Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak už delší dobu řeším zvláštní závadu - při malých otáčkách motoru (cca 1000 ot/min) při nutnosti pomalé jízdy (popojíždění v koloně, rozbitá cesta) auto začne skákat až tak, že mám pocit, že si o volant vyrazím zuby. Řešením je vyšlápnout spojku, zvýšit otáčky a auto víc rozjet - ale to se třeba v koloně praktikuje dost těžko a já (eventuelně manželka) pak vypadám, jako bych právě opustili autoškolu. Při hledání této závady (která byla ještě doplněna padáním nafty - čekal jsem, že to spolu přímo souvisí) se vyměnily hadičky od přepadů (startování se zlepšilo, nafta už tedy nepadá), mě známé poskakování se opět projevilo manželce při cestě ze Šebetova ( i když se frekvence projevů závady rapidně snížila). Nevíte, co tedy s tím???? (Uvažuji o repasi čerpadla)

Odesláno

Mně to dělá to samý - když to někomu půjčim, tak mu to skáče jako nadmutá koza, ale já se s tim naučil...;)

Ale taky by mě zajímalo, jestli na to není nějaký lék...

Odesláno

Musí být v pořádku všechny silentbloky - hlavně oba motorové (spodní bývá rozměklý a horní hruška zase roztržená). Pokud jsou silentbloky nové, a dělá to stejně (některé kousky jsou na to náchylnější), lze spodní silentblok \"přitvrdit\" vyplněním polyuretanem (tmelem, ne montážní pěnou!) - bude se ale víc přenášet hluk motoru do kabiny.

Odesláno

No já teda skákání s TD nezažil ale každopádně 1000ot/min. tomu motoru moc nevoní, čerpadlo by to bylo spíš ve vysokejch otáčkách. Jinak je dobrý zkontrolovat silenblok na boku ten se rád vytrhává z bloku, jinak na závoďáky se vyplňujou silenbloky lepidlem na skla ale to u TD na běžnej provoz fakt nedoporučuju :D

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Jedná se o cca 1000 - 1500 ot/min, jak budeš popojíždět v koloně na magistrále na 2500 ot/min????

No fakt je že si pamatuju jak bylo u mého TD skvělý že celý popojíždění v koloně bylo jen mačkáním spojky takže těch 900-1000ot. Neseškrtil u toho někdo přísun nafty???

Odesláno

Ahoj, i mě se stávalo, že mi autí skákalo, jak popisuješ. Možná někde to je s necitlivou nouhou..ale spíš, bych to viděl:

- vůle v převodovce (třeba na ložisku, či zubech)

- špatně nastavené čerpadlo

Obě varianty jsou docela možné...

Já to měl na převodovce, koupil jsem ji za 3 000 Kč a byl klid:)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mě to takhle zacuká, když pustim plyn a ot. jdou kolem 1500 dolu, ale při těch 900-1000 bez plynu to jede bez škubání. Občas mě to trochu štve (třeba koloně), ale raději se do ničeho nevrtám, pokud to jede. :cool:

• O 4 týdny později...
Odesláno

No napr. na 605tce je stabilizator prynoveho pedalu. Je to na cerpadle na te plynove pacce takovy pistovy podobny napr. tem plynovym zvedakum na haupnu apod. akorat mensi. Ten muj je uplne KO a jde naprosto na volno, takze kdyz jedu na mensi otacky a necitlive trosku pridam, taky to dost skubne, nasledne chci ubrat a jak se to rozhoupe taky to pak chvili skube nez se to uklidni. Kdyz ma cele auto sakra vule, tak s tim se uz moc asi delat neda

Odesláno

ten stabilizátorek tam myslím nemám (405)..

-taky můžu potvrdit: chce to fakt hodně citlivou nohu na plynu při malých otáčkách na malém rychlostním stupni

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mě to dělalo taky (P405 GLD - motor 2,4l D z Boxera) a nakonec to spravil nový výfuk (starý měl díry nahoře takže to nebylo vidět a kupodivu to ani moc neřvalo) kromě toho škubání mi to navíc přidávalo moc skokově (ze začátku plynu nic a potom hrabačky :bojim ). Jinak prohlídni taky sání (vzduchový filtr, turbo a tak) tyhle motory klepou hlavně když se dusí .Já tomu pomohl sportovním hříbečkem od Simoty za 600kč mám omyvatelnej vzduchovej filtr a spotřeba mi klesla o 0,5 až 1,5l / 100km tak se to vyplatí (Jen si musíš koupit i olej na ten filtr, nejlevnější seženeš v obyčejný mototechně za cca 200kč a vystačí na 10-15 nastříkání). :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...