Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klínový řemen


JN92

Recommended Posts

Zdravím. Po delší době jsem otevřel kapotu a zadíval jsem se na klínový řemen. Měnil jsem ho asi před rokem a nejsem si teď jistý, jestli sedí jak má nebo je o drážku posunutý. Pokud vím, tak jsem před tím rokem při výmeně všechno dotáhl jak mělo být a několikrát kontroloval... omluvte můj amatérismus, nehrabu se pod kapotou tak často a tak to nemam ,,okoukané\" ale tohle se mi nejak nezdá... Díky za odpověď ;)

post-49151-14109630203184_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, urcite je skocenej o drazku, muze to delat nejaka zadrhavajici nebo vycochtana kladka (vodici, napinaci, volnobezka na altiku, pokud ji tam mas) taky to nekdy muze udelat servopumpa, kdyz je malo oleje v posilovaci rizeni

[upravil dne 22/3/13 16:57 od Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, bojím se, abych to vůbec poznal, pokud by bylo něco špatně. Zítra shodím kolo a mrknu na to... tak doufám, že tam žádný problém nebude.. teď jsem si toho všiml celkem náhodně, vůbec nevím, jak dlouho s tím jezdím... každopádně díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, samo to nepřeskočilo, takže problém bude určitě. Můžu to být i hodně vytahaný řemen nebo unavená pružina v automatickém napínáku, ale to už není tak časté. Nasaď 15ctku klíč na automatický napínák, odkloň ho směrem od sebe (k čelnímu sklu) a řemen vrať na místo. Pak to prohlídni při nastartovaném motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se do toho dnes pustil, řemen jsem hodil do správnych kolejí, ale je až příliš napnutý a nedaří se mi povolit tu excentrickou kladku, abych ho povolil...ťukal jsem do toho imbusu kladivem, tlačil, zařval jsem si u toho, ani se nehne... četl jsem, ze ten jistící dřík, který jsem tam vsunul, by dle správného špónování měl jít volně vytáhnout, to u mě ani zdaleka nejde... jakou vůli by ten řemen měl mít?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...