Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

pedal spojky


James306

Recommended Posts

Ahoj vsem, mam takovy problem. Na mem peugeotu 306 break, motor 1.9D (1868) 51kW rok 1999 se mi dnes sekl u podlahy pedal spojky. Nesel nahoru sam, tak jsem ho rukou zvedl... jelikoz byl az na podlahu, nohou zvednout nesel...takhle to udelalo za sebou trikrat. Musel jsem pockat az mi to chcipne... pedal nejde ani lehce ani tezce, jde jak sel vzdycky. Rychlosti jdou radit dobre, spojka nevydava zadny pazvuky. Nakonec jsem dojel na misto urceni... nikdy to neudelalo, pedal mne sam od sebe nepada... ted je nahore, ale ceka me cesta delsi, tak nevim, zda to zkusit nebo servis... pls nevite co to muze byt ?:nevim diky moc predem

[upravil dne 4/4/13 10:01 od James306]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže to bude asi dosluhovat lanko...Díky moc, mrknu na to... Horší je, že když je ten pedál seklý u podlahy, tak mě nejdou vyhodit kvalty... Možná při větší síle jo, ale radši jsem to násilím nezkoušel. Musel jsme počkat až auto docuká a zdechne, potom jsem zvedl pedál, vyřadil a znovu nastartoval. A záhada je, že to pak cestou zpět chvilku dělalo a pak celou cestu vůbec. Když jsem to pak chtěl někomu ukázat, tak se pedál vracel, při jízdě to ani jednou neudělalo a já jsem vypadal jako kdybych si vše vymýšlel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to vydrželo ještě dlouho teda. Ale určitě to vyměním hned, to byl pěkněj adrenalin, když jsem šplápl za provozu ve městě na spojku a říkal si: sekne se, nesekne se... ? Tak když by to bylo lanko, tak je to ta menší závada, už jsem si říkal, aby to nebyl přítlačák atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Zdravím,nechtěl jsem zakládat nové téma,tak to napíšu sem... mám problém se spojkovým pedálem...chod horní poloviny spojkového pedálu je tak lehký,že ho zmáčknu prstem,druhá polovina chodu(k podlaze) je zase tuhší,ale tak nějak normálně... horší je,že když ho pustím,tak se mi úplně celý nevrátí(vrátí se cca do 85 % svého chodu a zbytek musím pomoct nohou)... nikdy jsem to nějak moc neřešil,protože to na řazení nemělo vliv,ale před nějakým časem jsem si všiml,že nad pedálem je nějaký snímač,o který by se měl pedál při vracení opřít,zjišťoval jsem si,k čemu tam ten snímač je, a prý je to na ochuzení směsi při řazení, kdyžtak mě opravte,kdybych kecal... Jinak spojka byla měněná před 30 000 km a je to 2.0 HDi... jo a po výměně spojky mi praskl čep u pedálu,tak se měnil.

Upraveno uživatelem Tombass93
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

možná máš zlomenou pružinu, která zvedá pedál do horní polohy, možná ti ji tam nedali při výměně toho čepu

 

jinak ten spínač je k tempomatu (i když ho třeba nemáš), žádné ochuzení směsi atd. :bojim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolik je vlastně pružin na u toho spojkového pedálu? O víkendu,pokud bude pěkně,se na to podívám... Chtěl bych to i rozebrat a aspoň to promazat,ale mám strach,že to nedám zpátky dohromady,auto používám prakticky každý den kromě víkendu,takže by to byl průser,kdybych si to rozdělal a pak mi to nešlo dát nazpět.

Upraveno uživatelem Tombass93
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...