Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Potřebuji objednat písek na následující práce. Nevím jak vypočítat kolik budu potřebovat písku a cementu. Asi je potřeba odhad, můžete mi poradit?

1) Budu dělat beton do garáže o velikosti 6x4m, výška betonu 10cm.

2) budu betonovat 7ks těchto sloupků, 75cm do země

http://hezke-ploty.cz/cs/jednotlive-dily-betonoveho-plotu/32-betonovy-sloup-vyska-15-m.html

3) budu betonovat 8ks těchto sloupků, 50cm do země

http://www.plotove-systemy.cz/shop/plotove-sloupky-a-vzpery/plotovy-sloupek-pozink-pvc-48-mm-akce.html

a mezi sloupky dám obrubníky 13metrů délka plotu, takže také zabetonovat.

Kolik tedy písku a kolik pytlů cementu (25kg)

Díky za pomoc

Odesláno

Francouz: To je jasné, ale třeba kvůli pohodlí. Možná právě na tu garáž bych si nechal přivést namíchaný, bude kvalitnější :myslim

Já počítal jenom objem podlahy (hotového betonu) v garáži: 6x4x0,1 = 2,4m3 :papa

Odesláno

do betonu potřebuješ ještě štěrk, ty odhady jsou k ničemu, dovez nejprve písek a cement plus štěrk na desku garáže, vždycky více než méně!!, takže tři kubíky písku, tři kubiky štěrku, dvacetpět pytlů (25kg) cementu a betonuj, pak ze zkušenosti kolik koleček betonu se vleze do míchačky a kolik čeho nahážeš do ní budeš umět odhadnout množství potřebného materiálu

nauč se počítat na míchačky,pak budeš kupovat poměrně přesné množství materiálu k betonování

Odesláno

3 kubiky ti dovezou z betonarny v kontejneru na avii, na to nemusi jezdit mix, slozi ti ho na vhodnem miste a beton si uz navozis na kolecku do garaze sam, rozhodne na tu podlahu lepsi alternativa, nez kdyz neznas pomery cement/sterk/pisek/voda

Odesláno

Tak jsem to počítal a skutečně vychází levněji přivést beton, sehnal jsem jednu firmu co to má levnější ale má mix. Ale otázka je kolik váží mix s 3kubíky betonu a jestli to zvládne dlažba, kterou mám před garáží.

Guest Scratch
Odesláno

presne tak udelat prvni vrtsvu, mrsknout do toho silnou kari sit a dolejt zbytek

Mix je uplna pitomost a to o ty kvalite je jeste vetsi blabol....

normalne si kup pisek, na sterk ser, kup cement, vodu snad mas doma a udelej si vlastni domaci lepsi beton. Ja to vzdy davam cca 1:2 az 1:2,5, tedy lzice lopaty cementu na 2-2,5 lopaty pisku......

Nicmene nevim, jestli 10 neni slaba vrstva na garaz, ja delam 12-15 cm na obejvak v chalupe.

Timhle stylem jsme za vikend v 7 lidech udelali celej patrovej barak (s tim, jeden michal (pak ho nekdo vystrial, dva vozili, tri lidi tahali kyble do patra a jeden to tam cely rovnal....)

Ale byl jsem u ty michacky udrenej jako hovado.......

jo a neapomen tam nalit takovou tu sracku na pruznost betonu..... vzdy po jednom kalisku na michacku, jsem mel ja... a lepsi je mit rukavice, bo mi to za hodinu sezralo kuzi na ruce :D

[upravil dne 15/4/2013 12:05 od Scratch]

Odesláno

Ale počítej se mnou - čtyři kubíky písku s dovozem - 2700Kč (kubík písku potřebuju na ten plot), na plot budu dělat tak i tak ručně.

Pak cca 80 pytlů cementu po 60kč = 4800Kč.

Práce zedníka, voda atd. atd.

Cena celkem 7500Kč.

Mix s 3 kubíky 6000Kč s dovozem.

Ale myslím, že mix se mi tam nevejde, a že by měla problém zámková dlažba.

Takže musím sehnat avii. Dá se na tu podlahu použít suchý nebo mokrý beton.

[upravil dne 15.4.2013 12:09 od Francouz_407]

[upravil dne 15.4.2013 12:10 od Francouz_407]

Odesláno

Scratchi meleš kraviny, MIX bude vždycky líp udělanej než nějaký samo domo

Jinak obyč beton má kolem 2tun až 2.6tuny na metr kubický, počítej okolo 2,5 tuny, hmotnost dělá použitý štěrk

Jinak menší typ tatry 815 tří nápravovej vezme 7m3 betonu, 4nápravovej drobek vezme 9m3 betonu

Odesláno

hele za pomoci suchýho betonu jsme dělali balkon v patře, kyblovali jsme to cca 4 hodiny, musíš to pořádně hutnit, jinak v tom rozdíl není

Jinak Ten menší mix jsem nechal nacouvat do nespevněný hromady bušusu, aby dosáhly šupny na kraj ztracenýho bednění a nic se pod ním neutrhlo.

Navíc jejich beton ty pojiva má v sobě

Odesláno

Mix se mi na šířku nevejde, jsem psal.

Takže lze suchý beton ale prý se to ještě musí protáhnout míchačkou, nebo se to dá jen položit a srovnat?

[upravil dne 15.4.2013 12:22 od Francouz_407]

Odesláno

Moje zkušenost se suchým betonem. Na plachtu jsme nechali vysypat dvě multikáry (cca 2,5 kubiku) a začal jsem to kýblovat a na vrátek do prvního patra, kde to otec vysypával do bednění a hutnil to drátem roxorem) za 4 hodiny byl balkon hotovej a stojí dodnes, míchačka naprosto zbytečný zařízení

Odesláno

doma nikdy nenamícháš to co v betonárce, oni tam cpou navíc různý chemikálie, proti mrazu atd..

a k tomu mixu - ten má nějaký dosah ne? Nebo lze i čerpadlo k tomu, ale to je samo za příplatek, ovšem téměr bez práce a poškozené dlažby :D

Odesláno

Mix má standartně 4 metry žlabů, Schwing pumpa sampzřejmě jde, ale kvůli 3,5 kubíkum betonu :D to by Francouz_407 musel být Onassis Aristoteles - to nezaplatí

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...