Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

50km/h podle soudu neurčují jen značky, ale i zastavěnost území


Goldinka

Recommended Posts

http://zpravy.idnes.cz/rozhodnuti-nejvyssiho-spravniho-soudu-rychlost-v-obci-pju-/domaci.aspx?c=A130408_150950_domaci_klm

dneska sem narazila na tento článek a zajímalo by mě, jak byste se k tomu stavěli vy ostatní, ze strany morální je to jasné - zpomalit, ale z pohledu který určuje zákon? není-li určeno, že tam začíná obec a není-li tam ani uvedená ani maximální povolená rychlost...

Nechci hádky :) zajímá mě co si o tom myslíte, na čí stranu by se měl soud podle zákona přiklonit.

Logicky bych usoudila, že tam je 90km/h, jela bych míň ze strachu, aby mi nějaký domorodec neskočil pod kola, ale když tam není značení ani obce ani rychlosti, tak by řidič mohl teoreticky jet 90km/h ?

heh snad jsem to napsala nějak aby se to dalo pochopit... :) Předem díky za doplnění mojí neznalosti :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud se nepletu tak to že jsem v obci mi dá vědět třeba i dopravní značka Hlavní silnice(žlutej kosočtverec), a jak psali, do města dojedu vlakem, tam sednu do auta, a kolem cedule obec jsem neprojel tudíž pojedu 90?:myslim

[upravil dne 8/4/13 23:22 od Moby89]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za volantem (a nejen tam) by se měl hlavně používat rozum. Navíc dotyčný jel 108 km/h a to se nesmí ani mimo obec, pokud to tedy není dálnice či silnice pro motorová vozidla. Je taky otázkou zda-li tam ten řidič jel poprvé, nebo to tam znal a věděl, že tam je obec a jen zneužil toho, že tam není značka označující její začátek. Umím přijet do Vrchlabí tak, že značku začátek obce opravdu nepotkám. Omlouvá mě to však, když tu bydlím? Pokud se budeme všichni striktně řídit jenom zákony tak na to brzo dojedeme. Jak jsem psal hned na začátku, je potřeba používat rozum a to neustále, ne jen za volantem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

To je zajímavý, podle soudkyně by teda řidič jedoucí v obci, kde nebude zastavěno ( a že takovejch úseků je dost) mohl fičet rychlostí 90km/hodinu - dobrý no.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Džůny

Hlídky loví cokoliv nad přesných 50 km/h i na nesmyslně táhlých a prázdných úsecích, a zároveň nám teď tento soud pošle zprávu, že by se mělo jezdit podle rozumu a situace. Souhlas, ale tak jak to teda bude? Budeme si vybírat jaké zákony budeme dodržovat, kdy a jakým způsobem? :roll Buď tak, nebo tak, doprdele.

Dave_GTI: Na to bych nespoléhal. S největší pravděpodobností nebudou ani vědět o čem mluvíš, kdyby ses na to chtěl odvolat. A neznám nikoho, kdo by to úspěšně aplikoval.

[upravil dne 9/4/13 08:56 od Džůny]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Charlie 1: ač je to psáno na novinkách i idnesu (protože idnes obšlehává zprávy od novinek), bych tomu celkem i věřila, že se tak stalo, beru-li v potaz funkčnost naší justice... V podstatě by mě to ani nepřekvapilo.

Já si myslim, že když tam nebyla značka obce a jestli tam nebyla ani hlavní silnice (to jsem nevěděla, že hlavní silnice může taky \"označovat\" obec, děkuju za info) tak by měl dostat jen flastr za rychlou jízdu do 20km/h nad 90 povolených...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono by bylo zase třeba nemíchat jablíčka a hruštičky a před vynášením ukvapených soudů trochu používat hlavičku, že? Velký rozdíl je přijet do špatně označené či neoznačené vesnice s řídkou či nahodilou zástavbou a NA TÉTO CESTĚ (!) o něco překročit rychlost, nebo přijet do města po nějaké polňačce bez cedule a následně jezdit zástavbou KDEKOLIV podstatně rychleji o odůvodněním, jak \"nevím\" o tom, že jsem ve městě, protože jsem neprojel kolem cedule. A právě tento rozdíl zcela evidentně podle formulace řešil ten soud.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...