw jse tlumit vatahnout bez demontaze poloosy z tehlice a bez podemontaze spodniho kul. cepu. U 1.8 16v 85kw je na jedne strane (uz nevim na jake) opre poloosa o napracnici. Tim padem se musi povolit spodni cep a demontovat poloosu z tehlice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jan davat pozor at se nevytahne poloosa z prevodovky. Jinak vytece olej. Jen jeste doplnim. U tech 1.8 81kw starej model mi to slo v pohode bez demontaze spodniho cepu a poloosy z tehlice. Pak jsem delal 2x novej model rok 99 a jednou to slo a podruhy ne. Tezko rict jestli na te jedne byly unaveny silentbloky na motoru a tim padem lezel motor trochu niz a oprela se mi poloosa o napravnici a musel jsem vybouchnout spodni cep a vytahnout poloosu z tehlice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...