jack Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 vycistit okruh ventilatoru + AC u 406 Vim ze uz se tady o nejekem spreji psalo, ale jakej je dobrej, kdo uz zkousel? Nebo jak to nejlip vycistit? Dikys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Jednoduše… koupil jsem si pěnu na čistění klimatizace (350kč), nasadil jsem na ní takovou hadičku a pak tu hadičku jsem strčil co nejvíce to šlo do otvorů, kde jsou výdechy pro vzduch v kabině a mačkal jsem a ono to pěnilo jak blázen a pomalu jsem vytahoval hadičku ven Pak jsem to stříknul do ventilátoru pod filtr a nechal to cca 40 minut než ta pěna úplně zmizela. Pak jsem zapnul klima na 10 minut naplno. Výsledek krásně voňavá klimatizace Ps. Hlavně doporučuji mít otevřené všechny dveře. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JunEAu Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Kde a jakou znacku jsi koupil tu penu ? ( Praha ) btw. me prvni nastrik peny nepomohl uplne, potrebuju nastrik jeste jednou, ale nechce se mi kvuli tomu jezdit znovu az do tramtarakova ke kamaradovi... navic si nejsem jist, ze podruhy uz to bude OK. Klimatizace smrdela strasnym zpusobem, po prvnim nastriku je to vyrazne lepsi, ale je to stale po delsim startovani decentne citit. [upravil dne 27.7.05 JunEAu] [upravil dne 27.7.05 JunEAu] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Další podstatná věc je výměna pyl. filtru min 1x za rok. Osobní zkušenost koupit original protože je uhlíkový, na 406 ref. 6447S5 cana cca 800 kč. Měl jsem v ruce náhradu a je to obyčejný papír. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted July 28, 2005 Author Share Posted July 28, 2005 diky Jirkap , zavolall jsem mu a mam jasno:) Slysel jsem ze ten bordel z klimy ma vliv na zdravi, ale ted v tech chycech jsi ji stejne nemuzu vynachvylit:) Proste ji penou desinfikuju a je klid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Původně zaslal: JunEAu Kde a jakou znacku jsi koupil tu penu ? ( Praha ) btw. me prvni nastrik peny nepomohl uplne, potrebuju nastrik jeste jednou, ale nechce se mi kvuli tomu jezdit znovu az do tramtarakova ke kamaradovi... navic si nejsem jist, ze podruhy uz to bude OK. Klimatizace smrdela strasnym zpusobem, po prvnim nastriku je to vyrazne lepsi, ale je to stale po delsim startovani decentne citit. [upravil dne 27.7.05 JunEAu] [upravil dne 27.7.05 JunEAu] Kupoval jsem to v Centru Černý most (je tam takový malý krámek na auta), stála 350kč, ale jak se to jmenuje si už nepamatuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MilaS Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Já jsem se na to taky ptal - mají to v Autobenexu,a když jsem si to četl, tak podle návodu se pustí ventilátory (ne klima) a nastříká se to z motorovýho prostoru. Já jsem si to zatím nekoupil, protože k tomu mají ještě do 14 dnů přijít nějaký voňochy na pyl. filtr. tak čekám Pravda je, že mám obyč. pyl. filtr a nejsem s ním spokojený. Nejspíš to pořeším jako Milhaus65 originálem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Původně zaslal: MilaS Já jsem se na to taky ptal - mají to v Autobenexu,a když jsem si to četl, tak podle návodu se pustí ventilátory (ne klima) a nastříká se to z motorovýho prostoru. Já jsem si to zatím nekoupil, protože k tomu mají ještě do 14 dnů přijít nějaký voňochy na pyl. filtr. tak čekám Pravda je, že mám obyč. pyl. filtr a nejsem s ním spokojený. Nejspíš to pořeším jako Milhaus65 originálem. Fakt bych spíše doporučoval tu pěnu… ale lámat tě přes koleno nebudu Tady u toho se nic nezapínalo, ale až když to vyschlo tak jsem to zapnul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maty Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 ve světě motorů o tom ted psali jak vyčistit výdechy atd a psali o pěně, či spreji, nedřív se má začít vstupem vzduchu a koncit výdechy v kabině číslo SM nevím ale je to tak 2týdny zpátky co to vyšlo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Původně zaslal: Maty ve světě motorů o tom ted psali jak vyčistit výdechy atd a psali o pěně, či spreji, nedřív se má začít vstupem vzduchu a koncit výdechy v kabině číslo SM nevím ale je to tak 2týdny zpátky co to vyšlo To číslo mám, takže mohu neskenovat a dát na web pro názornou ukázku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Původně zaslal: Jirkap [To číslo mám, takže mohu neskenovat a dát na web pro názornou ukázku To by jsi byl hodný... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JunEAu Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Jirkoooo, taky se hlasim o naskenovani... diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted July 29, 2005 Author Share Posted July 29, 2005 taky bych zkouknul naskenovanou radu ze SM. Dikys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted July 29, 2005 Share Posted July 29, 2005 Tady to je: fotka 1, fotka 2 Ale je to na jiné auto... tam je to krapek moc složité... u Peugeota je to lehké [upravil dne 1/6/06 Jirkap] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Tak dnes jsem autíčku udělal radost (a hlavně sobě) :-) Konečně jsem koupil tu pěnu, u nás mají \"Professional AIRCO CLEANER\". Vyrábí to MOTIP, sprey o obsahu 400ml je na jedno čištění a stál mě 278,--Kč. Teď auto voní Uvidím, jak dlouho. Když už jsem byl v tom čištění, tak jsem jednou vlhčenou utěrkou otřel palubku a večer zajedu na myčku Tolik péče o čistotu u mě ještě nezažilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 A jak to šlo? Že to není žádný problém vyčistit a ještě jsi to měl levnější než já Už je to měsíc vyčištěné a pořád je to v pohodě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Klimačka zatím v pohodě! Myčku jsem nestih, ale dnes ráno jsem jel v dešti, tak mi to ani nevadí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechy Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Ten zápach je cítit v momentě kdy se klima vypne, je to tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts