Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lancia Phedra - představení nováčka


Sawoy

Recommended Posts

Tak konečně skoro rok po nákupu zbyl čas najít si po Maruš (viz makrela v podpisu) fórum i pro dalšího člena domácnosti - Lucku (pro mý osmiletý opičky to bez jmen prostě nejde).

Někam mezi čtyřčata od PSA se vetřít musíme a tady to vypadá na dobrou společnost - tak mně tu máte i s naším vysněným autobusem.

Zatím všem přeju hezký den. :papa

https://plus.google.com/u/0/photos/107423789183872477608/albums/5869604244330370737

[Edited on 22/4/13 11:02 by Sawoy]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju všem za uvítání, a to i do budoucna.

Interiér - nechci si moc chválit vlastní peří, ale opravdu supr, doteď se mi nechce věřit, v jakým stavu může být osmiletý auto. Nejradši bych byl býval tu smetanovou kůži, ale jednak nedovolila mamina a jednak jsem hodně rychle zjistil, že jestli v kategorii do 150 litrů nechci šunku až šrot, musím upřednostnit trochu jiný kritéria než je barva interiéru a/nebo laku. A hledal jsem 4 měsíce.

Dneska jsem rád že jsem rád; vloni přes léto jsme si dali něco přes 3.000 km po Čechách a zatím jako hodinky ;)

Tak teď preventivně rozvody (byly k autu jako bonus, jen na ně vloni nedošlo), přední kotouče, asi nějakou komplexní diagnostiku (?) - tady uvítám každou radu - a v létě ji chci vzít na výlet \"domů\", tak aby nás někde nenechala.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

xpetrix:

Jasně, Emblema je nejvyšší výbava, pravá kůže, že jo?

Naše je standard, což je u Lancií ta broušená alcantara, takovej lepší semiš. Myslel jsem že se v tom bude držet prach, ale zatím dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

xpetrix:

Vidím že máme stejný ročník ... tím pádem tam mám taky telematiku rt 3? (ještě jsem to nezkoumal a origo CD se softem mi to vyhazuje - asi budu muset použít čistící). Chci to hodit do češtiny - zatím tam je italština a poprvé mně třeba hláška Livello carburante basso docela vyděsila :o:mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

THX všem.

Bigbadjohn:

Mně se při shánění autobusu nejvíc líbil předek z Ulysse a záda z Cé osmy. Původně jsem pásl po Ren. Grand Espace, ale můj servisman ve Fiatu mi to rozmluvil. Prý si mám najít Sharana nebo Galaxy.

Nemůžu si pomoct, ale pro mně je i oktávka moc německý auto, prostě PSA a spol. (ITA/FRA) to jsou pocitovky, hlavně designově .... do toho jen sednu a mám dojem že jsem na dovolený, zatímco u koncernu VW na cestě do práce i v neděli.

Seděl jsem taky v S-maxu .... tvrdej plastovej běs. To jsem teprv pochopil, jak jsou pohodlný křesla v makrele :cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ááále .... vem třeba i čert zpracování, ale ten pocit ..... to je obývák, terasa, křeslo, slunce, jih, moře, siesta, volnost .... prostě pohoda ..... a to druhý?

Kancl, šanony, hrany, přesnost, normy, dril .... Německo. Pořádek je fajn, ale všeho moc škodí ;)

Jasně - mluvím o naší kategorii aut ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Tak je asi načase poděkovat všem co mi přáli aby auto nezlobilo - pořád jsem si říkal že za tu cenu a v tom stavu se dřív nebo později vy..re někde něco skrytýho ... a musím to zaklepat .... budu ji mít tři roky, najeto cca 30.000 a nic. Snad to vydrží. Prvotní servis byl nulový (všechny filtry a náplně vyměnil bazar=servis před prodejem, v ceně byl i materiál na rozvody) takže zatím investice práce za rozvody, přední desky a kotouče, hlíny 16" (dobrovolně) a gumy. Po 25.000 filtry a náplně.

 

Vloni bohužel jedna umělkyně neuhlídala nohu na plynu při výjezdu z parkoviště a trefila mě přesně do prahu a rozhraní zadních dveří a blatníku, takže "nový dveře, blatník, kus prahu, guma (bouchla) a prasklý disk .... bratru 40 klacíků to pojišťovnu stálo. Po výměně dveří nedrželo zavřený okýnko - sjíždělo o 10 cm zpátky, v servisu si nevěděli rady - prý asi bude potřeba nová stahovačka, poslali mně na dia kde jsem vyplázl osm stovek za nic. Pak jsem pohledal tady a zjistil že stačilo nastavit krajní polohy okna. Legrace byla že náhradní auto stálo za dva týdny víc než oprava - faktura pro pojišťovnu byla 45 litrů. ale byla to fajn zkušenost - dali mi Galaxy .... lidi .... zlatý naše autobusy (ať už C,P,F nebo L) .... tvrdý to bylo, samej hnusnej černej plast, sedačky nepohodlný .... ale objektivně musím přiznat že automat do města fajn a spotřeba taky menší. Ale stejně bych neměnil.

 

Trochu jsem "vylepšoval" ... kromě disků jsem k potahu volantu místo upadávající původní hlavice šaltpáky dal k interiéru (modrá je dobrá) koženou, k tomu nášlapy pedálů a zvenčí jsem zkusil lehkou modrou dvoulinku .... dávám foto .... schválně jak se to komu bude nebo nebude líbit.

 

20150320_143843.jpg

20150320_143758.jpg20150320_143812.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě:

- nášlapy na rozdil od původních nekloužou, ale jako názor beru (zatím jsem nesehnal jednobarevný)

- potah volantu je pro mě nezbytnost, pro moje lopaty je každej věnec tenkej

- vím jak patří kvedlačka ale takhle mi prostě jde mnohem líp do ruky

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...