Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

IP kamera - sledování objektu


dolly1010

Recommended Posts

Čavec,

mám takovej dotaz ohledně kamer. Máte s tím někdo zkušenost?

Plán je takovej - asi 4 otočný (IP) kamery vně budovy. Aby to nahrávalo a aby se na to dalo kouknout jak z místního počítače, tak vzdáleně např. přes mobil.

Představuju si to takhle: 4 kamery napojím na router, k routeru bude připojenej i počítač, na kterým poběží nějakej software (většinou dodávanej s kamerou), kterej bude nahrávat. Celý to bude napojený přes veřejnou IP na internet. Na vzdáleným počítači/mobilu pak zadám adresu sítě a budu moc sledovat/ovládat kamery.

Jde o to, jestli jste někdo montoval kamery a máte zkušenost s nějakou značkou kamer, software a jak funguje to vzdálený sdílení?

Dík :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píšeš, ke kameře dostaneš software, většinou pro max. 16 kamer, pak už je placený. Pochopitelně záleží na tom, kolik hodláš investovat, podle toho bude kvalita kamer.

Já mám ve firmě nainstalováno na různých místech mnoho kamer ACTi a bohužel sice patří mezi ty drahé, ale i tak nám umírá jedna za druhou :( Moje podezření je, že se přehřívají. Pak ještě máme několik kamer Vivotek a o nich v podstatě nevím. Od minulého týdne testuji ještě další, levnou značku (ale teď nevím jakou, musel bych se zítra kouknout) a působí na mě dobře. Jen nespolupracuje s nvr od ACTi :( Ale je to pro mě novinka, nemám je několik let (jako ACTi a Vivotek), abych mohl posoudit spolehlivost.

S jinou značkou IP kamer zkušenost nemám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde jen o to ještě zda budeš vzdáleně přistupovat na každou kameru přes IP a příslušný port a nebo jen k tomu sdílenému počítači a ovládat to odtamtud. Obojí je možné.

A také co je otočná kamera. Protože ty laciné jsou sice otočné, ale nejsou schopné se stále otáčet a sledovat prostor, spíš jen prostě chci se někam podívat tak si jí tam otočím. Kamery co se otáčení sami jsou už pěkně drahé.

[upravil dne 6/3/13 21:16 od MotoMoto]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vivotek jsou super, je to opravdu podle toho, kolik do toho chces vrazit. Nicmene zkusenosti hovori jasne. Pokud nemas nekoho, kdo u kamer sedi a sleduje to, tak si sice nahrajes zakuklenyho zlodeje, ale bude ti to k prdu. Takze pokud to chces k tomuto ucelu, tak by kamery mely umet detekovat pohyb v prostoru a akusticky nebo vzdalene signalizovat alarm, to bud k PC nebo k obsluze nejakeho PCO. Jinak ti z hlediska bezpecnosti budou k nicemu, a dostanes se na uroven plastovych atrap....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já je mám v práci jako doplněk k zabezpečovačce. Prostě je poplach a mohu se podívat co se tam děje. Nic nenahrávám, nic nesleduji, jen mi ubyde zbytečného ježdění do práce když je to planý poplach a něco třeba spadnlo a vyvolalo poplach.

A na to stačí obyč s dálkovým ovládáním otáčení a dobré je s nějakým přísvitem na noc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Mam taku cinsku sepletu IP kameru. Ale neviem si dat rady ako to nastavyt aby som mohol sledovat z druhej strany sveta. Ak som pripojeny pocitacom , alebo mobilom na dany ruter tak to chodi, ale ked sa chcem pripojit na tu istu adresu z ineho pc cojaviem z baru tak to uz nejde. Mozme mi niekto vysvetlit ako , co a kde treba nastavit? dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jofo:

jestli to chápu dobře jseš na jiném modemu nebo routeru.

V tom případě musíš na daném routeru kde máš kameru nastavit prostupy na kameru - tj. IP kamera má nějakou adresu a nastavený nějaký port - a právě toto musíš nastavit do firewallu tvého routeru jako vyjímku.pak pokud se budeš hlásit z jiného připojení je potřeba dát IP adresu tvého poskytovatele , kterou máš na routeru a k ní přidáš :daný port.

Příklad

90.76.115.23:8080 - v tuto chvíli to leze na IP poskytovatele pak k tobě do modemu , kde to rozklíčuje port 8080,že je IP třeba 192.168.1.12 tvé kamery a zobrazí.Hlavně musíš mít nejlépe veřejnou a statickou IP adresu od poskytovatele.

Snad jsem to napsal nějak rozumně ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...