erikh Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Ahoj,potrebujem "help"... Zacala mi z nicoho nic svietit kontrolka chladiacej kvapaliny na pristrojovke.Z nicoho nic.Idem doliat vodu a vody je dost...Neviem preco svieti....A po niekolko km zhasne a potom sa zase nachvilu rozsvieti....a tak dookola..Nemate s tym niekto skusenosti???Dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupko Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Moze to byt chybou v elektrike, zly kontakt, preruseny vodic. Vela stastia pri hladani. Elektrika je dost \"potvorska\". Mne napriklad svietia brzdove svetla castejsie ako by mali...pravdepodobne odisiel spinac na pedali...podstatne je, ze ked ho zatlacim, tak svietia urcite, len sa niekedy zapnu aj inokedy. [upravil dne 27/7/05 skupko] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvg Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Myslím, že závadu odstraníš tak, že vyndáš to čidlo a pokud jsou tam takový dva dráty ponořený do vody, tak je bezvadně očisti. Časem se na nich udělá takovej povlak a pak to blbne. Pókud máš čidlo s plovákem, platí to samé. Kontakty jsou zabordelený povlakem (zřejmě z kapaliny). Když to ale dobře vyčistíš, budeš mít pokoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted July 27, 2005 Author Share Posted July 27, 2005 Dik,za rady.Poobede idem na to ...uvidim...dam potom vediet!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted August 2, 2005 Author Share Posted August 2, 2005 Caute.... predtym ako vyberiem to cidlo musim vypustit chladiacu kvapalinu??Alebo staci len odmontovat cidlo a to co mi odtecie dolejem?? Ocistil som kontakty co je cidlo pripojene a nic...Stale to iste..permanentne svieti.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Původně zaslal: skupko Moze to byt chybou v elektrike, zly kontakt, preruseny vodic. Vela stastia pri hladani. Elektrika je dost \"potvorska\". Mne napriklad svietia brzdove svetla castejsie ako by mali...pravdepodobne odisiel spinac na pedali...podstatne je, ze ked ho zatlacim, tak svietia urcite, len sa niekedy zapnu aj inokedy. [upravil dne 27/7/05 skupko] Kapalina: Jak už tady padlo: očistit a bude to gut. Brzdy: Měl jsem taky takový problém. Stačilo maličko přiohnout plech, ve kterém je upevněný ten spínač a už je to tak, jak to má být. Ale práce na prd - málo místa. Předpokládám, že 405 to bude mít podobné... Edit: To čidlo je přece na nejvyšším místě, tak snad nemůže vytýct skoro nic, ne? Já nevím,kde ho má 405, ale já ho mám na expanzce a je ponořený zvrchu do kapaliny. [upravil dne 2/8/05 Petr605] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted August 2, 2005 Author Share Posted August 2, 2005 Caf. 405 nema nadrzku (asi,lebo o nej neviem..).Chladiacu kvapalinu dolievam priamo do chladica cez nalievaci otvor. A cidlo som nasiel asi v polovici vysky chladica.... Mimochodom dolieval som iba raz....a nemizne.... Asi to budem potrebovat riadne vzcistit,lebo ma to znervoznuje.Dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Tak to asi nebude to správné čidlo. Čidlo na hladinu kapaliny hledej skutečně někde nahoře. To čidlo, o kterém mluvíš je pravděpodobně na spínání větráků. Ale přesně Ti to řeknou majitelé 405ek. Bylo by smutný, kdyby se rozsvítila kontrolka na málo vody až když by bylo z chladiče polovina vody pryč... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted August 2, 2005 Author Share Posted August 2, 2005 No to mas pravdu...to ma nenapadlo!!! Neviem hladal so ho pri hrdle nalievacieho otvoru a tam so ho nevidel.....skusim sa spytat chalanov....dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtyrkas Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Uz se to tu probiralo, taky jsem s tim zapasil. Cidlo urovne chladici kapaliny je umistene dole na expanzni nadrzce, jen na bajonetovy zavit + o-krouzek, takova cerna kosticka a vede do no kabel s 3-pin konektorem, expanzka je soucasti chladice, tam kde dolivas kapalinu. Pres nalevku uplne neuvidis, kolik tam te kapaliny doopravdy je, dej si pod to kybl a otoc s cidlem, vytahni a odpoj ho. Uvidis fakt ty dva draty a ty lehce ocisti od bordelu. Kdyz to nepomuze, budes muset koupit jiny, novy stoji cca 1400,- Kc, zadna levna sranda za takovou hovadinu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted August 2, 2005 Author Share Posted August 2, 2005 No zajtra sa tomu budem venovat...Poobede na to pozrem potom vam dam vediet... Bol bz som rad keby to bolo ono...ocistim a ficim v pohodicke dalej!! To mas pravdu...draha srandicka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Původně zaslal: Petr605 Tak to asi nebude to správné čidlo. Čidlo na hladinu kapaliny hledej skutečně někde nahoře. To čidlo, o kterém mluvíš je pravděpodobně na spínání větráků. Ale přesně Ti to řeknou majitelé 405ek. Bylo by smutný, kdyby se rozsvítila kontrolka na málo vody až když by bylo z chladiče polovina vody pryč... Já bych řekl že dole. Tam bude mezitím tak litr, takže to začne upozoňovat až když chybí litřík, si myslím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Původně zaslal: erikh Ahoj,potrebujem \"help\"... Zacala mi z nicoho nic svietit kontrolka chladiacej kvapaliny na pristrojovke.Z nicoho nic.Idem doliat vodu a vody je dost...Neviem preco svieti....A po niekolko km zhasne a potom sa zase nachvilu rozsvieti....a tak dookola..Nemate s tym niekto skusenosti???Dik Jen formalitka - když máš provozní teplotu, svítí kontrolka a otevřeš expanzku (by se nemělo, tak opatrně) tak je jasný že tam je voda (nějakej ten zbytek). Kontrolovat se to musí až při úplně studeným motoru. Neobviňuju tě, žes to dělal špatně, jen sem to tak pochopil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Původně zaslal: Fusion Původně zaslal: Petr605 Tak to asi nebude to správné čidlo. Čidlo na hladinu kapaliny hledej skutečně někde nahoře. To čidlo, o kterém mluvíš je pravděpodobně na spínání větráků. Ale přesně Ti to řeknou majitelé 405ek. Bylo by smutný, kdyby se rozsvítila kontrolka na málo vody až když by bylo z chladiče polovina vody pryč... Já bych řekl že dole. Tam bude mezitím tak litr, takže to začne upozoňovat až když chybí litřík, si myslím. Myslíš dole na expanzce, že jo. A myslím, že víc než půllitr nad tím čidlem nebude... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Původně zaslal: Petr605 Původně zaslal: Fusion Původně zaslal: Petr605 Tak to asi nebude to správné čidlo. Čidlo na hladinu kapaliny hledej skutečně někde nahoře. To čidlo, o kterém mluvíš je pravděpodobně na spínání větráků. Ale přesně Ti to řeknou majitelé 405ek. Bylo by smutný, kdyby se rozsvítila kontrolka na málo vody až když by bylo z chladiče polovina vody pryč... Já bych řekl že dole. Tam bude mezitím tak litr, takže to začne upozoňovat až když chybí litřík, si myslím. Myslíš dole na expanzce, že jo. A myslím, že víc než půllitr nad tím čidlem nebude... Tak tak. Množství fakt neodhadnu, bude to tak nějak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 Caute... No tak so cez vikend ocistil cidla(dve hore nad motorom) to druhe som ledva povolil....a nic svieti stale....Neviem co teraz... Motor sa neprehrieva,voda nemizne ,len svieti kontrolka...este som si vsimol,ze niekedz svieti slabsie a niekedy silnejsie(nehovorim o zapnutych svetlach,kedy sa stlmi automaticky vsetko)...akobz niekde zly kontakt,alebo co...Otvoril som poistkovu skrinku pod volantom reku pozrem nejake kontakty ...a tam je kablov-no nie som elektrikar!!! Co vy na to??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 co na to? Stan se elektrikarem Muzes to mit nekde proslusnuty a zkratuje se to na kostru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 Zkus to čidlo vyndat a ty konce spojit natvrdo nějakým drátkem a pak zkus, jestli to svítí pořád. Pokud jo, tak tam máš drátenickej problém, nejspíš je jeden z těch drátů od toho čidla někde přerušenej. Pak by jsi měl dvě možnosti: buď to místo najít a drát zase spojit, nebo pokud se s tim nechceš patlat, tak odpojit kontrolku. Pokud by to zhaslo po tom, co to spojíš tím drátkem, tak jsou zase dvě možnosti: máš to pořád ještě málo očištěný, nebo máš v chladicím systému čistou destilku - ta proud nevede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 Dik za radu... Ked sa narodim este raz budem elektrikar!!!auto.samozrejme!! No asi to musim dat kuki nejakemu mechanikovi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 Původně zaslal: Petr605 Zkus to čidlo vyndat a ty konce spojit natvrdo nějakým drátkem Přesně tak, a ještě bych zkusil toto: každé čidlo je připojeno přes konektor (nebo ne?), takže zkratovací pokus s drátkem bych udělal na konektoru (co od něj vedou drátky do svazku, ne na čidle) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts