Ivkopivko12tka Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 zdravím, po dlhší době aj v tejto sekcii Vlákno je skúr informatívné Skúšali sme si se Stanem sprint a zaujímá mňa, co spúsobuje ten kúdel dýmu (levá 306) pri radení rychlostí. Video 2x306 GTi sprint Predchádzá temu teda pustení plynového pedálu skoro u obmedzovača a po zaradení opětovné zešlápnutí na doraz. Napadli ma stvdtnuté guferá ventilov a opotrebované piestne krúžky, ale moc leja nezežere. Spotrebu mám totiž od výmeny do výmeny 8 - 10 000km cca púl olejovej měrky (0,5L ?), a to si vím sem tam zajezdit aj nadoraz. Takže otázka - co to bude, je to prípadne normálné? Pro rýpalú - cesta je odlehlá za městem v priemyselnej zóne a prejede tam 1 auto za 5 minut a pýtám sa proto, lebo to tu od teho je Ešte sem počul názor, že by mohlo ít o bohatú změs, která závisí od výstupných údajú z čidel (teplotné, map...) a lambdy. Hodnoty z EK sú dobré, bezpečne v normě. Diskutuj [upravil dne 21/4/13 11:03 od Ivkopivko12tka] Citovat
Marcel00 Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 ja som ziadny kudol dymu nevidel... len dva turujuce peugeoty Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 21. duben 2013 Autor Odesláno 21. duben 2013 daj fullHD a fullscreen, cca 8-9 sekunda a 13 sekunda, od výfuku iba to vystrelí ven Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 Ahojte. Nejak mi nikdo nic neporadil, tak to ešte hodím do placu. to s novým výfukom už nerobí, resp. neviem, či aj v záťaži, ale pri \"túrovaní\" nevidno nič. Mohol byť napríklad len zanesený výfuk od sadzí? Prečo by to ale vyletovalo len pri tesne pred obmedzovačom pri pustení plynu Nejaký názor ? Ďakujem [upravil dne 30/6/13 19:43 od Ivkopivko12tka] Citovat
Tantor-BN Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 ty kúdel dymu...zajtra ti sem hodim video čo je kudel dymu.. Citovat
KapriQ Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 Sice ti neporadim, ale neviem ci je to nejaka zavada, skor sa cudujem ze nikto nevie kde by mohol byt problem. Ale ked sa mi rozpadol kat a dal som tam rezonator namiesto katu , a dozadu uni tlmic, tak ked som tomu slapal tiez naplno, tak kamarat co siel za mnou mi hovoril tiez ze mi ide takto dym z vyfuku, ale nejak som to neriesil ,pretoze motor po GO, a jedine co ma napadlo boli sadze, ale to je asi kravina ked to robi len pri preradovani, skor ci to nie je nieco s tou zmesou, ja mam bohatu zmes ale nejak to neriesim pretoze spotreba na dialky je v norme a v meste to zere tak ci tak 10+/12 litrov. Nejak extra sa tomu nerozumiem, ale nemoze to sposobovat ta zmes v tom slovazmysle ze ked preradis, tak ten benzin co sa spali sa sfarbi nacierno a pritom preradovani to len vyleti z vyfuku ? Ak som povedal totalnu kravinu tak sorry A myslim keby to nejakym sposobom palilo olej tak ten dym je skor modry nie ? [upravil dne 30/6/13 19:03 od KapriQ] Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 vďaka za názor, sám neviem, ako to je a čo by tú bohatú zmes spôsobovalo - spotrebu mám ok, nemám žiadnu závadu. Je to pre mňa také malé tajomstvo, ale vravím, možno že už to s týmto AMA výfukom nerobí, musím si to overiť Olej to asi nebude, to by bol namodralý obláčik dymu aj po naštartovaní treba (opotrebované stieracie krúžky na piestoch). Toto je nejaká \"haluz\" Citovat
KapriQ Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 Presne tak, ako som pisal olej ked sa pali je modry dym, cierny je nespaleny benzin nic ine to nemoze byt. Myslim ze to bude lamdou, co citam tak niektore lamdy sa tvaria ze funguju okej, ale RJ aj tak vyhodoti chudobnu zmes , a tak tam spravi bohtasiu a bohtasiu... Ono mne sa tiez nijak inak neprejavuje chybna lambda a pritom viem ze mam bohatu zmes ale to neriesim (zatial...) Skus to pichnut na DIA co to povie, mozno zistis nejake zle spalovanie. Moze to byt jedine to , takze myslim, ze nic vazne, daj vediet ak nieco zistis, pomoze to aj mne v pripade, ze by som to chcel riesit, pokial auto nedymi normalne za jazdy, je to myslim OK [upravil dne 30/6/13 19:20 od KapriQ] Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 30. červen 2013 Autor Odesláno 30. červen 2013 Myslim ze to bude lamdou, co citam tak niektore lamdy sa tvaria ze funguju okej, ale RJ aj tak vyhodoti chudobnu zmes , a tak tam spravi bohtasiu a bohtasiu... Skus to pichnut na DIA co to povie, mozno zistis nejake zle spalovanie. Moze to byt jedine to , takze myslim, ze nic vazne, daj vediet ak nieco zistis, pomoze to aj mne v pripade, ze by som to chcel riesit, pokial auto nedymi normalne za jazdy, je to myslim OK [upravil dne 30/6/13 19:20 od KapriQ] No, je to možné, vraj má Lambda istú životnosť, vraj okolo 160 000km, ale predpokladal by som, že sa prejaví kontrolkou motora alebo neskutočnou spotrebou. Na diagnostike sme boli pár týždňov dozadu, bez chýb, ani žiadne uložené prechodné Citovat
KapriQ Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 Tak to je potom cudne, dufam ze to coskoro vyriesis, ak to teda budes riesit :/ verim ze niekto este poradi Citovat
masterjj Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 Ahoj, nejak sem si to moc neprecetl, ale lambdou to určitě nebude. V takových otáčkách je auto v otevřené smyčce a nejede podle lambdy... Citovat
punkac Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 třeba napíšu totální kravinu, ale parní lokomotiva mění barvu i hustotu dýmu, když se otevřou dveře žároviště a přikládá se uhlí -> kotel má jiný tah... Nemůže to být u auta podobné? Nakládáš motoru a najednou na chviličku ubereš (přeřazování) a pak zase naložíš plnej. Motor jede chviličku bez zátěže, ta směs (benál + vzduch) se bude maličko jinak spalovat. Navíc pochybuju, že by ta čidla (co mají směs na starost) zareagovala tak rychle, abys nakonec nic nepoznal. Nezakopne (necukne nebo nemá díru) motor při opětovném sešlápnutí plynu maličko? To by toto vysvětlovalo.... Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 1. červenec 2013 Autor Odesláno 1. červenec 2013 Ahoj, myslím, že to s tým nesúvisí, kedže z výfuku nejde počas akcelerácie s plynem na podlahe nic, teda myslím nic viditelné, proste nedýmí, len v tem momente který je dobre badatelný na prvém videu v prvém príspevku. Žádné cuknutí ani výkonovú díru necítit, motor jede jak má (jak gula ) Citovat
pastorek Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Podľa videa si myslím že je to čisto iba chvíľu príliš bohatá zmes. Normálny prejav. Tieto motory majú vstrekovanie do sacieho a keď v plných otáčkach pustíš plyn tak uzavrieš prívod vzduchu no dávkovanie benzínu potrebuje chvíľu na reakciu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.