Vlastino Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Vlastním vůz Peugeot 406 1.8 a po čtyřech dnech je baterie úplně vybitá. Zkoušel jsem baterii vyměnit, ale je to pořád stejné. Můžete mi pomoci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Původně zaslal: Vlastino Vlastním vůz Peugeot 406 1.8 a po čtyřech dnech je baterie úplně vybitá. Zkoušel jsem baterii vyměnit, ale je to pořád stejné. Můžete mi pomoci. No jasně, ale jestli by pro tebe nebylo lepší to odvézt do servisu;) Ne? No tak to může dělat buď odběr při vypnutém klíčku (někde je poškozené vedení, zkratovaný spínač apod.), nebo špatné dobíjení. Co s tím? Změřit odběr z baterky při vypnutém zapalování, změřit napětí na baterce při vypnutém motoru, změřit napětí na baterce při nastartovaném motoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Často to dělá nesprávně instalované rádio anebo nějaký seplý spínač. Konektory autorádia bývají zapojeny několika způsoby. Ověř odběr při vypnutém zapalování: - vypnuto zapalování - zavřít dveře - odpojit baterii (např minus, je to bezpečnější, protože nešikovný zkrat nástrojem nezpůsobí průser) - připravit si ampérmetr na 10 A stejnosměrný (přepnuto na znak DCA nebo =) - mezi minus baterie a minus kostra auta dát ampérmetr (plus ampérmetru na kostru auta) - ampérmetr nejprve ukáže několik ampérů (nabíjení kondenzátorů, alarm atd.) - postupně, asi po minutě se musí odběr snížit na méně než 3 miliampéry (mA) - pokud je trvalý odběr větší, je to potřeba najít PS: Už jsem jednou vyhodil dobrou baterii, protože rádio mělo trvalé napájení - pokud se s autem denně jezdilo, tak dobrý, ale při odstávce vybilo baterii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlastino Posted August 15, 2005 Author Share Posted August 15, 2005 Dík za rady. Konečně jsem to našel, předchozí majitel si nechal zabudovat hands free a právě to mělo tak velkej odběr. Dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts