Ferry Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Tomajda_406: chci se zeptat jakej je proces zapsani kol do tech? kolik za zapsani atd? MOc dekuji a jinak 16je malo:D na tvuj typ motoru tam stejne vetsi nez 16``legalne nezapises, nikdo ti nezfalsovany typovy list neda Citovat
lud3k Odesláno 28. březen 2013 Autor Odesláno 28. březen 2013 nerikam ze to udelam jen sem se ptal...ale jak vidim docela dost lidi ma 17ctky a vidim ze se stim da jezdit Citovat
Patrius83 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 poloz si zakladnu otazku, ci ti stoji IMAGE nad KOMFORTOm a pak je volba jasna. Image je nanic... Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 jo když s tím jezdíš klobouka do lidlu pro chleba tak to klidně 19;):D Citovat
lud3k Odesláno 28. březen 2013 Autor Odesláno 28. březen 2013 souhlasim IMAGE jinak bych si je neporizoval Citovat
Spaceeeek Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 hoši nějak moc to prožíváte:D ať si dá každej na auto co chce já mam taky na coupé 18\" a nevidim v tom žádnej problém:P Citovat
Tomajda_406 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Charlie : :D máš pravdu no ze 406tkou jsem minulej rok najel jenom 6 tisíc km Citovat
Spaceeeek Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 já ho mám na každodení provoz a nestěžuju si a v tp je zapsaný nemám Citovat
koblih69 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Kolik ročně najezdíš v tom každodenním provozu, se ptám...? [upravil dne 28/3/13 21:05 od koblih69] Citovat
Spaceeeek Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 kolem 15-20 tis asi já to nesleduju Citovat
koblih69 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 No tak to potom chápu Ono je malinko rozdíl absolvovat 1000 km denně v pohodlným autě a nebo v tomhle, to vydržíš jednou za měsíc, ale těžko 3x do týdne Citovat
Spaceeeek Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 jo tak to je možný takovou dálku jsem v jednom zátahu ještě nejel:) ale mě to stejně nepříjde moc tvrdý a to na nich mám pořádný salámy Citovat
koblih69 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Já ti to nevymlouvám, každej máme nějakej pohled a jiný priority Citovat
čakom Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 čakom: jen tak mimochodem, jak se sjíždí pneumatiky? nesjíždí se ti náhodou vnitřek víc, zvlášť když použiješ směrový gumy? a odpověz po pravdě. proč se ptám. Škodovka má geometrii u aut, který z fabriky vyjíždí maximálně na 16-tkách nastavenou tak, že když tam dáš 17 a vyšší, tak si totálně rozhodíš geometrii a bez přesných dat ji nenastavíš, ono totiž to co ti ukazuje lavice na geometrii je špatně, mušíš použít hodnoty ze Škodovky a ta se s tím nechlubí. takže to že něco někam namontuješ a ono to na oko funguje, ještě neznamená, že jsi přečůral konstruktéry. Další věc jsou nápravy a tlumiče. Pokud tam máš pneumatiky s nižším profilem, tak míň tlumí a víc rázů jde do náprav a tlumičů. takže kola se točí, vše se zdá v pořádku, ale auto jede jak žebřiňák a podvozek dostává pokouřit takovým zůsobem, na kterej nebyl stavěnej. Takže zase si ty konstruktéry nepřečůral. kola se mi sjiždinormalne. pokuc budeš chtit tak ti to jeste přemeřim. co se tyče geometrie je naprosto v pořadku a to mam auto sniženy 90/70. tak a ted se do me pust že tam mam jinej podvozek nepotřebuju nekoho přečuravat. auto je muj koniček a stavim si ho pro sebe aby se mi libilo. to, ze nejaka firma udela 17`` kola, zaplati homologaci a dostane typovy list jeste neznamena, ze ty kola jdou automaticky na vsechny motorizace a rocniky vyroby. V typovem listu je vzdy rok vyroby, typ motoru uveden. troufnu si tvrdit, ze treba na 1.8 16V r.v. 96 legalni typovy list na 17`` kola neexistuje co jsem si zjištoval tak na stkčku nemaji v databazi pro 406 old 17\" ale na new je maji. a konstrukce naprav i motoru jsou z počatku new modelu stejny nevim co mate všichny s tou tvrdosti. jestli tam je 195/65/15 nebo 205/55/16 nebo 205/50/17 zas takovej rozdíl neni. aspon me to vubec nevadi že je auto o neco malo tvrdši. ale že by to byl nejakej kostitras na 17\" se řict vubec neda. (nepořitam sportovni podvozek) je tu dost lidí co je zaslepena originalitou a když si tam nekdo chce dat to co tam nepatří tak je to hned špatne. každej si musi zjistit co obnaší \"přestavba\" a jaky nese rizika. pak už je na dotyčným jestli je ochoten podstoupit toto riziko. [upravil dne 28.3.2013 21:50 od čakom] Citovat
chanchez Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 čakom: klidně můžeš přeměřit, v tom ti nikdo nemůže bránit, nebo tě do toho nutit. A zase na druhou stranu, jsme že stejného města, takže ti to v rámci objektivity klidně přeměřím sám ;-). Myslím samozřejmě gumy. Jenže ty asi nechápeš podstatu téhle diskuze. Všechno je to o tom že uživateli lud3ek říkáme: kola z Focusu co mají menší středovou díru tam prostě nedáš, na podložky se vykašlali, protože jsou nelegální a mužou ti přinést víc problémů než užitku, ale když ti jsou případný problémy jedno, tak si dělej co chceš, je to tvoje válka. A jestli si někdo chce zničit jednu z vlastností 406-tky, což je pohodlná jízda, tím že si z toho udělá žebřiňák, tak to je jeho věc, ale já kdybych si chtěl vyklepat plomby že zubů, tak si koupím Golfa. A že namontovaní 17ctek neutrpí komfort jízdy? Sorry, ale tomu sám nemůžeš věřit. Citovat
Tomajda_406 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Vy furt z tech 17 delate 20 nechapu Citovat
čakom Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 chanchez: chapu podstatu. ono ze byly na fokusu jeste nic neznamena. vyrobci kol delaji vetči středovy díry a pak se tam davaji vymezovaci podložky (ale to určite znaš) ale potom jste se do nej začali navažet ohledne legalnosti a konstrukce auta. neřikam že komfort jizdy neutrpi ale neni to nic hroznyho. aspon me to nijak nevadi. Citovat
lud3k Odesláno 29. březen 2013 Autor Odesláno 29. březen 2013 Dekuji. Ja jsem pouze rikal ze dotycna osoba je mela na Fordu nee ze jsou to nejaky fordacky kola atd. Ze bude stredova dira veci tak si koupim ty krouzky co se do nich davaji. ET jsem jeste nezjistil zjistim dneska. Co se tyce vzhledu nebo pohodli myslim si ze to neni az tak znat. Kamarad co ma na octavii r17 a to je octavka podleme tvrda jak podovozkove tak i v sedackach tak norm stim jezdime deno dene do prace cca nejakych 20km do brna po D1. Kola semi libi tak bych byl rad za kazdou radu jak je tam dat (az zjistim srtred a ET). 17 neni az takovej zebrinak kazdopadne to vipada lip nez na velkym aute 15. ale nic proti nikomu at ma naute kolik kdo chce. Ja jsem pouze chtel poradit Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.