Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klimatizacia


Dark69

Recommended Posts

  • O 6 měsíců později...

Páni mám otázku

Zo dna na deň mi prestala isť klimatizácia. Pri teste tesnosti a chladiva nebola zistená žiadna netesnosť a chladivo bolo odsatie v objeme 550g.

Po zapnutí A/C a AUTO síce počuť cvaknutie a zdvihne tročku otáčky (asi el. zaťaženie), ale keď sa pozerám na kompresor sa jeho oska netočí vôbec ani na chvíľku. Viete mi poradiť čo by som mal pozrieť ? Napáda ma či to nebude spojka (alebo podobne sa to nazýva), ktorá zapája komresor do obvodu rozvodu, alebo to bude tlakový snímač prípadne nejaké návrhy kde by mohol byť problém ? Ďakujem za každú radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 10 měsíců později...

Kompresor zapnes on začne pracovat pak se vypne a už nezapne .klima ti nebude fungovat . Pokud normálně chladí tak to není přeplněný. Na té menší pripojce sundej zátku a zmackni ventilek sroubovakem tím to doma odpustís. Hlavně do té trubky nekoukej je tam tlak. Vem si ochranné brýle na oči

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahojte. Nerád vám kazím tému, ale nechcem zakladať novú a týka sa to klímy tak to napíšem sem. Mám taký problém, že keď naštartujem auto a zapnem klímu tak sa pekne zapne a chladí ako divá, ale po chvílke proste prestane chladiť (vypne kompresor) a tiež sa aj znížia otáčky na ventilátore, takže hneď ma obleje pot a musím otvoriť okná. Klíma sa ani po dlhšom čase nezapne. Keď však odstavím auto a nechám ho 15-20 min v klude a naštartujem klíma sa zas na chvílku rozbehne. Ďalšia vec čo ma trápi je, že občas začne ventilátor vydávať divné zvuky ako keby niečo v ňom vrzgalo, ale robí to len pri určitom stupni otáčok ventilátora.

Myslím si, že tam môže byť aj vysoký tlak chladiva, ale mätú ma informácie zo servisu. Bol som na diagnostike a tá ukázala že tlak chladiva je 5 barov pri vypnutej klíme a vonku bolo 35 supňov. Tak som dal skontrolovať tlak chcladiva cez plničku klímy a tam ukazovalo na budíkoch tlak pri vypnutej klíme 10 barov a pri zapnutej 17 barov a tiež bolo vonku 35 stupňov.

Fakt neviem čo stým môže byť.

Ďakujem za všetky rady a nápady a sory ak som pokazil tému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...