Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolíček do páčky blinkru?


jirii

Recommended Posts

  • O 7 let později...

No koupil jsem 206 v srpnu, má najeto skoro 120t, páčku blinkru doprava jsem musel přidržovat, doleva sledovat zvuk blikače (neposlouchat CD ani radio), tak jsem se podíval na nějaká videa a rozebral to. Ale smekám před těmi, kteří to dělají! Jinak mě to určitě přežije, jezdím málo a jsem už ta riziková skupina. Trochu mě zarazil názor na fóru, že váha páčky vychyluje doleva, tož pak bych to vyztužil (podložil ) kouskem stahovací pásky pod páčku, což jsem udělal prvně po koupi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že to bude podobné jako u 407 - mě stačilo původní kolíček obrousit do  kulatého tvaru a pružinku o 1-2mm podložit. Chodilo nadále spolehlivě několik let... A ještě jedna věc - nedotahovat celou páčku zpět do COMMu na krev, ale úplně lehoučce, tak aby chodila naprosto volně a pružinka ji tak mohla korektně vracet..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jirka3 je to váhou ale zároveň aj opotrebovaním toho kolíčku, a dá sa to dočasne riešiť aj podložením mezikusu malého molitanu pod tu páčku, niekde to tu bolo aj na fóre, ale nie je to ono, ja som to tak pár rokov mal, kým som nezohnal kolíček. Ale furt lepšie jak nič. Ono ten kolík sa predtým nedal zohnať vôbec, takže sa vymýšľali fakt rôzne zúfalé veci, aby nebolo nutné meniť celý ten nepodarený a navyše predražený COM. Teraz sa to dá objednať z číny normálne plastové za pár drobných, dokonca aj to hliníkové z aukra, takže jedoznačne vymeniť a bude na nejakú dobu kľud.

Tiež by ma to zaujímalo ako dlho to vydrží s tým hliníkovým kolíčkom, s plastovým by asi nemal byť problém časom keď bude treba vymeniť znova, ale s tým hliníkovým neviem či sa neopotrebuje protikus, teda celý ten korpus COM modulu, presne jak píše HonzaZ.

h4wk3y - ono je viac výrobcov a viac typov, Valeo/DAV napríklad pokiaľ si pamätám sa nič nedoťahuje, iba sa nacvakne, resp. neviem či novšie COMy to už nemajú zjednodušené tú montáž/demontáž páčky, na tom prvom pôvodnom bola jediná možnosť úplne rozobrať celý COM. A veru to nie je robota pre každého, a ľahko sa dá ten COM poškodiť.

Upraveno uživatelem 307rg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

oskarek56 již  3. července 2017 psal že osadil nový pin  vyfrezovaný z hliníku z aukra za 80kč, jako já letos. Letos mi na můj dotaz píše: v pohodě zatím páčky fungují je tam menší vůle ale ta vůle tam vznikla tím, že předchozí majitelka jezdíla s tou poruchou díl ale vliv na funkci to nemá vřele doporučuji,a myslím si osobně že když někdo prodavá repasované tak taky tam dá nové piny pokud byly tím důvodem.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...