Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

folie na okna


skuci

Recommended Posts

Na 306 mám boky 5% a zadni 15 nebo 20, aby při couvani bylo něco vidět. Prostě super, když do auta není vidět. 

Na GTi mám zadni tonovane z fabriky (nevim kolik). Více zatmavovat nebudu, ač je do auta vidět. Auto zůstane totálně originál. 

20180812_143000.jpg

20180812_143100.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

99% aut od roku výroby cca 2000 má okna v předních dveřích zatmavená na maximální možnou úroveň danou globální homologací jde o to že národní předpisy jsou v některých stách benevolentnější někde naopak přísnější. Z našich prováděcích předpisů vychází že by se na přední okna správně neměli dávat žádné folie ani bezpečnostní ale u těch pokud jsou opravdu čiré a aplikované na okno v prefektním stavu a perfektně aplikované údajně dokážou přivřít oko protože tam se většinou při měření těma mašinkama dostávají do hodnot které jsou z továrny v toleranci. Ale nedá se na to spoléhat. Ale vtip je v tom že okno v perfektní stavu je do okamžiku než poprvé vyjede z fabriky pokud jsou to skla na 5 letém a starším voze tak jsou tak doškrábaná že se na ně dá folie aplikovat ale nikdo nezaručí 100% že to bude bez chybné. To prostě není v lidských silách.   @Tony Stark a pokud uvažuješ o foliích nech to udělat opravdu profíky a z pořádného materiálu (Bruxsafol ) tam je doživotní záruka na stálost odstínu. Ty ostatní mívají záruku na odstín v různém  rozsahu ale většinou to vydrží tak do 6 let a pak to bledne. Rozdíl je totiž v technologii výroby. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuji pána (Vaculík, nebo Valenta?), http://lv-cars.cz/

731 338 727, sídlo má v Olomouci, ale i vyjíždí. Ví, jaké folie se kam smí, takže se s ním domluvíš, jak to chceš. Dělá kvalitně.

I v případě, že auto neprošlo STK, je schopen navrhnout řešení.

Zadní i zadní boční smí být hodně tmavé, boční u řidiče snad 25% zatmavení a čelní snad 5%, ale to on ví dobře. Taky je důležité to, že všechny folie, i ty neprůhledné, musí mít certifikát na sobě a k tomu kartičku.

PS: doplním zkušenost, jak sundat folie, když už by to bylo nutné. Pokud neznáš fintu, tak je to docela dřina. Folii mírně nahřát, strhnout. Lepidlo bohužel zůstane na skle. Na lepidlo nanést (stříknout) hodně denaturovaného lihu a ihned suchým hadrem násilím setřít. Hadr dobře držet (omotat kolem ruky), aby se síla přenesla. Kupodivu to jde velmi dobře a rychle. Dělat po menších kouscích (20x20 cm), jinak líh uschne.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Hele nejni nic jednoduššího než zkusit kontaktovat firmu z toho štítku ten Cartint. Ty jediní jsou schopný říct jakou použili folii. Protože na štítku nikdo neuvádí propustnost. Štítky se totiž používají pro všechny folie stejné. Na štítku je totiž nejdůležitější to číslo astestu.  A to že není vidět přes ty nejtmavší je jednoduché nebyli to kvalitní folie. Přes kvalitní folii vidíš i když je hodně nepropustná. Až budu mít chvilku tak zkusím udělat fotku jak je vidět přes nekvalitní folii a jak přes kvalitní. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Dle toho moje stitku to byly 25% tehdy coz se v dnesnich propustnostech = 35% a ja budu davat tehdejsi 20% cili dnesni 15%. Mi se nejak nelibi kdyz ma clovek na aute predni okna zatmavene od vyroby a pak hned prask a zadek cerny jako vesmir, musim tam trochu jit videt. Ale 100 lidi, 100 chuti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...