Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim Vas,

pred par tyzdnami som namontoval LED denne svetla. Vsade pisu, ze sa to vrati na palive - znizena spotreba - do roka. Tomu som sa akurat tak smial, ale namontoval som to kvoli zabudaniu zapinania svetiel a lenivosti kontrolovat kazdu chvilu ziarovky, popripade menit ich...hlavne v pristrojovom stite.

A co sa nestalo...dlhodoby priemer mam 5,4-5,6 l/100 a vcera po natankovani a preratani spotreby mi to kleslo na rovnych 5. Spotrebu ratam vzdy plna/plna a kilometre... tankujem rovnaku naftu na rovnakej pumpe, stale rovnake trasy aj styl jazdy a rychlost, takze nejake odchylky by nemali byt.

Mate s tym niekto podobnu skusenost ? :)

306HDi XS 3dver ...momentalne 295t km

[upravil dne 14.5.2013 10:31 od Lubos77]

Odesláno

Není to tím, že je nyní tepleji? Tudíž motor nepotřebuje tolik času na zahřátí?

Úspora tam bude, to cca 2x70W, ted jen jde o to, kolik potřebuje alternátor energie na vytvoření tolika energie, pak z toho vznikne ta úspora. Já bych ji viděl tak na 0,1 litru, max 0,2 litru, ale to jsou hodnoty rovnající se odchylky měření spotřeby. :myslim

Vezmu to z jiného směru: Kolik tě stály ty DRL? Pak se dá zjistit, zda se ti finančně ta investice vrátí. :papa

Odesláno

az budes mit 10 tankovani se spotrebou o pul litru nizsi, tak ma cenu delat nejake zavery, po jednom opravdu ne, i kdyz se ti muze zdat, ze jizdni podminky byly stejne, tak je tolik faktoru, ovlivnujici spotrebu, ze DRL budou az nekde u konce

Odesláno

s 306kou som najazdil uz vyse 150t km... kupil som ju pri 140 a teraz mam 295. Ten priemer mam dlhodoby, spotrebu si meriam pri kazdom natankovani (odvtedy co auto mam) a stale sa drzi v spominanej hranici. Uvidim pri dalsich tankovaniach, ako sa to prejavi. Kazdopadne, LEDky som nekupoval kvoli nejakym par deci nafty, ale kvoli vypalovaniu ziaroviek, ne-nutnosti staleho zapinania svetiel... len ta spotreba prijemne prekvapila

Stali ma 60€, su to nejake MyCarr :)

Odesláno

Ahojte,

ja mám tiež 306 HDI a ešte pred zimou som montoval DRL LED svietenie, presne kvôli žiarovkám a sem tam som aj zabudol zapnuť svetla.

Bol som vo Varšave nedávno, mám najazdených 173tis a spotreba šla dole, rovných 5 litrov na 100 km. A LEDky svietia ako maju. Viem že veľa ľudí to neschvaľuje, že to nevyzerá dobre, ale šetri to naftu. Domov na východ chodim 300km, spotreba 15 l, dialnica 130. Neni o čom.

Odesláno

Uz mam tiez LED kupene, ale spekulujem ako to zrealizovat tak, aby to aj slusne vyzeralo. Kostra je jasna, aj +12V od parkovaciek by nemusel byt problem, ale odkial ste brali +12V po zapnuti klucika?

Odesláno

Sakra, kde jsem to bral já. Zapojoval jsem jen dva kabely, kostra byla myslím na plus parkovaček :D

Myslím, že jsem přívod tahal z pojistkovky u motoru. Prostě proměř, kam jde proud po klíčku (nastartování). :papa

Odesláno

nektere typy dokazi poznat nastartovany motor ze zvyseneho napeti na aku, u nekterych typu je potreba dotahnout dratek napriklad od slabeho dratu na alternatoru, kde se objevi +12V, kdyz naskoci motor a altik zacne dobijet

Odesláno

Ja mam trojdrotove svetla. Kostra, +12 po zapnuti klucika a +12V ked sa zapnu parkovacky (vypne LED-ky).

Napatie +12 Po zapnuti klucika som tiez najskor uvazoval zobrat z alternatora, ale potom som nasiel moznost zobrat to z rele, ktore riadi klimu a je fyzicky umiestnene v skrinke poistiek pri motore, takze by sa vodic dal viest pori existujucom kablovom zvazku (su tam aj poistky na dialkove a tlmene svetla).

Chel som sa spytat, ci nahodou niekto nevie o nejakom elegantnejsom rieseni, ktore by vyzeralo viac \"ako od vyrobcu\" a nebolo by hned vidiet ze je to dorabane..

Odesláno

miroja: já bych věděl a takové řešení by se mi i líbilo. umístit kulatá denní světla do mlhovek, to by vypadalo dost dobře a určitě by to i splňovalo podmínky na umístění takových světel dle zákona. :super

Odesláno

Hmmm. hmlovky si chcem nechat funkcne ... kupil som si \"obdlznikove\" RLL svetla. Umiestnenie v sulade s predpismi som uz vyriesil, teraz riesim odkial a ako natiahnut droty, aby to co najviac vyzeralo ako od vyrobcu a nie ako keby to dorabal nejaky fuser :blicismajlik .

To rele je na tejto fotke:

post-27863-14109631289345_thumb.jpg

Odesláno

No ja si myslím, že je to placebo efekt... ak by sa to tak extrémne prejavilo na diesli, tak na benzíne by to znamenalo min liter/100 km a to je vyslovená blbosť...veď diesel tak veľmi nepocíti ani zapnutú klímu, nie to ešte nejakých relatívne smiešnych 100W...ja sa stotožňujem s tým, čo napísal Milan F1.

• O 2 týdny později...
Odesláno

prava DRL svetla maji 3 kabely...

1 jde na + na baterku

2 jde na - na baterku

3 vetsinou oranzovy jde na parkovacky-ten je tam kvuli tomu aby drl zhasli az rosvitis hlavni svetla,pac podle zakona nesmi drl svitit s dalsimi svetli

• O 1 rok později...
Odesláno

Trochu to tu oprášim a pridávam video pre inšpiráciu tým, ktorí sa chystajú montovať SDS alebo tým, čo sa chystajú na prerábku..

Odesláno
prava DRL svetla maji 3 kabely...

1 jde na + na baterku

2 jde na - na baterku

3 vetsinou oranzovy jde na parkovacky-ten je tam kvuli tomu aby drl zhasli az rosvitis hlavni svetla,pac podle zakona nesmi drl svitit s dalsimi svetli

To by svietili aj keď máš vypnutý motor.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...