Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

rozjezdy do kopce


Vincent1

Recommended Posts

Dobrý den pánové,

doposud jsem měl auta benzín...živé, rychlé...koupil jsem si teď 607 2.2hdi automat a musím říci, že si nevím rady s jednou věcí...jezdím do práce a parkuji v mírném kopci, rozjezdy do kopce mi připadají úplně mrtvé, připadá mi, že kdyby auto bylo naloženo plně, tak by se snad ani nerozjelo,.,.jinak jízda všude možně max. spokojenost, akcelerace za jízdy dobrá... ale s tímhle nemám zkušenost...chybu snad nikde dělat nemůžu...poradíte?? díky a hezký den

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pocity pri rozjazde su velmi subjektivne pocity, kazdy to vnima inak, fakt je ze konkretne pri 4.stupnovom automate a 607 je rozjazd trochu pomalsi, to je holy fakt a treba s tym pocitat na kritickych krizovatkach, kde je potrebny odpich. Cele je to ale o zvyku a navyku. Plati pre diesel, benzin moze mat inu charakteristiku

6.stupnovy automat nepoznam, takze tam sa nevyjadrim

[Edited on 19/3/13 22:15 by funthomas]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud mas diagnostiku, připoj se, rozklikni si převodovku a zkontroluj nastaveni prevodovky. Nevim ted z hlavy přesny postup ale je tam položka režim převodovky, pokud maš režim myslim že to bylo \"město\" tak převodovka je nastavena v režimu rozjezd na druhy převodovy stůpeň, takhle jsem to mel nastaveny u byvaleho auta, ty rozjezdy byly katastrofálni, po nastaveni do normal režimu byly rozjezdy normálni. Dale zkontroluj jesli po zastavení v kopečku a pušteni brzdy auto drži a necouva, jesli jo je problem taky možna i v převodovce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako pise funthomas. Pri 2.2 hdi a 4 stupnovom automate ten rozjazd je trochu taky opozdeny. Zmacknes plyn a dobru sekundu sa nic nedeje, ide to ako slimak a az ked pride na radu turbo tak to vystreli ako raketa. Treba sa s tym naucit jazdit.

A pre ostatnych. Oporuca sa vyvarovat rezimu ked prevodovka drzi auto v kopci na mieste. Je to to iste ako keby ste mali spojku v zabere - ta by sa vam tiez nepodakovala.:DU inych aut a trochu modernejsich je trosku iny system co drzi auto v kopci pekne so zaradenym D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parkovanie v kopci bez brzdy by jej nemalo skodit. Je to len mechanicka zalezistost. Ked das do P tak sa zablokuje mechanicky.

O tom stati v kopci so zaradenym D mi vravel mechanik ked vymienal olej v prevodovke. Ze to nie je navhodnejsi rezim pre prevodovku. Preto aj ked stojis na krizovatke a mas stlacenu brzdu tak sa prevodovka snazi tahat par sekund a potom sa pekne odpoji. Aspon mne to tak robi a aj na sefovom Landcruisery to je tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...