Pepito 3,389 Posted April 6 Share Posted April 6 Už to přišlo i k nám do Loštic. +2°C radim.1008 1 Quote Link to post Share on other sites
sitler 411 Posted April 7 Share Posted April 7 No, takze dneska: v 5:30 rano Prelouc -2 a lehky snehovy poprasek, cestou na Prahu pak 2x snehova vanice, v praze drobne snezeni... fakt jsem tam mel nechat zimaky Vena garážmistr 1 Quote Link to post Share on other sites
ozzy56 7,032 Posted April 7 Share Posted April 7 slunko pere jak sedlák cepem, teplo, jasno, super Quote Link to post Share on other sites
radim.1008 5,884 Posted April 7 Share Posted April 7 U nás zataženo, drobně sněží, teplota cca +2°C, silnice mokrá v trávě se sníh drží. Ráno bylo lehce pod nulou. Zimáky na obou autech, jen cabrio na letních pod plachtou. Quote Link to post Share on other sites
Pacho69 927 Posted April 7 Share Posted April 7 Hm, teď jsem kouknul na kompjůtra topení na chalupě, to normálně vypadá, že ještě zatopí, aby temperoval... To je fakt apríl... Quote Link to post Share on other sites
RichVa 980 Posted April 7 Share Posted April 7 Ve Strakonicích je zima jak v Rusku - ve dvě odpoledne -1, chvíli svítí sluníčko aby vzápětí přišla fujavice se sněžením. Ráno to tu (ne)pěkně klouzalo - vedlejší silnice a ulice jeden led. Ještě, že jsem zatím nepřezul - Nokinay to jistily Petr 3008 1 Quote Link to post Share on other sites
*nohafuc* 2,138 Posted April 8 Share Posted April 8 Aktuálně dnes ráno.Zima je z5 No těm čápům na komíně to vůbec nezávidím. 2021-04-08 06.35.41 30sec.mp4 Petr 3008, Dave_k and vendelinek 3 Quote Link to post Share on other sites
radim.1008 5,884 Posted April 8 Share Posted April 8 Jedna fotka z okna pro @MJSytic Teplota na nule a pěkně sněží. Opravdu závidím těm nedočkavcům, co už mají letní gumy. vendelinek, HanysR, Pepito and 3 others 6 Quote Link to post Share on other sites
HanysR 2,107 Posted April 8 Share Posted April 8 No u nás to vypadá obdobně, na autě letní gumy a ráno jsem jel jak bych měl v gatích Ale co, my stateční to zvládneme Petr 3008 and *nohafuc* 2 Quote Link to post Share on other sites
*nohafuc* 2,138 Posted April 8 Share Posted April 8 Přesně,taky už sem na letních,bo Peugeot říká suv ne. HanysR and Petr 3008 2 Quote Link to post Share on other sites
Petr 3008 1,212 Posted April 8 Share Posted April 8 U nás teda docela pohoda. Ráno sníh trochu poletoval, nic moc, teď aktuálně +3°C a vylezlo sluníčko HanysR 1 Quote Link to post Share on other sites
sitler 411 Posted April 8 Share Posted April 8 Chtel jsem napsat ze u nas sviti slunicko. No, nez jsem to stihl, je tam chumelenice. Vpravde aprilove pocasi. Quote Link to post Share on other sites
MJSytic 4,965 Posted April 8 Share Posted April 8 Na Moravě kvůli sněhu kolabuje doprava Asi tam jeli všichni Pražáci, co způsobují kalamitu, když jsou u muzea 4 cm... Péťa 1 Quote Link to post Share on other sites
HanysR 2,107 Posted April 8 Share Posted April 8 No slyšel jsem na Radiožurnálu, že u Loštic to stojí. Asi to @Pepitozablokoval Pepito 1 Quote Link to post Share on other sites
Pepito 3,389 Posted April 8 Share Posted April 8 Nene, já jsem v práci. Také jsem to slyšel. To bude nejspíš na "Hraničkách", což je mezi Lošticemi a Mohelnicí. Quote Link to post Share on other sites
Pepito 3,389 Posted April 8 Share Posted April 8 Oprava, tak to bylo na dálnici. https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/dalnice-d35-od-lostic-ve-smeru-na-mohelnici-je-uzavrena-kvuli-hromadne-nehode/2018831 Quote Link to post Share on other sites
Péťa 11,339 Posted April 8 Share Posted April 8 před 3 hodinami, HanysR napsal: Ale co, my stateční to zvládneme Vy stateční zdržujete dopravu, děláte zbytečné kolony a tím pak vznikají nebezpečné situace. Asi bude muset dojít ke změně vyhlášky a nechat povinné zimní gumy do konce dubna. Jinak u nás to docela jde, ale ESP řádilo i se zimníma gumama pavelu96 and Pepito 2 Quote Link to post Share on other sites
ozzy56 7,032 Posted April 8 Share Posted April 8 já si naopak myslím a trvám na tom, že ty nehody na poprašku sněhu způsobují ti, co jaksi nechápou, že je třeba zvolnit , že jim vždycky nepomohou jejich super gumy z testů, pohon 4x4 a nejmodernější elektroničtí pomocníci v autě, stačí jen trochu selského rozumu ,vzpomenout si na fyziku ze školy a hlavně věnovat se situaci před autem HonzaZ, *nohafuc*, Pepito and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
Péťa 11,339 Posted April 8 Share Posted April 8 @ozzy56 Špatně jsi mě pochopil. Jasně, že nejdůležitější je jet podle svých možností tak, abych nikoho neohrozil. Já se vždycky hrozím, když zde na fóru čtu (jinam nechodím), jak je každý dokonalý a umí nejlíp řídit. Když je někdo starší, má pomalejší reakce nebo si nevěří, tak k tomu přizpůsobí jízdu. Já si jen chtěl rýpnout do těch dokonalých, že i jim se nemusí vždy všechno povést (a zrovna mezi ně ani neřadím @HanysR, jen se mi jeho věta hodila). ozzy56 and Pepito 2 Quote Link to post Share on other sites
Medvěd 2,219 Posted April 8 Share Posted April 8 Celý je to o tom, že s množstvím asistentů na každej prd vzrůstá přesvědčení "řidičů" o tom, že se ten asistenční prvek postará a vyřeší kdejakou chujovinu, kterou bezmozek za volantem páše (vždyť přece stál těžký love a prodejce ho tak vychvaloval). Mnozí vědí, že jezdím relativně svižně, ale když je kurňa bílá silnice, pojedu klidně i 40 km/h, pokud mi bude vyšší rychlost připadat nebezpečná. A v tom tedy souhlasím s Ozzym - myslet si, že do 5ti minut po sněžení budou všechny silnice uklizené může snad jen nesvéprávný jejdinec a pokud chci dojet v pořádku do cíle, musím holt tempo přizpůsobit i kdyby mi měla ta polívka doma vystydnout. Bohužel poslední dobou se ani na profi řidiče nedá spolehnout - když kolikrát vidím čeho jsou za volantem schopní, jimá mě děs a hrůza, že se takové vemeno může volantem živit a sedat za něj dnes a denně. ozzy56 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts