Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prodejni cena noveho vozu - vyjednavani


dreaMaker

Recommended Posts

mé zkušenosti, viz:

Ještě dodám, že nejlepší nabídku jsem dostal v Brně, kterou Domanský prostě dorovnal a já do Brna nemusel jet.

Kvůli vyhřívaným sedačkám muselo auto do výroby a čekal jsem na něj do 17.dubna.

Vždyť jsi dostal proti akčnímu ceníku slevu těch 4645Kč, co je to za nabídku? :bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musíš brát v potaz to, že auto bylo kupováno v únoru, kdy byly jiné podmínky než jsou teď (nyní tuším dostaneš 30 litrů slevu jako protihodnotu za starý vůz - ten jsem stejně neměl). Vyčíslení slevy se navíc vztahuje čistě na auto, nikoliv na dodatečné příslušenství. Když se podíváš na ceny příslušenství které do auta byly dodány, tak zjištíš, že to naopak byla velmi výhodná koupě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, dneska jsme objednali 308 SW Active+ 1.6HDi 68kW v bílé barvě za 334tKč. Zkoušeli jsme vyjednat nějakou slevu pro metalízu, ale bezúspěšně... Myslím, že ti prodejci jsou na minimálních maržích :) Ale i tak jsem s cenou spokojen, když vemu že fabka combi 1,6tdi stojí 356tkč a to ji nejde srovnávat s P308 SW ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem auto převzal, tak jsem se bavil otevřeně s prodejcem... v podstatě z něj vylezlo, že výdělek na tom mém autě (prodej za necelých 378 000 Kč) byl necelých 5000 Kč. Takže potvrzuju, že mimimální marže je nutí k tomu, aby slevu moc neposkytovali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maco82 chtěl bych se zeptat, jak dlouho budeš na to auto čekat? Já jsem kupoval 308SW 1,6 HDI začátkem května a prodejce mě strašil, že čekací doba je 3 měsíce. Tak jsem holt vzal skladovku - cena 360k kč s metalizou a nějakýma kravinama navíc, takže +- stejně. Celkově jsem spokojen, ale todle mě zajímá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj, chtěl bych se s Váma podělit o jednu záležitost, kterou zrovna řešíme, popř. prosím o Váš nazor na věc.

Měli jsme objednaný P308SW v bílé barvě, který měl být dodán v polovině tohoto měsíce. Jelikož termín zřejmě nebude dodržen, tak nám prodejce nabídl skladový vůz v šedé metalíze s příplatkem pouze 5tkč. S potěšením jsme na tuto nabídku kývli, domluvil se termín předání na příští týden v pondělí, včera na autě provedli předprodejní přípravu a prodejce nám zaslal fakturu na zaplacení zbylé částky. Na faktuře jsem si ale všiml kolonky Zakázka: NV20120100 a s obavy, že by se mohlo jednat o vůz z roku 2012, jsem si nechal ověřit VIN (který byl také uveden) tady u kluků na fóru a zjistilo se že auto bylo vyrobené před rokem dne 29.05.2012.

Tato informace mě doslova šokovala, teď řeším jak postupovat dál, jelikož nechci kupovat rok staré auto, ale auto je již připravené k prodeji a domluven termín předání :( Díky za každou reakci.

[upravil dne 4/7/13 05:51 od Maco82]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kouká že jsi, co se dodání týká, ve stejné situaci jako já - objednal jsem si 308sw, ve stejný týden si můj tchán objednával model 208sw a bratr model 3008 - prodejce říkal, že auto dostaneme všichni stejně - tchán i bratr auto mají, moje 308sw dorazí možná koncem měsíce. Rozhodně ti doporučuji rok staré auto nekupovat - to by ti museli dát opravdu výraznou slevu a ne doplatek. Nevíte za jakých podmínek lze eventuelně odstoupit od smlouvy, aniž bych přišel o zálohu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jn taky nám prodejce tvrdil, že auto bude za cca 6 týdnů... co se týče odstoupení od smlouvy, tak na zadní straně objednávky jsem se dočetl, že při nesplnění termínu dodání vozu má prodejce ještě 20 dní na dodání a pokud i tuto lhůtu nesplní, tak kupující má právo na odstoupení od smlouvy a vrácení celé zálohy...

[upravil dne 4/7/13 06:30 od Maco82]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdříve je třeba si řádně přečíst smlouvu a vše, co se podepsalo. Pokud tam není výslovně uvedeno či jinak vyznačeno např. že jsou dvě možnosti dodání zboží (viz předhozí příspěvek ohledně 20 dní), tak nebrat, pokud se objednal konkrétní vůz + výbava. Žadný poplatek bych neplatil za rok starý vozidlo! A pokud nebyla splněna dodávka tjz. vozidlo nebylo v daný den k převzetí a ve slouvě není nic uvedeno, tak bych ztratil důvěru prodejce a odstoupil bych. Pokud je zdržení tak dlouhé, které trvá od poloviny měsíce, jak je uvedeno, tak to je na zamyšlení. Konečné slovo má vždy kupující, pokud není ve slouvě a v podmínkách stanoveno jinak. Dále už je to na projednáním s právníkem.

To je jako, když s e koupí nové vozidlo a nebo i ojeté a je tam vizitka prodejce. Ať je to samolepka na karoserii či skle a nebo na podložce RZ. To je reklama, kterou dělá kupující zdarma prodejci, aniž by za to dostal nějakou rentu či finance.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak koupě \"starého\" auta zrušena, budem čekat až vyrobí našeho bělouška :)

jinak měli jsme podepsanou jen původní objednávku na auto které mělo jít do výroby, tahle alternativní nabídka vznikla z důvodu zpoždění dodání a naše komunikace probíhala přez email a tel. takže žádnou změnu objednávky jsem naštěstí nepodepisoval :)

ozzy56: na rok výroby jsem zvyklý se ptát u ojetého vozu, u nového v autosalonu nee :) a ani by mě nikdy nenapadlo, že existujou skladovky staré 1 rok, asi je fakt krize...

OK406: smlouvu jsme si řádně přečetli, takže o těch 20-ti dnech jsme věděli, přesto nás prodejce ujišťoval, že všechny vozy jim dodávají do 6-ti týdnů, no jak se říká \"pěkně zpívají, když ptáčka do sítě lapají\"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...