Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a suchou směs sem taky \"jenom\" přehazoval a pěchoval.. chce to aspon 2 lidi, a nebo hodně kropit hromadu, nebo do ní dát hák, aby se to pak dalo odstranit :D

edit: no vím že kvůli 3,5 kubíku nic moc, ale jde to :D

[upravil dne 15/4/13 12:37 od Mik.e]

Odesláno
Scratchi meleš kraviny, MIX bude vždycky líp udělanej než nějaký samo domo

To nemele,jedno vlákno už tu bylo,doma si uděláš kvalitnější beton než v betonárce,když mícháš přesnej poměr a máš po každým vysypání čistou míchačku....

že v betonárce platíš beton B20 a máš ojebanou B12 to už nikde nevidíš....

Odesláno

jenom přistavení, rozložení, vyčištění a složení Schwingu bude stát víc než těch 3,5 kubíku :D

My to dělali ve třech, já jsem to kýbloval, kámoš to nosil k vrátku a táta to vysypával do šalování a hutnil si to. Beton nám nezatvrdl. Dělali jsme to při venkovní teplotě kolem 10°C

Odesláno

To nemele,jedno vlákno už tu bylo,doma si uděláš kvalitnější beton než v betonárce,když mícháš přesnej poměr a máš po každým vysypání čistou míchačku....

Trochu důvěry by to chtělo, ne? Ono něco jinýho je vylít to v kuse a jen to srovnat, než se s tím srát v malý míchačcce z OBI a sypat to tam po kolečku. Nevím, kolik jsi toho udělal ale já docela dost, ať to byly základy, základnový desky nebo jen vylití ztracenýho bednění

Odesláno
Ale počítej se mnou - čtyři kubíky písku s dovozem - 2700Kč (kubík písku potřebuju na ten plot), na plot budu dělat tak i tak ručně.

Pak cca 80 pytlů cementu po 60kč = 4800Kč.

Práce zedníka, voda atd. atd.

Cena celkem 7500Kč.

Mix s 3 kubíky 6000Kč s dovozem.

Ale myslím, že mix se mi tam nevejde, a že by měla problém zámková dlažba.

Takže musím sehnat avii. Dá se na tu podlahu použít suchý nebo mokrý beton.

[upravil dne 15.4.2013 12:09 od Francouz_407]

[upravil dne 15.4.2013 12:10 od Francouz_407]

mám tady ted zedníka děláme zámkovku a schody při poměru betonu 3:1

3 lopaty písku a 1 lopata cementu je spotřeba cementu 12 pytlů 25kg cementu na 1m3 písku;)

Odesláno

Trochu důvěry by to chtělo, ne? Ono něco jinýho je vylít to v kuse a jen to srovnat, než se s tím srát v malý míchačcce z OBI a sypat to tam po kolečku. Nevím, kolik jsi toho udělal ale já docela dost, ať to byly základy, základnový desky nebo jen vylití ztracenýho bednění

2 baráky komplet základy a asi 3 desky u baráku;)

měli jsme míchačku na 4 kolečka,ale i v míchačce na 2 kolečka se dá;)

Odesláno

http://www.mct.cz/PDF/WEB-VYROBA%20BETONU.pdf

V tomto odkazu píšou na 1 kubík betonu 500Kč cementru, což je 20 pytlů, na 4 bubíky 80 pytlů * 60Kč = 4800Kč

Tak nevím co je pravda a kolik kubíků vody bude potřeba, to nevím

Ale počítej se mnou - čtyři kubíky písku s dovozem - 2700Kč (kubík písku potřebuju na ten plot), na plot budu dělat tak i tak ručně.

Pak cca 80 pytlů cementu po 60kč = 4800Kč.

Práce zedníka, voda atd. atd.

Cena celkem 7500Kč.

Mix s 3 kubíky 6000Kč s dovozem.

Ale myslím, že mix se mi tam nevejde, a že by měla problém zámková dlažba.

Takže musím sehnat avii. Dá se na tu podlahu použít suchý nebo mokrý beton.

[upravil dne 15.4.2013 12:09 od Francouz_407]

[upravil dne 15.4.2013 12:10 od Francouz_407]

mám tady ted zedníka děláme zámkovku a schody při poměru betonu 3:1

3 lopaty písku a 1 lopata cementu je spotřeba cementu 12 pytlů 25kg cementu na 1m3 písku;)

[upravil dne 15.4.2013 12:54 od Francouz_407]

[upravil dne 15.4.2013 12:54 od Francouz_407]

Odesláno

my to pěchovali, to je nutné, kari síť u vnitřních staveb (což podlaha v garáži je) by měla být obalena cca 15 mm z každý strany, aby ty železa nekoukala a nekazil se beton. Po tom to hezky uhladíš a trošku to pokropíš (fakt trošku) aby to rovnoměrně vysychalo. Když to totiž rychle nerovnoměrně vyschne, tak pak beton nemá pevnost a práší

Odesláno

bože, tam probíhá chemická reakce a ta proběhne, ať to pokropíš nebo ne! Nesmíš to zalejt jako záhonek, kropí se to jen proto, aby se zaručilo pomalé vysychání.....

Odesláno

jj na hydrataci cementu staci jen malo vody, nemusi na tom byt rybnik ( spis je to naopak na zavadu, kdyz z betonu vyleze voda, to se pak vetsinou zacne pozdeji drolit) on si kazdej predstavuje liti betonu, jako ridkou kasi, ale podlahy se delaji spise ze sucheho betonu a jen se poradne zhutni a zahladi. Kdyz se ma beton lit do bedneni, tak ta tekutost se nedela predevsim vodou, ale chemickymi pripravky, tzv. ztekucovadly, ktere zajisti tu potrebnou cerpatelnost, aniz by prebytek vody ovlivnil vyslednou pevnost betonu

ono je fakt rozdil, namichat beton v kybliku na zabetonovani sloupku k plotu a namichani kvalitniho betonu, kterej ma neco vydrzet a mit urcitou pevnost

vzhledem k tvym \"zkusenostem\" bych proto radeji doporucil objednani nejake B15 ci B20 zvlhcene smesi z te betonarny a do toho polozit tu kari sit, jak uz tu padlo vyse, nez to delat doma na lopaty ci kbeliky, aby se ti pak nestalo, ze to po zime slepice rozhrabou

stavel jsem loni zed ze ztracenych bedneni asi 5x1.9m a na zaklady bych si uz dneska taky nechal privezt hotovy beton, nez si ho doma michat, jako jsem to delal

[upravil dne 15/4/13 15:52 od Ferry]

Guest Scratch
Odesláno

no ja nevim, ja mam s mixem na stavach spatny zkusenosti. prvorady bylo to vomrdat.....

ale na chalupu taky nevim, jestli to michat v michacce po tatovi, kterou mam u kamose a se kterou jsme delali jeho barak, nebo si vzit z Prahy na dve kolecka, a nebo duverovat mixu........

Odesláno

daš 7,5cm vrstvu přibližně na zem na ní položíš kari sít,pokud jich bude víc o jedno oko přeložit přes sebe a drátkem zdrátovat a na vrch dát za 7,5cm betonu a máš to svaty,po obvodě si vodováhou udělat čistou výšku podlahy,udělat pásky,pak do těch pásků stáhnout už je prostřední a poté vozít beton a stahovat mezi pásky...až beton zavadne na dotek kropit,aby rychle nevysychal...nic na tom není,kdyby jsi byl blíž tak by jsme ti přijeli pomoct,je to práce na sobotu dopoledne...ta garáž...od 8-12hodin;)

Guest Scratch
Odesláno

ozzy: moje rec ale znas to, kazdy by to koupil, vzdyt zadnej problem.... a pak kolik si to v realu radsi udela sama :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...