Guest MMMMM Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Ráno přijdu k autu a snažím se odemknout a zamek se mi protaci,kolem dokola .U spolujezdce to jde normalne. Nekdy se chytne a odemknu ale pri zamknuti zatim nejde. Vite co s tim, zamek se mi nechce vyndavat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Měl jsem to na 406. Dal jsem to odborníkovi na zámky (p.Omasta Zábřeh na Mor.), který mi to spravil za 15 minut - prý po rozebrání jenom prostříkl/vyčistil mechanismus (za 50 Kč). Musel jsem ten zámek vyndat ze dveří, pak se v ruce vlastně rozpadá (nebo tam bylo nějaké pérko???), a taková západka - mechanismus tam vzadu lepil a nezajížděl jak má. Není to z té strany, jak se strká klíč, ale z té opačné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 PS: Zmíněný umí se zámky kouzla, např. přestaví zámky na jiný klíč, rozchodí i nerozchoditelné. Je to levnější než kupovat celou sadu. Dělá také kopie, i s imobilizérem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MMMMM Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 To je daleko,stacilo by kdybych vyndal zevnitr tapecirung a zkusil se dostat k zamku a prostriknout mazivem? Mozna by se neco dostalo mezi ty krouzky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MMMMM Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Jedu v soboru na dovolenou (Beroun,Příbram,Plzeň a okoli),tak kdybyste vedeli o nekom v te oblasti,tak bych tam mohl zajet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Sundat tapecírunk je větší část práce, vyndat a zandat zámek je schůdné. Přitom nevyndaváš ty západky co drží dveře, takže dveře jdou stále otvírat i zavírat zvenčí i zevnitř, akorát místo zámku je tam díra (když máš zámek vymontovaný). Akorát musíš vevnitř odmontovat takový plastový díl vysoký asi 25 cm, 3 příchytné šrouby/matice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MMMMM Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Takze abych vyndal zamek musim sundat tapecirunk a potom se dostat k zamku,a co ty tahla jaky je tam pristup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Tak střední, není to ideál ale jde to. Mně to rozebrali v opravně, ale zpátky jsem to dával sám (už bylo po prac.době) a sestavil jsem to dobře, přestože jsem nebyl u rozborky a dostal jsem to v krabici. Můžeš to taky prostříknout nerozebrané, ale asi se to tam nedostane, protože je to takové pouzdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MMMMM Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Pokusim se to prostriknout,nechci to ted pred dovolenou rozebirat co kdybych to nedal dohromady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Já klíč používám jen ke startování. Auto odemykám jen dálkou. Naposledy jsem odemykal klíčem, když klekla baterka v klíči. [upravil dne 4/8/05 Dave_k] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 To je přesně ten důvod, proč to potom nefunguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MMMMM Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Najednou mi to funguje,jdu z prace pripraven opravovat a najednou funfuje.Sem zvedav kdy se to znovu objevi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Operator Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Chlapcí já mam teď lehce jinej problém na jinym autě, ale je to dost akutní, tak kdyby vás cokoliv napadlo, budu moc rád. Jelikož mám auto v servisu, půjčila mi přítelkyně svého Fiata Uno s téměř suchou nádrží. Dojel jsem s tím ještě do práce, od benzínky s tím stojím vzdušnou čarou asi 500 metrů, ale nejde mi vůbec otevřít nádrž. Už jsem to prostříkával WDéčkem, ale pořád nic. Je fakt, že ten zámek nikdy nebyl moc stoprocentní, šel ztuha, ale vždycky šel. Co s tim? Uno má to víčko na klíček. Pootočím s tím tak o 30% toho pohybu, co by to mělo jít a víc ani ránu. PLS help, dík! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Zavolej přítelkyni, jaká je v tom finta! Třeba už to máš otevřené... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Operator Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Původně zaslal: P607Olda Zavolej přítelkyni, jaká je v tom finta! Třeba už to máš otevřené... :D:D To bylo první, co jsem udělal. Ale nic moudrýho z ní nevypadlo. Naštěstí působící WDéčko zkombinováno s vynaloženou hrubou sílou positivně zapůsobilo a povolilo ten fu*king zámeček. Takže, domů se dostanu! Juchů! :D:roker:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinďa Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Dělalo mi to samé. Vytáhl jsem zámek a rozebral jsem to (pod tapecírungem), vyčistil (vyndal prach a malej kamínek) namazal, složil zpátky a už to funguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MMMMM Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Tak se mi objevil problém se zámkem znova a už se protáčí stále, musím to rozebrat, můžete mi ještě jednou popsat jak na to. Bojím se abych to dal zpět. Nebo nevíte o dobrém zámečníkovi v Chomutově. Díky 1.Vyndám tapecírung 2.Dál se asi protáhnout mezi táhly 3.A zámek vyndat jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 A nebylo by lepší, koupit jiné víčko na FAB zámek. Prodávají se různé velikosti a ceny nejsou velké. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MMMMM Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Jaké víčko myslíš, co s tím má co víčko společné? Myslíš zámek vyřadit? Nějak mi nejde dálkáč, takže asi ne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pucmeloun Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Stejný problém jsem měl asi před rokem a po všech drahých nebo zdlouhavých \"rad\" a praktik mi kamarád přinesl ze servisu nějaký speciální mazadlo na zámky s takovou dlouhou hadičkou - tu jsem strčil do zámku dírkou pro klíč co to šlo a pořádně prostříknul. takhle oba zámky a od té doby mám klid a zámek funguje jako nový. Stačilo to jen pořádně promazat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts