Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Okno v garáži - zazdít nebo vyměnit za plastové?


Francouz_407

Recommended Posts

Řeším menší rekonstrukci na pozemku a garáži a mám v garáži okno na boku 140cmx110cm a vepředu lucfery. Místo lucfer dám plastové okno vyklápěcí (rozšířím na 70cm, sklo kůra) a na bok jsem přemýšlel dát také plastové okno a nebo zazdít. Okno by vycházelo na nějakých 4000Kč, parapety a tak.

Proč zazdít: Uvinitř mohu na zeď pověsit poličky po celé délce garáže. Zvenku možná nechám dřevo, takže stejně nebude okno vidět, ale možná že se mi všechno dřevo bude vejít za garáž. Takže ještě nevím jestli to okno bude za dřevem nebo bude vidět.

Co Vy na to, zazdili byste okno nebo ne? Bude v garáži stačit pouze okno místo lucfer?

e16c2f05d6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč chceš okna měnit? Proč vůbec okna v garáži? Teď máš stejně to okno zakryté dřevem, stačí Ti teda teď ty luxfery? Jak široký je překlad nad těmi luxfery? Aby Ti to nespadlo na hlavu až to rozšíříš. K čemu vyklápěcí okno? Na odvětrání jsou v garáži povinné větrací mřížky v protilehlých rozích :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Luxvery nejsou nosné, takže překlad tam určitě je. Rozšířit otvor - musel bys oklepat omítku a podívat se, o kolik jsou přesazené stávající překlady, uložení na zdi bys měl zachovat min. těch 15 cm na každé straně. Že by tě vrata měly uvěznit, to je snad nereálné - i když je posuv pomocí motoru, vždycky je tam možnost i ručního vyklopení. A taky počítej s vandaly nebo zloději - přes luxvery ti garáž nikdo nevykrade, okno se dá rozbít mnohem snáz. Jako výhodu okna bych viděl pouze to, že budeš moci větrat (je-li to potřeba) a budeš tam mít víc světla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejprve si ujasni, kde bude dřevo:myslim,to nikdo za tebe nerozhodne...

Garáž máš na pozemku vedle baráku (si myslím), osobně bych okno nechal, více světla zadarmo není nikdy na škodu--nemusíš např.vždycky rozsvěcet...,poličky bych taky rozmyslel, protože většinou na nich je minimal. polovina věcí na p.ču, dělal jsem to nedávno u kolegy-- ze všech poliček a skříní co měl v garáži nakonec zbyla jen jedna pevná police nad pracovním stolem, ostatní se vyhodilo a dnes má v garáži plno místa...(proti předcházejícímu stavu):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Police v garáži rozhodně musí být;)

A okno v garáži je taky dobrá věc, nemusíš tam potom pořád svítit, parkuju v průjezdě, kde zadní vrata na dvůr jsou z velké části prosklený, a vždy když si jdu pro něco auta, tak nemusím rožínat, takže za mě okno v garáži ano:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...