Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Anketa pro živnostníky


GhostBoxer

Anketa pro živnostníky  

  1. 1. Anketa pro živnostníky

    • 1. Dělam většinu pouze na fakturu.
      15
    • 2. Zhruba 1/4 práce dělám bokem.
      6
    • 3. Zhruba 1/2 práce dělám bokem.
      3
    • 4. Zhruba 3/4 práce dělám bokem.
      2
    • 5. Skoro vše dělám bokem.
      7

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

ČSSD vyhlásila tažení proti třídnímu nepříteli - živnostníkům. Našla budoucí dojnou krávu. A aby to nebylo tak vyhrocené, tak jim vlastně zvýší daně pro jejich dobro. Aby až půjdou do důchodu v cca 70-letech po odpracovaných zhruba 35-letech měli vůbec nějaký důchod. Prostě zaměstnanci platí hodně na daních a živnostníci málo. Je třeba to srovnat. Otázkou je, kdo vlastně za ty zaměstnance ty daně platí. Že by to byl onen živnostník? Otázkou by teda spíš mělo být, jestli onen živnostník neplatí za toho zaměstnance až příliš daní.

Takovou otázku si někteří živnostníci položili už dávno. A ti co si troufli, tak mají \"zaměstnance\" buď na švarcsystém nebo rovnou načerno. Čili ten problém s vysokými odvody vyřešili po svém. ČSSD to bude \"řešit\" dotacemi na podporu zaměstnanosti, zřejmě z fondů EU = čili z našich daní. Tzn. další nekonečné podvody s různými rekvalifikacemi, umělé zaměstnání na 1-2 roky atd.

Jak budou živnostníci řešit případné zvýšení daní, to je asi každému jasné. Dovolím si tedy vyhlásit anketu pro OSVČ , zda už nyní dělají část své práce \"bokem\". Zdůrazňuji že jde o anketu pro živnostníky, ne pro zaměstnance kteří si v sobotu u souseda udělají melouch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už tam máme dva nebožáky, co musí být poctiví. :D

Fascinuje mě ta drzost socanů s jejich polopravdami či přímo lží. Nejlepší je, jak mají v programu že středně příjmové skupiny už nemají co utrácet a proto se zpomaluje ekonomika. Tudíž řešením je zdanit více živnostníky. Já dosud myslel, že živnostníci tak nějak všeobecně jsou středně příjmová skupina. Jednou z položí je, kolik platí živnostníci na zdravotní pojištění, přičemž se jaksi opomene údaj kolik platí stát za státní zaměstnance, děti a důchodce za zdravotní pojištění.

A když už nejde více vytáhnout peníze z lidí přímo, tak se zavede další extra daň na věci, které člověk využívá pravidelně a neobejde se bez nich. Tzn. energetika, komunikace a banky. Čili z nás další peníze vytáhnou oklikou přes tyto firmy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Defenestrace by byla na místě, ale nikdo s tím nechce začít. :D Ale taková desetiminutová návštěva nějakého menšího předvolebního mítinku zřejmě neuškodí. Je fascinující, že tato dlouhodobá ČSSDODS houpačka bude mít v této republice zřejmě pokračování. Ale demonstrace už jsou zbytečné, jednak si už na ně ty svině zvykli a jednak to vždy zneužije protistrana k propagaci.

Spoustě lidí to pořád nedochází, že tento parazit jménem stát nám už těžce přerostl přes hlavu. Daně absolutně ze všeho, nesmyslné nařízení, buzerace. Stát tady vráží miliardy do projektů, které ani nekontroluje. U nás ve městě se opravuje nejvíc frekventovaná cesta, nikoho na radnici netrápí kvalita ani termín, samotná cesta nepatří městu. Cesta za stovky milionů a v půlce stavby zjistí že neudělali příjezd k benzince. Na jiném místě se postaví velká křižovatka za desítky milionů a po dostavbě zjistí, že se z křižovatky nedá odbočit, protože odbočka nepatří městu. Ožrala prezident chválí hejtmany, že zkurví méně projektů než stát. Kde to do prdele jsme, že se tady chválí za zkurveně provedenou práci?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Marcel : Z jedné strany máš recht, politika. Ale z druhé strany tady jde o peníze. A to slušné peníze. Když ti někdo řekne, že ti zvýší daně o 20 tisíc za rok (jen plácnu, zatím se neví o kolik), tak to je pro nějakého živnostníka třeba jedenapůlměsíční výdělek.

Někdo má jako zaměstnanec slušný plat (a já mu to přeji), tak tolik neřeší peníze. Jezdí si na dovolené, marodí, bere si hypotéku, s autem jezdí na pravidelné servisní prohlídky. A někdo začne soukromničit jako živnostník, tak tak se uživí, slovo dovolená nezná, marodí jen při akutních problémech, o hypotéce nemůže být řeč a auto si opravuje o víkendech sám a od státu nic nechce. A potom přijde socan a napaří mu další daně.

A večer zapne televizi, uvidí tam oranžádu Zaorálka, který na otázku že firmy utíkají kvůli daním do zahraničí a při dalším zvýšení daní budou utíkat další , řekne že to je jen PLATONICKÝ PROBLÉM.

Vem si jen to myšlení socanů. U nás mají banky velké zisky. Protože jsou lidé líní přecházet do bank s minimálními poplatky. Tak to socani vezmou šmahem a napaří extra daně všem bankám. I těm, které se snaží a jsou \"nízkonákladové\" a prospěšné díky konkurenci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, jsem zvědav, kdy se chytnou toho EU/ESM/MMF nápadu jen tak \"znárodnit\" 9,9% vkladů na (všech) účtech (se zůstatkem nad 100tis EUR, jinak \"jen\" asi 6,5%) jako to chystají na Kypru. Hádám, že na komoditních burzách by měli začít stavět barikády...

Sorry za trochu :xvul , leč ty inovace fakt stojí za povšimnutí :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...