Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zapojení videa do dvou tv.


OK406

Recommended Posts

Mám problém. Týká se zapojení videa. Bohužel mi technici z kabel. televizi dávali skrze slabý signál zesilovač a po jejich odchodu jsem zjistil, že nemohu naladit video. Jde o to, že dříve jsem na kabelovou televizi toto zapojení:

V první místnosti byla zapojena tv + dvd (scart)+dvd. Do druhé místnosti jsem vedl jeden kabel od kab. televize + bylo možno sledovat video.

V současné době nemohu naladit video. Jde mi pouze v první místnosti naladit televize a dvd. V druhé místnosti jde pouze tv.

Bohužel, již si nemohu vzpomenout, jak jsem to měl dříve zapojené. Video šlo naladit na obou tv na kanálu ,,0\". Měl jsem to přes slučovač viz snímek:

post-7387-14109629828856_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A takto mi to zapojili technici z kabel. televize, kdy bohužel již nenaladím video:(:bacha!!!

Při pohledu na snímek je toto zapojení: kabelová zásuvka.

1) video, 2) kabel k druhé tv, 3) tv první místnost

Nahoře je \"IN\" a ostatní jsou \"OUT\".

post-7387-14109629829073_thumb.jpg

[upravil dne 9/3/13 15:37 od OK406]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oldo čtu to po 4. ale nechápu jak to máš zapojené.

1. pokud ti někdo dával zesilovač kvůli kabelovce k tomě do bytu tak je to naprostý nesmysl. Zesilovač musí být na druhé straně kabelu. U Tebe pak totiž zesiluje akorát šum. Takového \"technika\" je potřeba hnát holí. Je dost pravděpodobné, že kvalitní příjmač bude mít lepší signál bez toho \"zesilovače\" než s ním. U levných necitlivých tunerů to může pomoct, ale správně to není.

2. Na obrázku není slučovač, ale rozbočovač. Předpokládám, že jsi zde měl rozbočený signál té kabelovky do 2 tv a videa. Nicméně je potřeba přesně vědět jak jsou spotřebiče za sebou a jak ti vedou dráty. Z Tvého podpisu tomu bohužel úplně nerozumím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On piše že nenaladí video na TV kde ho měl na kanalu 0, tzn že měl video připojené k TV pouze koaxem. Takže signal do tv šel přes video, a při přehrávání po koaxu.

Měl, kabelovku do videa, z videa byl rozbočovač a pak dvě TV.

Ted má Kabelovku do rozbočovače a z toho má dvě TV a video. Ale vystup z videa zapojený není.

Pokud zapojí výstup z videa do rozbočovače a odtud obě TV chodit by to mělo jak byl zvyklý, ale je možný že to video ma na signale utlum a bude opět slabý signál. Ovšem protom rozbočovač co tam dal ten technik nebude mit smysl. Nebo by měl být až za videem, jenže jak pišu třeba kvuli utlumu to nejde

Co zavolat toho technika s tím že to zapojení nefunguje tak jak jsem chtěl:myslim

Takže k TV která je u videa si dokup SCART kabel a druhou TV bud oželíš nebo zkusíš použít koax a připojiš ho na video koaxial vystup (RF Out) a druhý konec k tv kam dáš ten slučovač a do něj kabel z videa a ten který už tam je, snad by to mělo jít

DVD scart zapojiš do videa, a scart z videa do TV pujdou potom oba přistroje.

[upravil dne 9/3/13 11:58 od Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, Radek Hurvajz má pravdu, jak to píše. Důvod, proč mi technici z Elsatu měnili účastnickou krabičku za rozbočovač (viz snímek) byl z důvodu, že nebylo možnost naladit modulaci 256 QAM.

Takže nezbyde nic jiného asi, aby opět dostavili technici z Elsatu a dali vše do stavu tak, aby bylo možno používat opět video, jelikož po jejich zásahu došlo k uvedeným problémům s naladěním videa, které neměnily žádný vliv na daný problém. Jinak mi dělali kabel (účastnickou šňůru bílá s zeleními tenkými pruhy) od rozbočovače do první televize.

Od té doby, co mám LED televizi, tak kabelovka stojí za prd a to proto, že blblo vysílání v HD a pak nešlo naladit modulaci 256 QAM. Bohužel, nemohu si pořídit satelit, takže se musím spoléhat na kabelovku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oldo, tos měl napsal napřed, že byli z Elsatu, myslím, že to vše vysvětluje :D. Používání kabelovky v dnešní době nerozumím, řešil jsem to na xy místech a vždycky stačilo vytáhnout na balkón, nebo do okna malou anténu a byl klid. U Vás pd kompce by bylo dobré ten signál prověřit, ale myslím, že tam standardní pozemní příjem bude. Majitelé kabelovek mají plno řečí jak u nich není signál a pod. a přitom to nikdy neskusili a akorát platí za něco co nefunguje :bojim

PS: Radku já vím, jak to asi je, ale bez toho aby to šlověk viděl nemá smysl radit. XY se mi stalo, že na vině nebyl útlum, ale dodávaný kabel, který bylu TV nebo Videa tenký jak tkanička a patřičně nekvalitní.

PS2: Oldo, spíš zvaž jesti nehodíš video po psovi, vše co máš na kazetách stáhneš z netu v daloko vyšší kvalitě a pokud máš vlastní nahrávky tak se to snadno převede. Video pak můžeš využít jako klín pod auto nebo stupínek k vyšším policím.

[upravil dne 9/3/13 13:06 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš pravdu, ale bohužel nemohu mít anténu, jinak bych kab. tv zrušil!!!

Takže musím daný problém vyřešit. Zavolám na společnost, ať s tím něco udělají, že daná věc neměla vliv na problém, který řešili a to ohledně modulace 256 QAM.

Už jen to, že se platí a nejsou schopni ti říci, že nepůjde naladit video, jen se divili, že mi jde video a to bylo vše, co mi řekli!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty nemůžeš mít anténu ani na parapetu nebo v rámu okna, nebo třeba uvnitř za sklem v okně? Možná by stačila vnitřní, u nás to šlo tak proč ne u Vás.

PS: sorry že jsem to nebral, měl jsem ruce v Epoxydu - teď už můžu :papa

[upravil dne 9/3/13 13:13 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brno je pokrytý opravdu extra dobře, u rodičů (Lelekovice) to jede i na 10 cm vysokou pokojovku určenou k USB DVBT. Jinak bych se nedivil, vidím to všude kolem sebe. A nejen kabelovaka -třeba v naší dvojbytovce je 8 partají a z toho 7 má satelit. Přitom ve společné anténě má každý perfektní signál DVB-T ve kterém mjí totéž. Jsou to starší lidi, sledují jen CZ programy, ale platí každý měsíc jako ovce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji Ti Radku, ale problém je v tom, že mi k druhý televizi vedl pouze jeden kabel, který je přes 25m dlouhý. Nevím, Proč mi to před zásahem techniků z Elsatu šlo na 100% a po jejich odchodu už není možné naladit video.

Koblih69, jak píši, kdybych mohl mít anténu či satelit, tak už to mám.

Takže neřešit zde něco, co nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koblih69 má pravdu, u nás je to s pokrytím dost na pikaču. Dá se naladit pouze mux 1+2, do tv jsem zastrčil home made dipólek ze staré černé dvojlinky (délka 20 cm) a chytím ty multy plexy oba dva. Jen ten jeden při horším počasí nejede :D

Jinak nemám představu o tom jak to u OK406 je a proč to tak je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak zlus z videa kabel dotahnout k TV a nechat jen ten jeden, spiš si ale myslim že to bude mit utlum jak prase a nepujde to

Jinak obecne k satelitu a kabelovce. Starší SAT přistroje které lidi mají jedou v rozlišení 640 x 480, většinou i kabelovka tak jela, nevim jak ted, ale dřiv to tak bylo, kdežto DVBT jede 720 x 576 což pravě na tech LED TV je celkem znát, Jinak MUX 4 měl dva kanaly v HD, Novu a ČT1, ALE ČT1 s nasazením Telky zrušili, což je škoda, protože je to krok zpět

[upravil dne 9/3/13 15:06 od Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...