Onkel Konrad Odesláno 2. květen 2013 Odesláno 2. květen 2013 cenový rozdíl plecháčů je cca 150 Kč/kolo,co jsem koukal pokud vezmu nynější ceník pneu: GoodYear UG 8 15\" 1.390,- , 16\" 2.490,- Já mám letní 16\", na zimu dám určitě méně vzhledné 15\", protože cenový rozdíl je značný Citovat
Davis Odesláno 2. květen 2013 Odesláno 2. květen 2013 Trošku se mi po čtení tohoto tématu vytrácí výhoda koupě nového auta - pokud mám už předem počítat se servisem v řádu 30 000 v prvních letech... Asi je nutný \"akční ceny\" nebo nižší ceny aut brát s rezervou, vezmou si to na servisu. Tomu rozumim a nové auto je pak dost drahý komfort. A nebo si říct nestálo mě 290 000 ale 330 000, protože další tisíce si vezmou za garančky a různý prodloužený záruky. Pak ale... Tři, čtyři roky starý auto, většinou už za poloviční cenu, se mi jeví zajímavější, doslova k zulíbání. Vypadá uplně stejně, voní o něco méně novotou, má něco najeto, ale slouží stejně. Nemůžu si pomoct. Ale chápu, je to riziko. Nechci tim říct, že kupujme jen ojetiny, ale překvapuje mě, že bych měl u novýcho auta vrážet peníze do servisu. Citovat
koblih69 Odesláno 2. květen 2013 Odesláno 2. květen 2013 Měnit olej 1x ročkě považuju za naprosto základní úkon. 2 roky nebo 30 tis. km považuju za nesmyls o long life nemluvě... Důvod k tomu byl jediný - když se začaly ceny aut tlačit na minimum tak začaly automobilky soutěžit v nákladech na další servis a tohle mělo pomoct. No teď už většina automobilek ví, že je to špatně a vše se zase vrátí do normálu. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. květen 2013 Odesláno 2. květen 2013 Automobilky budou vždycky vydělávat více na servisu a náhr. dílech, než prodejem nových aut:myslim jednou cestou je kupování záruk a garancí, druhou cestou jedna-dvě povinné garančky a pak si údržbu včetně výměn olejů dělat sám (není na tom nic), nebo v neznačkovém servisu--je to nepoměrně levnější včetně ceny origo olejů a filtrů navíc si myslím, že při obvyklém ročním nájezdu českého řidiče během pěti let od novoty by se nemělo mimo oleje v motoru na autě nic měnit, možná jen stěrače;) Citovat
Tomáš X. Odesláno 2. květen 2013 Autor Odesláno 2. květen 2013 Jenže pro mě či pro nás je tu základní otázka: Je výhodná 5-letá záruka i za tu cenu, že mě místo 2 let budou škubat 5 let? Byl bych ochoten s nimi uzavřít smlouvu typu: dobrá, koupím si za 30 000 Kč úplný servis, vy udržujte auto maximálně jak umíte a po 5 letech si ho takhle udržované prodejte nějakému zákazníkovi, který chce udržované auto s málo garantovanými kilometry a mně za doplatek 100 000 Kč dejte nové. Mluvil jsem dnes se zkušeným autoelektrikářem a plzeňskou legendou v oblasti zabezpečení a on říkal, že by garanci dokoupil, že kvalita alespoň v oblasti elektroniky šla těžce dolů, i když u koncernu VolksWagen & Škoda & Audi & Seat mnohem víc, než u Peugeotů. Nicméně prý je otázkou nejistou, zda oficiální servis v případě záruční závady bude respektovat neoriginál servis s certifikací. Citovat
Onkel Konrad Odesláno 3. květen 2013 Odesláno 3. květen 2013 to Tomáš X: tak to už jsi napůl cesty k operativnímu leasingu. Když se nad tím člověk zamyslí,je to skoro ve smyslu \"nechci slevu zadarmo\" neboli ty zaplatíš prodlouženou záruku, čímž se zároveň zavážeš Peugeotu, že tam budeš dalších 5 let jezdit na servis a zaplatíš nekřesťanský peníze i za výměnu oleje-inu, dobře to mají kluci spočítaný aneb jak si zajistit zákazníky a udělat si z nich \"Oslíčku,otřes se\". Když si uděláte zákaznickou kartu pro nějaký supermarket, tak z toho plynou výhody v podobě slev, ale tady ještě za závazek platíte jak mourovatej. Přijde mi to stejně pošahaný, jako když si jdu sjednat stavební spoření,jdu jim dát svoje prachy a ještě zaplatím tisíce za smlouvu:grr Ale pak je tady ten červíček, na který hrajou stejně jako pojišťovny, co kdyby se náhodou něco stalo... Citovat
ozzy56 Odesláno 3. květen 2013 Odesláno 3. květen 2013 Tak,tak--co kdyby se něco vy.ralo zrovna mi ?? Jen si myslím, že je to od všech těch firem a bankovních domů jaksi normální--přece nebudou nabízet něco, co se vyplatí jejich zákazníkům...,to by byli na hlavu padlí, přece chtějí vydělat, nebo néé? Citovat
Tomáš X. Odesláno 3. květen 2013 Autor Odesláno 3. květen 2013 Začínám se klonit k názoru, že ta smlouva za těch 30 000 Kč může být výhodná pouze v případě, že ten servis mně 5. rok smlouvy vymění všechno, co je načaté. Destičky, kotouče, výfuk, tyčky stabilizátoru, .... Pak máš po 5 letech stále nové auto a do 7 let jseš v pohodě. Ovšem to záleží na dvou věcech: na slušnosti k zákazníkovi a pohybování se na horní hraně toho, co dovoluje ta servisní smlouva a pak pochopitelně na tom, jak ten konkrétní servis vyčerpal prostředky na všechny servisní smlouvy. To je jako lékař a drahé léky. Lékař má finanční limity od pojišťovny a když má hodně nemocných, které lze léčit levně a málo těch draze léčených, tak může drahý lék předepisovat snáze, pokud vyčerpal víc, musí to škrtit, protože platí pokutu a ne malou. No a totéž bude v případě servisní smlouvy. Přijdeš na 5. garančku, máš napůl prorezlej výfuk a pokud jsou s čerpáním limitů v pohodě, tak se můžou slitovat a výfuk vymění. Pokud ne, tak \"To je ještě dobrý, kde vidíte nějaké opotřebení, ten vejfuk je úplně zdravej!\" Zkusím si tady od vás vypsat všechny věci, které do těch 5 let můžou připadat v úvahu a pak se to pokusím probrat s Peugeot servisem. Sepíšu namodelovanou situaci a pokusím se je přimět, aby do toho rozpisu psali sami poznámky vlastní rukou. A pak si ten papír budu nosit, až se s nima budu dohadovat o tom, že ty rány od tyčky stabilizátoru při zatáčení doleva jsou nebo nejsou normální. Citovat
Davis Odesláno 3. květen 2013 Odesláno 3. květen 2013 Já bych to tak nepitval... na prodloužené záruky bych se vykašlal - je to produktu s cílem držet zákazníka v servisu, získat další peníze. Je potřeba si uvědomit a držet se hlavně zákonné záruky - ostatní bude vždy mít různé kličky apod. Kdo se nebojí a nenechá se odpálkovat, něco vždy vyhádá. Resp. u novýho auta bych neposlouchal argumenty, že mám měnit stabilizátor, klouby apod. To prostě je ve dvouleté záruce tak jako tak. Ono pozor, i brzdové destičky a kotouče, pokud odejdou dřív než je obvyklé, neznamená, že se prodejce může vymlouvat na spotřební materiál a že to neuzná! A pak u 308 za mě zkušenost, měnim jen filtry a olej, takže se to zas nijak nes... Citovat
Tomáš X. Odesláno 3. květen 2013 Autor Odesláno 3. květen 2013 Kdybych jezdil na ty garančky z Plzně do Trutnova do Autostylu, odkud mám tu 308-ku, tak to kupuju hned, protože s panem Rongem by se dalo domluvit. Bylo mně fakt ctí si od něj kupovat auto. Skvělej chlap. Fungl nové auto v maximální výbavě za 287 000, -Kč, po domluvě mně ho na svátek 1. máje přivezl na půl cesty Trutnov-Plzeň do Prahy, tam mně všechno nesmírně pečlivě předvedl, zatímco jeho pohledná žena s batoletem se tam nudili. Můj švagr, pražák, který se tam přišel podívat, říkal, že když kupoval Forda za 800, tak mu nikdo nic takhle pečlivě nepředváděl. To jak jsem rychle sháněl skladovku nebo předváděcí vůz, abych mohl zítra v sobotu vyjet na dovču, tak jsem ho otravoval v neděli na mobilu, v pondělí ráno jsem složil 20 tis. zálohu, abych měl jistý poslední předváděcí vůz, pan Ronge ho připravil, pojistil po domluvě se mnou a ve středu ve svátek mně ho dovezl do Prahy a chtěl za to naprosto směšnou odměnu, sám jsem ho přemlouval, aby si vzal víc. Ve čtvrtek dopoledne byl totiž poslední termín před sobotní dovolenou na získání RZ na DI. A ještě jeden důkaz naprosté poctivosti pana Rongeho. Představte si, kvůli mé roztržitosti v záplavě dojmů jsem udělal neuvěřitelnou blbost. S jeho kopiemi faktur a předávacích protokolů jsem mu omylem vrátil potvrzení o předaných penězích v hotovosti. Pan Ronge mně ho hned druhý den ráno poslal doporučeně, už ho mám doma. Kdyby na jeho místě byl někdo, na koho sedí přísloví \"Příležitost dělá zloděje\", tak bych neměl jediný důkaz, že jsem mu ty peníze za to auto dal. Mám takový štěstí, že jsem narazil na naprosto slušného člověka. Můj 80-letý táta mně pak řekl: \"Vidíš, trutnováci jsou spolehliví!\" Táta se v Trutnově narodil. Takže zcela vážně, pokud chcete skvělou cenu za nový Peugeot a vynikající jednání, tak Autostyl Trutnov, pan Ronge. Vidíte, že tohle fakt není reklama, ale je to ze života, i takovej zmatkař jako já si může u nich dovolit nakupovat bez rizika. Citovat
Mysak_Bob Odesláno 3. květen 2013 Odesláno 3. květen 2013 Trochu OT, ale ja jsem zase spokojenej s Hodoninem. Citovat
ozzy1 Odesláno 3. květen 2013 Odesláno 3. květen 2013 Tomáš X- tak to před tím pánem hluboce smekám a je dobře , že ochotní lidé a hlavně poctivci nevymřeli. Citovat
Ajap Odesláno 3. květen 2013 Odesláno 3. květen 2013 Já jsem kupoval u pana Gasnárka v Hodoníně a taky super jednání Jinak nejlepší dojem na mě ovšem udělal pan Samohýl, který dřív prodával ve Famku, ale ten už tam myslím přes dva roky nepracuje. Na druhou stranu, pořád lepší zpomalenej prodejce, než zpomalenej servisák. Já třeba nedám dopustit na pana Vystavěla z Famka, zatím s ním mám jen ty nejlepší zkušenosti. Citovat
Onkel Konrad Odesláno 6. květen 2013 Odesláno 6. květen 2013 aktuálně na auto.cz najdeš článek k prodlouženým zárukám tak na to hoď své ctěné oko Citovat
PeKa Odesláno 11. květen 2013 Odesláno 11. květen 2013 Nechápu jak může stát olej v Peugeotu TOTAL QUARTZ INEO ECS 4-5 tis., když na natu se dá sehnat těch 5 litrů do max. 900Kč!!! šmejdi Citovat
Mysak_Bob Odesláno 11. květen 2013 Odesláno 11. květen 2013 To je uplne jednoduchy, Peugeot (a nejen Peugeot) ho neshani, ale dostava za smluvni cenu od dodavatele Citovat
Ajap Odesláno 11. květen 2013 Odesláno 11. květen 2013 PeKa: Než začneš někoho soudit, tak si zjisti, co ta cena obsahuje. 4000Kč není cena za olej, ale i za jeho výměnu, za filtr a hlavně za celou prohlídku včetně načtení diagnostiky a kontroly podvozku, brzd a dalších věcí. Neříkám, že je to zadarmo, ale v rámci konkurence je to normální cena. Citovat
PeKa Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Ajap: máš pravdu, ta cena je za vše, ale samotný 1litr tohoto oleje stojí něco přes 500Kč a na netu ho seženeš kolem 150Kč a taky na tom někdo vydělá, oni ho berou po barelech ne jednotně balené a za takovou cenu? tak kdo si mastí kapsu??? (jen můj názor, nechci tady rozvádět téma někam jinam, sorry) Citovat
Ajap Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 V pohodě. Ona je cena na netu a cena na netu. Třeba přímo Total ČR prodává 5l kanystr INEO ECS za nějakých 1600-1700Kč. Teď to zrovna nemůžu najít, ale tak nějak si to pamatuju. To je nějakých 320Kč za litr. V Pežotu pak litr stojí 429Kč (kdysi jsem se na to přímo ptal, ještě jsem to vyhrabal v mailu). Taky chtějí vydělat... Zajímavé ale je, že u autorizovaného distributora se mně ten samej 5l kanystr podařilo koupit za cenu okolo 900Kč. Když jsem to říkal známému, který má velký obchod a e-shop s oleji a měl ho v té době za nějakých cca 1300Kč, tak mně povídal, že těch 900Kč je těžce pod jeho nákupní cenou. Takových obchodů s cenou pod 1000Kč jsou ale na internetu mraky:myslim Citovat
PeKa Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Jo máš pravdu, s tou cenou olejů je to divné,.... asi raději nepátrat a doufat, že je to to, co to má být.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.