Jump to content

PORADÍ NĚKDO PROSÍM JAKÁ KOLA??

koldam1
 Share

Recommended Posts

Původně zaslal: koldam1

Potřebuju prosím radu jaký rozměr kol patří na 406ku . Nějak jsem zmatený, mám letní 175-70-14 a zimní 195-80-15. který rozměr je správný:myslim

Kdoví, já měl na štítku na dveřích i v techničáku 195/65/15.

Guest Ludweek

rozhodne je lepsi mit na zimu uzsi pneu...takze 175 nebo 170 by bylo fajn ale s tou vyskou si nejsem jistej:myslim prijde mi ze 195/80/15 je na 406 docela dost velkej balon :(

techničák berte jenom jako orientační, mnohdy tam jsou, zvláš? u dovozu, bludy...:bojim

z mý zkušenosti: když jsem koupil Audi 80, v TP bylo 185/65 R14 a ještě nějakej malej nesmysl, už nevím přesně co.....na štítku na autě 175/70 a 195/60 R14 (mimochodem to samý bylo i v knize Jak na Audi 80) a když jsem si zajel do autor. servisu, abych zjistil jaký tam můžu hodit 15-ky na léto, tak mi tam našel dalších asi 6 rozměrů, který přímo Audi povoluje!!:o

takže rada->dejte si tam, co chcete, jen si dávejte pozor, a? se to tam vleze a má to zhruba stejný obvod pneu, jako výrobcem doporučený rozměr.

A když to mermomoci chcete mít v TP, tak není problém to tam nechat dodatečně zapsat...:super

no nevím, ale volil bych tyto rozměry:

15\"/195/65

zimní případně 14\"/185/70

Najít ten správný rozměr se dá i zde:

http://www.barum.cz/main.php?pageid=101〈=3&detail=17

Taky platí, co bylo napsáno výše, že co je v TP je \"svaté\", ale v případě dovozu může dojít k \"omylu\", třeba jako u mne, kterýžto omyl jsem zjistil až na STK, že mám v TP napsaný rozměr 15\"/195/65, přitom výrobce doporučuje 15\"/195/55, což jsem taky na STK vyargumentoval. 65 bych tam asi ani nenarval, nehledě na jízdní vlastnosti.

PS: no na těch zimních balonech 195-80-15 to musí být komfortní jízda :o

Původně zaslal: Hovi

Ta moje je dovoz a ma povoleny i 16\", ale jinak tam mam 205/60/15 a 195/65/15, tak nevim. Je to rok 2000 a silny HDI.

Jinak ty tvoje kola se mi zdaj dost nizky, co to mas za rok vyroby?

Je to rok 1997 1.8 ST- dovoz z nemecka a dostal jem to na 14kach a zimni jsou 15ky . V technicaku mam

5.5J x 14 ET 18 ;185/70 R14 88H tak proto se ptam protoze ty 14\" se mi zdaj mali