koblih69 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Vyzná se tu někdo v programovatelných kalkulačkách? Jsem na vážkách mezi TI-89 Titanium: http://www.b2c.cz/PRODUCTDETAIL.ASPX?EID=109015 a Casio ALGEBRA FX 2.0 PLUS http://www.b2c.cz/product/75746/Casio-ALGEBRA-FX-2-0-PLUS-Graficka Jsem v podstatě rozhodnutý pro TI-89, ale údajně je složitější na pochopení. Nicméně moje původní profese je programátor, takže mám pocit, že bych to snad zvládnout mohl K čemu mi bude hlavně sloužit - v podstatě ke 3. věcem - nechci si pamatovat vzorce a kalkulačky máme ve škole povolené, další co mi hodně pomůže je kontrola výpočtů při derivacích, kvadratických rovnicích a pod. Poslední a asi nejdůležitější je zobrazení průběhu funkce podle zadané rovnice - to mi asi pomůže nejvíc. Ostatní už je jen doplňkové. Vybral jsem dobře? [upravil dne 3/3/13 11:53 od koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Tak jsem oba odkazy prohlédl a nevím Asi bych šel do Casia díky ceně. Jestli to máš jen pro sebe do školy, nepřeháněl bych to. Nejlepší by bylo si na ně šáhnout a pak se rozhodnout. Já ve škole používal nějaké starší Casio, ale tu má teď půjčenou kolega, který studuje a tak typ nevím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Cena pro mě je stejná - rozdíl je 100,- ve prospěch Casia což považuju za minimum. Ještě uvažuju v podobné ceně http://www.b2c.cz/product/108996/TI-Nspire-Single-Pad ale to už mi příjde položit na stůl jako kalkulačku hodně okatý Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Tak vyřešeno - koupena TI-89 Titanium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaro Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Tak takové hnusné grafy jsem na škole nenáviděl, ale tou dobou ty kalkulačky stály dvojnásobně co teď Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Cena byla 1200,- což pavažuju za přijatelné. Bohužel třeba v Mikroekonomii je bez grafů skoro nemožný to pochopit. Stále jsem se tomu bránil a snažil se zapoamtovat vzorce, ale po pochopení grafů my zbylo ze 2 stran vzorců 3 které se odvodit nedaly, resp. daly taky, ale to bych v průběhu testu nestihnul. Navíc jsem zmatkář a pod tlakem dělám chyby a potřebuju si ověřit, třeba výpočet kořenu kvadr. rovnice, nebo průběh derivované funkce abych nenesl tu chybu do dalších výpočtů... Ono dneska nemá taková kalkulačka moc význam, ale NB, tablety a telefony jsou zakázané a kalkulačky ne. Jinak jěště k tomu proč jsem se rozhodnul pro TI - 89, nejvíc se mi líbí ten NSPIRE ale je to hrozně okatý, už to vypadá moc nabušeně. Takže jsem volil mezi TI a Casio a myslím, že TI se potom prodá lépe než Casio. [upravil dne 3/3/13 13:24 od koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Tak jsem zjistil, že na TI-89 existuje i ZX Spectrum Emulator, začímám se móc těšit :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Budeš pařit manic miner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 4, 2013 Author Share Posted March 4, 2013 Už mám stáhnuto všechno co jsem tenkrát hrál, vlezl jsem si do poštovní schránky a čekám u štěrbinky až dorazí [upravil dne 4/3/13 19:04 od koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Tak je tady, pádle je to neskutečný a manuál je tlustej asi 5 cm... ale Arkanoid na tom jede zkusím stáhnout Counter Strike Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pipistrel Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 K čemu mi bude hlavně sloužit - v podstatě ke 3. věcem - nechci si pamatovat vzorce a kalkulačky máme ve škole povolené, další co mi hodně pomůže je kontrola výpočtů při derivacích, kvadratických rovnicích a pod. Poslední a asi nejdůležitější je zobrazení průběhu funkce podle zadané rovnice - to mi asi pomůže nejvíc. Ostatní už je jen doplňkové. [upravil dne 3/3/13 11:53 od koblih69] a k comu si to chcel vyuzivat povodne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Po shlédnutí manuálu jsem rezignoval a přepínám na \"Game Boy\" :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pipistrel Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 :super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Tak jsem zatím zkoušel výpočty kvadratických rovnic, 2 rovnic o 2 neznámých a podobné taškařice a jsem akorát naštvanej, že jsem si ji nekoupil už v 1. semestru. Funguje to super a naštěstí jednoduše a logicky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4wk3y Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 presne.. taky jsem pouzival na integraly... zadavani do HP bylo na zblazneni, slozity jak blazen... TI-89 naprosta pohoda... vybral jsi rozhodne dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Tak už se docela kamarádíme, matice, zjednodušování vzorců, grafy ... myslím, že jsem vybral dobře... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts