Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

abgassystem defekt peugeot 308


Brlja

Recommended Posts

Zdarec všem.

Mám problém,před dvěma měsíci se mi objevila kontrolka motoru a vystraha Abgassystem defekt.V servisu mi tyto chyby vymazali a žádnou závadu nezjistili.Bohužel se to stalo znova a tentokrák už motor nejde do otáček.

Mám 308 1,6 Vti. r.v.2010,najeto 39tis.km.

Poradí někdo?Máte s tím zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je dotažené z venku, že na tebe mluví německy?:myslim Ale to je fuk, znamená to \"vadný výfukový systém\", jestli nemáš třeba jen děravý výfuk. Každopádně doporučuju zavolat si panu Vystavělovi do FAMKA a domluvit se s ním na servisu, mám s ním nejlepší zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

spis to znamena chybu spalovani a spatnych emisi, tyhle motory mely nejake problemy, prehravaly se tam tusim ridici jednotky motoru novou verzi software

asi by to chtelo zjistit presne kody tech zavad (nejenom je smazat z pameti)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za info,auto jsem odvezl do servisu a uvidíme.Je zajimavé když jsem nastartoval,tak to krásně šlo do otáček,ale chyba tam stále zůstala.V sobotu to sotva jelo 20Km/h a zvuk otřesný.

Začínám mít trochu obavy,že dnešní kvalita Peugeotu už není to co byvalo.Nedám dopustit na 205 1,8 D.no-problem 480tis/km.

Tet tady řeším 308,která má najeto 39tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem to jako předváděčku v Peugeotu v Bystřici pod Pernštejnem.mělo to najeto 9tis.dovoz z Francie.

Na německém foru píšou,že je to bolest těchto aut a že je normální výměna kat+Lamd. při 50tis.km.Mě to normální nepřipadá.

O výměně katu a lambdy jsem u tohohle motorů nikdy neslyšel, nějaké updaty ŘJ byly. Obecně je tenhle motor hodně citlivý na kvalitu paliva a tlak par benzínu, zvláště za studena to dělá problémy. U prvních modelů byly problémy s čidlem teploty vody a objevily se taky vytahané rozvody, ale v roce 2010 už by to snad mělo být OK:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

řeším něco podobného. Tuším že tam jsou ty čidla dvě, ale možná se pletu... Taktéž při studeném motoru to na začátku občas škubne. Od koho ty čidla jsou? Je možné je vyměnit za neoriginální nebo je potřeba použít origo co dodává peugeot?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak moc ti to škube? Mně auto občas za úplného studena a nízkých teplot lehce poškubne taky, chce ho to moc netrápit z nízkých otáček, případně když už pod ty 2000rpm jedu, tak přidávat s citem. Dělá to od novoty, řekl bych, že se jedná o vlastnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to jak kdy, a neni to tak, ze bych to hned za studena honil, jedu a pomalu plynule pridavam nebo i za stalych otacek to proste skubne tak 1x az 2x, jak kdy. Vim ze se to tady dost probiralo a delo to hodne tehle motoru. Ted byly vymeneny rozvody a rekl bych ze to dela vice nez pred tim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče škubání motoru tak to mi dělá taky , navíc občas se k tomu přidá úplná ztráta výkonu při přeřazení na vyšší převodový stupeň. To škubání je teda hlavně v rozsahu 2-3tis. otáček. Už jsem to jednou dal do autoriz. servisu a jediný co mi našli byla přechodná závada v časování ventilů, kterou smazaly a tím to pro ně bylo \"vyřešeno\" ale motor cuká dál. Zatím se mi ale nestalo že by se rozsvítila kontrolka motoru nebo vyskočila chybová hláška na palubním pc. Zkoušel jsem i různé benzíny jestli to není tím, ale bez úspěchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...