Lubos77 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Zdravim Vas, pred par tyzdnami som namontoval LED denne svetla. Vsade pisu, ze sa to vrati na palive - znizena spotreba - do roka. Tomu som sa akurat tak smial, ale namontoval som to kvoli zabudaniu zapinania svetiel a lenivosti kontrolovat kazdu chvilu ziarovky, popripade menit ich...hlavne v pristrojovom stite. A co sa nestalo...dlhodoby priemer mam 5,4-5,6 l/100 a vcera po natankovani a preratani spotreby mi to kleslo na rovnych 5. Spotrebu ratam vzdy plna/plna a kilometre... tankujem rovnaku naftu na rovnakej pumpe, stale rovnake trasy aj styl jazdy a rychlost, takze nejake odchylky by nemali byt. Mate s tym niekto podobnu skusenost ? 306HDi XS 3dver ...momentalne 295t km [upravil dne 14.5.2013 10:31 od Lubos77] Citovat
MilanF1 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Není to tím, že je nyní tepleji? Tudíž motor nepotřebuje tolik času na zahřátí? Úspora tam bude, to cca 2x70W, ted jen jde o to, kolik potřebuje alternátor energie na vytvoření tolika energie, pak z toho vznikne ta úspora. Já bych ji viděl tak na 0,1 litru, max 0,2 litru, ale to jsou hodnoty rovnající se odchylky měření spotřeby. Vezmu to z jiného směru: Kolik tě stály ty DRL? Pak se dá zjistit, zda se ti finančně ta investice vrátí. Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 az budes mit 10 tankovani se spotrebou o pul litru nizsi, tak ma cenu delat nejake zavery, po jednom opravdu ne, i kdyz se ti muze zdat, ze jizdni podminky byly stejne, tak je tolik faktoru, ovlivnujici spotrebu, ze DRL budou az nekde u konce Citovat
Lubos77 Odesláno 14. květen 2013 Autor Odesláno 14. květen 2013 s 306kou som najazdil uz vyse 150t km... kupil som ju pri 140 a teraz mam 295. Ten priemer mam dlhodoby, spotrebu si meriam pri kazdom natankovani (odvtedy co auto mam) a stale sa drzi v spominanej hranici. Uvidim pri dalsich tankovaniach, ako sa to prejavi. Kazdopadne, LEDky som nekupoval kvoli nejakym par deci nafty, ale kvoli vypalovaniu ziaroviek, ne-nutnosti staleho zapinania svetiel... len ta spotreba prijemne prekvapila Stali ma 60€, su to nejake MyCarr Citovat
shakull Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Ahojte, ja mám tiež 306 HDI a ešte pred zimou som montoval DRL LED svietenie, presne kvôli žiarovkám a sem tam som aj zabudol zapnuť svetla. Bol som vo Varšave nedávno, mám najazdených 173tis a spotreba šla dole, rovných 5 litrov na 100 km. A LEDky svietia ako maju. Viem že veľa ľudí to neschvaľuje, že to nevyzerá dobre, ale šetri to naftu. Domov na východ chodim 300km, spotreba 15 l, dialnica 130. Neni o čom. Citovat
miroja Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Uz mam tiez LED kupene, ale spekulujem ako to zrealizovat tak, aby to aj slusne vyzeralo. Kostra je jasna, aj +12V od parkovaciek by nemusel byt problem, ale odkial ste brali +12V po zapnuti klucika? Citovat
MilanF1 Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Sakra, kde jsem to bral já. Zapojoval jsem jen dva kabely, kostra byla myslím na plus parkovaček Myslím, že jsem přívod tahal z pojistkovky u motoru. Prostě proměř, kam jde proud po klíčku (nastartování). Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 nektere typy dokazi poznat nastartovany motor ze zvyseneho napeti na aku, u nekterych typu je potreba dotahnout dratek napriklad od slabeho dratu na alternatoru, kde se objevi +12V, kdyz naskoci motor a altik zacne dobijet Citovat
miroja Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Ja mam trojdrotove svetla. Kostra, +12 po zapnuti klucika a +12V ked sa zapnu parkovacky (vypne LED-ky). Napatie +12 Po zapnuti klucika som tiez najskor uvazoval zobrat z alternatora, ale potom som nasiel moznost zobrat to z rele, ktore riadi klimu a je fyzicky umiestnene v skrinke poistiek pri motore, takze by sa vodic dal viest pori existujucom kablovom zvazku (su tam aj poistky na dialkove a tlmene svetla). Chel som sa spytat, ci nahodou niekto nevie o nejakom elegantnejsom rieseni, ktore by vyzeralo viac \"ako od vyrobcu\" a nebolo by hned vidiet ze je to dorabane.. Citovat
Stifler Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 miroja: já bych věděl a takové řešení by se mi i líbilo. umístit kulatá denní světla do mlhovek, to by vypadalo dost dobře a určitě by to i splňovalo podmínky na umístění takových světel dle zákona. Citovat
miroja Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Hmmm. hmlovky si chcem nechat funkcne ... kupil som si \"obdlznikove\" RLL svetla. Umiestnenie v sulade s predpismi som uz vyriesil, teraz riesim odkial a ako natiahnut droty, aby to co najviac vyzeralo ako od vyrobcu a nie ako keby to dorabal nejaky fuser . To rele je na tejto fotke: Citovat
ferrari Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 No ja si myslím, že je to placebo efekt... ak by sa to tak extrémne prejavilo na diesli, tak na benzíne by to znamenalo min liter/100 km a to je vyslovená blbosť...veď diesel tak veľmi nepocíti ani zapnutú klímu, nie to ešte nejakých relatívne smiešnych 100W...ja sa stotožňujem s tým, čo napísal Milan F1. Citovat
Black306 Odesláno 25. květen 2013 Odesláno 25. květen 2013 prava DRL svetla maji 3 kabely... 1 jde na + na baterku 2 jde na - na baterku 3 vetsinou oranzovy jde na parkovacky-ten je tam kvuli tomu aby drl zhasli az rosvitis hlavni svetla,pac podle zakona nesmi drl svitit s dalsimi svetli Citovat
dheko Odesláno 5. červen 2014 Odesláno 5. červen 2014 Trochu to tu oprášim a pridávam video pre inšpiráciu tým, ktorí sa chystajú montovať SDS alebo tým, čo sa chystajú na prerábku.. Citovat
AnotherOne Odesláno 5. červen 2014 Odesláno 5. červen 2014 prava DRL svetla maji 3 kabely... 1 jde na + na baterku 2 jde na - na baterku 3 vetsinou oranzovy jde na parkovacky-ten je tam kvuli tomu aby drl zhasli az rosvitis hlavni svetla,pac podle zakona nesmi drl svitit s dalsimi svetli To by svietili aj keď máš vypnutý motor. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 5. červen 2014 Odesláno 5. červen 2014 AnotherOne > nesvitily pokud se \"nezmeni\" palubni napeti - napriklad otevrenim dveri, nastartovanim atd. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 5. červen 2014 Odesláno 5. červen 2014 vetsinou po 10 vterinach kdyz zjisti ze napeti neni vic jak 13,5V kuken mel sem to zapojeno stejne Citovat
b-u-k-o Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 myslite si ze tieto by boli dobre? http://www.autokelly.sk/Catalog.aspx?utm_campaign=PT&utm_content=PT&utm_medium=PT23_1&utm_source=ak.sk&utm_term=PT& Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.