Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba 307 2,0HDI Siemens


twoolf

Recommended Posts

Ahoj lidi, dostala se mi do ruky jedna 307 se Siemensem. Jednu mám a jednu obouchanou se řízením na blbé straně jsem dostal. Dotaz zní. Když s tím jezdím, ukazuje PP průměr kolem 6l/100 km. Jakmile ale zastavím a nechám pár minut klapat, vyleze okamžitě minimálně o litr nahoru a už nechce dolů. Zkoušel jsem vynulovat, ujel 20 km za 6,5 a po pár minutách 7,8 a už se nehne.Nemá někdo nějakou informaci?

Dík, rád bych z ní použil vstřikování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaujímavé, aj mne to tak robí a to mám Bosch. Keď vynulujem PP a stojím na mieste na voľnobehu, alebo teda chvíľu na to zastavím, tak to začne súpať hore. Ale dosť divoko, aj cez 10 litrov. Keď sa potom rozbehnem, tak sa to po čase vráti naspäť na 4,5. Teda podľa typu jazdy. Pokiaľ tam po vynulovaní natočím viac km, tak už to nerobí. Alebo možno robí, ale keďže to priemeruje, tak to neni vidieť. Zrejme blbá kalkulačka. Záleží akým systémom to vypočítava. Asi keď je málo ubehnutých km od vynulovania, tak tam vznikajú veľké odchýlky. Možno to nejak zložito zaokruhluje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem 2,0 79kW Bosch, ten to nedělal, nebo to nebylo tak markantní, Teď mám siemense 66kW 2,0 taky nic. Tahle dovezená 2,0 Siemens 66kw se seká naprosto tragicky.

příčiny které mě napadly :

- nějaké čídlo v háji, PP nic neříká

- špatné vstřiky, přepady,...

- software v BSI nebo motorové jednotce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je v tom, že mám najeto 100 km, spotřeba 6 litrů. 5 minut na místě a spotřeba vyleze treba na 8 - 10litrů. Vychází z toho hodinová spotřeba v desítkách litrů, což je nesmysl. Zatím mi to žádné HDI nedělalo. Problém to není, spotřebu neřeším, ale chci tomu přijít na kloub .

Je jasné, že spotřeba i na místě musí nějaká být, ale odhadem jednotky litrů na hodinu. Přikláním se k sw chybě, kdy počítač kalkuluje s nějakou nesmyslnou hodnotou spotřeby na volnoběh. Právě jsem se napíchnul na PP a mám trvalou závadu na váze vzduchu ( přerušený obvod, nebo zkrat na kostru ) jede to normálně, nekouří, za jizdy spotřeba kolem 6l/100 km podle tankování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...