Jump to content

306 - problém s přednímy koly

Zizak
 Share

Recommended Posts

Zdravím, nejsem žádný odborník, a proto prosím o radu.

Mám P 306 1,4 r.v. 96

Před několika týdny mi měnili v servisu kotouče + destičky + vyčistili brzdy od bordelu

Od té doby (ale možná to dělalo i dřív, jen jsem si toho tolik nevšiml) mi při rychlostech nad 100 km/h začíná házet volant, a to v podstatě JEN KDYŽ VYŘADIM A JEDU Z KOPCE VIC JAK 100 KM/H, a čím rychleji tím více, vyvážení kol pomohlo jen částečně, ale pořád je to docela dost cítit?

Prosím o radu čím by to mohlo být? Mám podezření na homokine?áky?

Díky

Presne tohle co popisujes ty jsem zazil take,po vymene desticek+kotoucu mi auto pri rychlosti 120 km/h vybrovalo a to nejen volan ,ale cely predek vozidla priserny pocit v tom sedet.Ja to vyresil tak ze jsem obe kola sundal a nasadil znova tedy krizove sroubovani a dotahovani sroubu jako za starych davnych casu.Nebot v servisu ti navesi kolo za jeden sroub na kterym to cely visi utahnou ho pisloli na doraz a ostatni dosroubuji potom.Tohle fuinguje u noveho vozidla,ale stare uz ma v kolech i sroubech vuli a kolo nesedi presne vycentrovano.Nevim jestli je to tvuj pripad ja jen popsal jak to probihalo u me.

tak jsem včera nechal vyvážit ořední kola, na jednom bylo 5, na druhym 10.

v pneuservisu řikali že tim by to bejt nemělo, každopádně když jsem to pak po dálnici projel, bylo to o moc lepší, skoro bych řek že kdybych se na to nesoustředil, tak to nepoznám. Možná už to dělaj i gumy, maj přecejen najeto 35 000 km a sem tam jsem s nima při parkování bokem vzal obrubník. Asi na nich dojezim do zimy a přezuju na nový zimáky, pak uvidim.

Každopádně díky za rady.