Guest minimaxa Odesláno 23. červenec 2005 Sdílet Odesláno 23. červenec 2005 Minimaxův Krkonošský Hermelín, aneb jak zaručit zdravé trávení těla lidského K přípravě těchto lahodných nakládaných Hermelínů budete zaručeně potřebovat: 1 nádobu s těsně uzavíratelným víkem velkou cca 3L 8 kusů Hermelína 1 litr rostlinného stolního oleje 2 velké cibule 1 pytlík ostřejšího grilovacího koření 20 stroužků česneku 1 sklenku ostrých malých feferonek v sladkokyselém nálevu 1 sklenku nepálivých feferonek tzv. Beraních rohů v sladkokyselém nálevu 1 chilli omáčka červená a to nejdůležitější, co tvoří tu velmi příjemnou a výraznou chu?: 1 pytlík PROVENSÁLSKÝCH BYLINEK (doporučuji od firmy KOTÁNYI) Příprava: Koupené hermelíny na plocho rozkrojíme na polovinu, cibule nakrájíme na kolečka, stroužky česneku nakrájíme na půlky. Na dno nádoby položíme pár koleček cibule, trochu česneku, feferonky, beraní rohy, zasypeme grilovacím kořením, provensálskými bylinkami a položíme první vrstvu půlek hermelínů, které pokládáme vždy řezanou stranou nahoru. Hermelín zakápneme chilli omáčkou, zasypeme gril. kořením, provensálskými bylinkami a zalijeme olejem. Položíme opět cibuli, česnek, feferonky, rohy, gril. koření, provensálské bylinky a pokládáme další vrstvu půlek Hermelínů. Zakápneme chilli, zasypeme gril. kořením a zase dolijeme olejem. Takto pokračujeme až je nádoba plná pokud možno až po okraj zalitá olejem. Je nutné, aby grilovací koření bylo dostatečně slané, protože sůl zajiš?uje sterilizaci nálevu. Nádobu zakryjeme těsným víkem, položíme na nízký talíř a uložíme na 14 dní do lednice. Naložené Hermelíny NESMÍ začít kvasit (bublat), jinak je s nimi brzy ámen. Pokud zkvasí, nedají se jíst (je z nich na jazyku cítit palčivá chu?) a doporučuji vyhodit je. Všem Vám přeji dobrou chu? a mnoho zdaru při nakládání Minimaxa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest ZILA Odesláno 23. červenec 2005 Sdílet Odesláno 23. červenec 2005 uš se tešim :aut:aut:aut:aut:aut:aut:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mk405 Odesláno 23. červenec 2005 Sdílet Odesláno 23. červenec 2005 super , díky, jsem si zase poslintal a zítra jdu na nákup a bude se nakládat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Butch Odesláno 23. červenec 2005 Sdílet Odesláno 23. červenec 2005 chtělo by to nějaký částicový urychlovač 14 dní je dlouhá doba pro mlsouny a dívat se několikrát denně jak to zraje je obrovské pokušení, ale pokusím se. jsem zvjedav kvůli čemu bylo tolik povyku:roll Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest MilaS Odesláno 24. červenec 2005 Sdílet Odesláno 24. červenec 2005 To jsem rád, že už to není tajemství, rád tento recept vyzkouším, je podobný tomu, který používám, jen tam nedávám cibuli a místo provensálského koření (složení neznám) používám čerstvý jemně nasekaný tymián + rozmarýn, celý bobkový list a tříbarevný drcený pepř. Většinou mi to v lednici zraje týden, víc fakt nevydržím (za chvíli jdu načnout sklenici) . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.wolf Odesláno 24. červenec 2005 Sdílet Odesláno 24. červenec 2005 Hurá, hurá, tak to hned zítra naložím a otestuju. Tvoje hermelíny jsou naprosto úžasné . Díky za recept. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Butch Odesláno 26. červenec 2005 Sdílet Odesláno 26. červenec 2005 Tak už je mám v lednici, uvidime za pár dní jak to dopadne:aut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest MilaS Odesláno 26. červenec 2005 Sdílet Odesláno 26. červenec 2005 Původně zaslal: Butch Tak už je mám v lednici, uvidime za pár dní jak to dopadne:aut Tak schválně - vydrží těch čtrnáct dní zrát? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mk405 Odesláno 26. červenec 2005 Sdílet Odesláno 26. červenec 2005 Původně zaslal: MilaS Tak schválně - vydrží těch čtrnáct dní zrát? sázím 1kč že ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Butch Odesláno 7. srpen 2005 Sdílet Odesláno 7. srpen 2005 Tak dneska jdou ven, vydrželi, doufám že budou stát zato Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest minimaxa Odesláno 7. srpen 2005 Sdílet Odesláno 7. srpen 2005 no a výsledek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mk405 Odesláno 7. srpen 2005 Sdílet Odesláno 7. srpen 2005 Původně zaslal: Butch Tak dneska jdou ven, vydrželi, doufám že budou stát zato nevydrželi, jen 12 dní [upravil dne 7/8/05 mk405] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Butch Odesláno 8. srpen 2005 Sdílet Odesláno 8. srpen 2005 bylo to 13 dní a jsem trochu zklamaný, ale je to tím že jsem masožravec, jsou pěkně navonění a i ta zelenika je fajn, je to kořeněný, ale ne zase tak ostrý aby se to nedalo vychutnat, taková čerstvá houstička s máslem hermouškem, cibulí a feferonkou - dost dobrá svačinka, a když se to zalije pivíčkem tak věřte že podruhý to 14 dní nezraje takže další kolo budou utopenci jak bylo naznačeno v jiném příspěvku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.