Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nivelačka - odbornik


čakom

Recommended Posts

borci mi srovnavali podlahu na chodbe a v kuchyny. je to ve tvaru L ale to asi neni podstatny. je to v bytovým dome v druhým patře. podlaha je z panelu a na ni je nalitej beton kterej mel praskliny ve spojich panelu.

vylili prvni vrstvu nivelačky pořad to nebylo rovny. tak vylili druhou ta po čase popraskala a začala se loupat (rozdil je 5 až 10 mm)odloupal jsem nedržici druhou vrstvu skoro všude. zustalo jen par ostruvků ktery drži. řekli mi že to nekolikrát napenetruji a vyliji znovu. myslíte že to pomuže nebo to popraska a oloupe se znovu?

prvni vrstva popraskala ale drži a neloupe se.

poradte co s tím dál?

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

odstranit komplet nesoudržné vrstvy až na pevný podklad, tzn. asi až na ten panel. Napenetrovat a použít nivelačku pro vyšší tlouštky. Pokud možno oboje od stejného výrobce - NĚJAKÁ penetrace z jedněch stavebnin se nemusí mít ráda s NĚJAKOU nivelačkou z jiných stavebnin. Pokud můžu doporučit, Mapei dělá vynikající materiály, ale má je enormně drahý. PS: nejsem žádnej zaměstnanec ani obchoďák Mapeie :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píšou, oddělej to co se dáý oddělat bez nějakýho většího násilí, pořádně napenetruj a vylij znovu nivelačkou.

Na to budeš dávat laminátovou podlahu, nebo něco jinýho?

Podívej se sem, jsem s nima hodně spokojenej:super

[upravil dne 2/4/13 21:28 od Šalda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kveton: když pišeš o tom vetrani muže to byt tim že po cca 3 až 4 tydnech co byla vylita nivelačka jsem škrabal zdi a vetral jsem si kvuli prachu. mohlo to prasknout tim?

Šalda: vše co nedrželo jsem odstranil. bude tam dlažba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě bych Ti doporučil knauf,je sice dražší,ale je i na dost silné lití,sám jsem to dával na původní nějaké asfaltové lepidlo po parketách,už si nepamatuji co to tenkrát bylo,rok95,ale odmitl jsem že to budu osekávat,tak známý z knaufu mi to zjistil,zda to lze a na nakupku nějaké stavby jsem se dostal na pěknou cenu,cca 50%maloobchodu.Za hodku po tom můžeš chodit. Lil jsem to sám,nikdy jsem to nedělal,jen mi bracha a kámoš michaly,musí se lít naráz,dělal jsem 40m a když známý přijel a hodil vodováhu,tak nevěřil,že to bylo poprvé. Můžeš dát až asi 20mm,možná i více,je to sadrovka.

Tady je nivelačka

http://www.knauf.cz/index.php?ID=1524

penetrace

http://www.knauf.cz/index.php?ID=1415

Ještě další výhoda je ,že i když po ní můžeš chodit,tak ji lze po určitou dobu ještě třebas strhnout srovnávací latí s břitem.

[upravil dne 2/4/13 22:22 od Milan+]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jsi chtěl, tak kamarád pracuje v Mapei a mohl bych ti domluvit konzultaci - třebas klidně po telefonu, je z Olomouce. Mohli by vymyslet funkční řešení a cenovku bychom odladili přes některého z brněnských prodejců - je nesmysl to kupovat za ceníkovku.Osobně si myslím, že tvoje vrstva je dost tlustá, tohle se spíš mělo udělat samonivelační hmotou na to určenou - např. něčím na způsob anhydritu a hlavně v jedné vrstvě. Jestli to udělalo na povrchu šlem a oni ho tam nechali, není se čemu divit. Takhle fakt když ne orvat všechno, napenetrovat a znova to dolít. Ony ty penetrace....můžeš použít tzv adhezní můstek a bude to třeba nejlepší. Každopádně je pro stanovení typu penetrace nebo můstku potřeba znát složení materiálu kterej je použitej.

P.S. nejsem zaměstnanec Mapei a nepracuju v prodejně stavebnin, nemám z toho žádné provize. Jen jsem v jednom z řetězců pracoval dost dlouho na to, abych měl dobré známé.

edit: Ale pokud byly na stávajícím betonu praskliny ve spárách mezi panely,tak bych se obával, že ani nivelačka tomu nepomůže a prasklina se bude dál projevovat, tzn. ta následná dlažba může prdnout taky. Kolegovi to křáplo napříč obývákem nad dilatační spárou ( bungalov ) a vůbec to nectilo spáru v dlažbě. Normálně dlaždice napůl. A otec nechal v baráku starej beton, na to napojil novej, zalil samonivelačkou v pytlích a taky to prdlo. Těžká pomoc, síla je síla. Možná nebylo od věci vykopat ten stávající beton do hajzlu, dát tam srovnávací a taktéž částečně kročejově izolační podsyp a udělat suchou podlahu ( např z fermacellu) a vykašlat se na celej beton a srovnávání nivelačkou.

[upravil dne 2/4/13 23:42 od Hadra]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co ti kde popraskalo tak vysekat do řiti,napenetrovat,zatáhnout lepidlem nejlíp Flexi třeba od weberu(dost sím dělám a spokojenej) pak to vylit nivelačkou se skelným vláknem(je ale hodně drahá) případně větší nerovnosti taky zatáhnout lepidlem a máš po problemu.Samo všechno nechat řádně vyschnout...Pokud bys nebydlel ve 2patře tak by bylo nejlepší to vysekat celý až na podkladák a nechat vylit anhydritem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...